Stewart: ‘Avdic kiest nu voor zijn ontwikkeling’

By
Updated: september 3, 2013

Stewart haalde met Avdic een oude bekende naar AZ. De spits stond al enkele jaren in het vizier van de Alkmaarse club, maar de boomlange spits koos toen Werder Bremen. Dat werd helaas geen success, en via een verhuurperiode aan PEC Zwolle kwam hij alsnog uit bij AZ.

“Avdic kennen we al sinds zijn periode bij Elfsborg. Ons scoutingsnetwerk in Zweden is zeer uitgebreid, dus een opvallende speler als Denni staat uitgebreid in ons computerprogramma. In 2010 viel hij op met 19 doelpunten in 29 duels. In die periode was er bij ons al sprake van interesse. Toen heeft hij echter voor een stap naar Werder Bremen gekozen. Een transfer die achteraf niet is geworden wat beide partijen ervan verwacht hadden. Vorig seizoen is hij op huurbasis bij PEC Zwolle gaan spelen. Met acht doelpunten heeft hij het daar prima gedaan. Vanaf vorig jaar is-ie weer bij ons op de radar gekomen. We zagen gaandeweg het seizoen weer de Avdic die we vanuit Zweden kenden. Na het vertrek van Altidore hebben we opnieuw contact met hem opgenomen. Nu was wel het juiste moment voor een verhuizing naar AZ. Denni kiest nu voor zijn ontwikkeling. In Alkmaar kunnen we hem een vaste thuisbasis bieden, zoals we eerder ook deden bij Altidore.”

“Denni is een goede concurrent voor Aron Jóhannsson en Eli Babalj. Zijn specialiteiten zijn complementair aan die van onze andere spitsen. Denni is balvast en fysiek ontzettend sterk. Zijn kwaliteiten komen het best naar voren als we op de helft van de tegenstander spelen. Met z’n grote lijf kan hij ballen afleggen en met zijn scoringsdrang kan hij voor veel gevaar zorgen bij voorzetten in het strafschopgebied. Met zijn 1.92 meter is hij zeer gevaarlijk met het hoofd. Zeker in thuiswedstrijden tegen defensievere tegenstanders kan Denni een heel belangrijke speler zijn.” Bron: AZ.nl

7 Comments

 1. i.pjotr3

  3 september 2013 at 21:54

  Citaat: “Zeker in thuiswedstrijden tegen defensievere tegenstanders kan Denni een heel belangrijke speler zijn”. Zou Stewart op de hoogte zijn dat GJ zijn speelwijze heeft aangepast………..tot nu is AZ de angsthaasachtige defensievere club geweest.
  In de winterstop maar aanbieden bij 020. (de club die gek is op AZspelers die daarna niets meer presteren, “lees sigthorsson”)

 2. remco

  3 september 2013 at 23:55

  het is nog maar 1 wedstrijd gebeurt niet zo stersen man
  we wonnen bijna zelfs zondag en vitesse is niet zo slecht hoot
  als az alleen maar agressief aanvalt dan zakken ze altijd in de 2de helft helemaal terug
  er moet gewoon balans komen op het middenveld daardoor ziet het ook zo knullig uit
  elm eruit overtoom erin klaar

 3. AZformallyknownasAZ

  4 september 2013 at 10:59

  Ben ik ook voor Remco. Laat Overtoom nu maar eens een tijdje staan en anders een van de jonkies. Als er zo nodig profielen geplubiceerd moeten worden van de nieuwe aankopen doe dat dan ook voor de overgehevelde jeugdspelers. Of ben je daar als club niet trots op?. Ik dacht dat AZ altijd zo prat gaat op zijn jeugdopleiding. Breng dat dan in de praktijk zou ik zeggen. Geef deze jongeren dan ook kansen!!! En besteed er aandacht aan!

 4. remco

  4 september 2013 at 16:46

  verbeek zal wel onderdruk worden gezet hoor door steward en gerbrands over de jeugd hoor WAAROM KOMT ER DAN EEN ANDER JEUGD COMPLEX??

  • woonwagenpower

   5 september 2013 at 07:42

   Remco, goeie vraag.

 5. remco

  4 september 2013 at 16:48

  Lam lewis zullen denk ik volgend jaar toegepast worden en haye en van overheem worden vast ook wel een keer toegepast

 6. Gerrit Vooijs

  5 september 2013 at 21:41

  Avdic vereist zuivere voorzetten vanaf de zijkanten. Martens vanaf links gaat wel lukken maar wie vanaf rechts ???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *