Viergever tekent tot medio 2015 bij AZ

By
Updated: september 2, 2013

Nadat AZ en Nick Viergever (24) in juli al een mondelinge overeenkomst bereikten over een contractverlenging, werden maandag de bijbehorende handtekeningen gezet. De reserve-aanvoerder ligt nu tot medio 2015 vast in Alkmaar. Zijn vorige verbintenis liep tot de zomer van 2014.

Bij AZ werkte Viergever zich binnen drie jaar tijd op van talent tot international van het Nederlands elftal. Bij afwezigheid van Maarten Martens deed hij bovendien ervaring op als aanvoerder. Viergever kwam tot nu toe tot 81 Eredivisie-duels voor AZ, waarin hij twee keer scoorde.

“We zijn uiterst tevreden dat we zo’n belangrijke speler als Nick Viergever langer aan AZ hebben kunnen binden”, sprak Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart na het akkoord. “Met Nick erbij houden we ontzettend veel kwaliteit aan boord. Zijn ervaring is ook heel belangrijk voor ons jonge team. Dit is tevens een mooi signaal van Nick richting de club. Hij wil dat AZ bij een eventuele toekomstige transfer aan hem kan verdienen.”

“Beide partijen zijn zeer tevreden met deze contractverlenging”, aldus Viergever. “De gewenste clubs kwamen niet voor mij. Dan is het de keuze: of naar het buitenland of bij AZ blijven. Mijn gevoel is zo het beste. Ik wil me verder ontwikkelen. Dat kan bij AZ. Dat het nu als linksback is, vind ik prima.”

Viergever: “We hebben de beslissing om bij te tekenen bewust vrij vroeg genomen. Ik had geen zin om ook de hele maand augustus nog te wachten op een mogelijke transfer. Bijtekenen gaf wat dat betreft rust. Ik wil bovendien niet dat ik over een jaar transfervrij zou weglopen. Dit is voor beide partijen een mooie oplossing.” Bron: AZ.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. i.pjotr3

  2 september 2013 at 21:17

  Nu nog stabieler worden 🙁

 2. AZformallyknownasAZ

  2 september 2013 at 21:38

  Het komt wel goed met Viergever op deze plek. Hij gaat het al steeds beter doen.

  • de echte supporter

   3 september 2013 at 13:51

   Mee eens, ik zie het ook wel zitten met hem.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *