Jaliens wil vertrekken uit Alkmaar

By
Updated: juni 19, 2009
Jaliens wil vertrekken uit Alkmaar

Kew Jaliens is uitgekeken op AZ en de Eredivisie. De verdediger, die afgelopen seizoen de landstitel vierde met de ambitieuze Alkmaarders, geeft in een vraaggesprek met Voetbal International te kennen dat hij de tijd rijp acht voor de stap naar een grotere competitie. “Voor mij is dit hét moment om voor een buitenlands avontuur te kiezen”, laat de 30-jarige Rotterdammer optekenen in het weekblad.

Jaliens hoopt in de komende maanden een nieuwe werkgever te vinden. “Dat heb ik ook meteen tegen Koeman gezegd”, aldus de tienvoudig international. AZ zou anderhalf tot twee miljoen euro voor hem vragen, een bedrag dat volgens de speler zelf goed op te brengen is voor geïnteresseerde partijen. “Dat beschouw ik als een positief signaal. Vijf miljoen was veel geld voor een verdediger van dertig. Maar AZ heeft inmiddels begrip voor mijn standpunt. Ze weten dat ik in vijf jaar nooit heb verzaakt.”

“Ik heb zin een andere uitdaging aan te gaan”, vervolgt hij het vraaggesprek. “Niet meer voor de tiende keer naar NEC en ADO Den Haag. In sportief opzicht heb ik bijna alles bereikt. Kampioen geworden, Oranje gehaald, een WK meegemaakt, de nodige Europese wedstrijden gespeeld. Alleen een buitenlands avontuur ontbreekt nog.”

De voorkeur gaat uit naar één van de grotere competities van Europa. “Engeland, Duitsland, Spanje; dat zijn de landen waar ik met mijn cv terecht zou moeten komen”, vindt Jaliens, die wel enkele eisen stelt. “Het kan best een subtopper zijn die geen Europees voetbal speelt. Maar ik ga niet ergens anoniem meehobbelen voor een zakje geld. Dat is mijn eer te na.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>