Verbeek over Vitesse: ‘Ze zijn nog op zoek naar juiste balans’

By
Updated: augustus 31, 2013

Vlak nadat bekend was dat AZ in de groepsfase van de Europa League mag afreizen naar Griekenland, Israël en Kazachstan stond Gertjan Verbeek vrijdagmiddag de pers te woord over deze loting en Vitesse. “Ze zijn nog op zoek naar de juiste balans.”

“In zo’n half uur word je drie jaar ouder”, blikte Verbeek nog even kort terug op de ochtenduren, waarin het restant van AZ – Atromitos gespeeld werd. “De adrenaline gierde door mijn keel. Op het laatst was het vrouwen en kinderen eerst. Al met al een bizarre wedstrijd waarin we goed zijn weggekomen.”

Over de loting zei Verbeek: “We zijn blij dat we weer een paar keer weg mogen, maar dan meteen wel een heel eind weg… Vooral Israël en Kazachstan is een eindje vliegen. Met Kazachstan heb je ook nog eens een tijdverschil van drie uur geloof ik. Maar laten we daar niet over klagen en blij zijn dat we in de groepsfase zitten.”

Verbeek: “We zijn zeker geen favoriet als je alleen al kijkt naar de budgetten die onze tegenstanders hebben. Maar in deze poule zijn we ook niet per definitie kansloos. Het zijn goede ploegen om ons aan te meten. Het is zeker een uitdaging om bij de eerste twee ploegen te eindigen.”

Normaal gesproken zou de AZ-selectie op vrijdag worden voorbereid op zondag, als Vitesse op bezoek komt. Verbeek: “Maar daar hebben we het nu nog niet over gehad. Eerst even deze wedstrijd tegen Atromitos verwerken en de loting afwachten. Zaterdag gaan we naar Vitesse toeleven. Wat ik van de nieuwe speelstijl van Vitesse vind? Zo aanvallend als gezegd wordt spelen ze nou ook weer niet. Het is wel duidelijk dat ze veel aanvallende kwaliteiten hebben. Peter Bosz is heel goed in staat om zijn ploeg aantrekkelijk te laten spelen. Ze zijn echter nog op zoek naar de juiste balans, dat is logisch.” Bron: AZ.nl

13 Comments

 1. De echte supporter

  31 augustus 2013 at 19:37

  Verbeek ik hoop dat wij wel balans hebben gevonden! Ik twijfel, als ik de afgelopen wedstrijden zie. Maar we blijven positief. We moeten lekker de drie punten pakken.

 2. Gerrit Vooijs

  31 augustus 2013 at 20:04

  Ik ben hier nog nog niet aan toe. Morgen gaan we het over itesse hebben……. 🙂

 3. AZ4Altijd

  31 augustus 2013 at 20:52

  Ja alsof wij lekker de balans hebben .. NOT. Ene keer denk je. He, het kan wat, en dan kun je zomaar bedrogen uitkomen. Volgende wedstrijd lijkt het werkelijk nergens op. Vooral dat ANTI VOETBAL. GADVERDAMME.

 4. i.pjotr3

  31 augustus 2013 at 21:30

  Ben nog niet hersteld van de vrijdagochtend wedstrijd. Het zal een vermoeiend namiddagje worden. Aangezien GJ nooit verrassend uit de hoek komt kunnen we 11 spelers en 2 wissels nu al invullen. En de jeugd mag weer op de tribune verpieteren.
  Ben niet overtuigd dat we verwend worden……maar ohohoh wat hoop ik dat ik hier er keihard naast zit.

 5. Azmartje

  31 augustus 2013 at 23:24

  Gewoon een vers middenveld opstellen ortiz, hendriksen en overtoom en in de aanval martens en rosheuvel op de zijkanten. Berends en gudmonson hebben deze week genoeg gelopen. De winter op doel en klaar is kees (kist)

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  1 september 2013 at 01:49

  Voor de poule had ik een optimistische 3-0 ingevuld. Gezien Vitesse zijn goalgetter kwijt is zou ik niet verbaasd zijn als AZ gewoon over Vitesse heen loopt en AZ goede zaken doet in het klassement ondanks de bizarre en verloren wedstrijd van afgelopen donder/vrijdag.

 7. kaazie87

  1 september 2013 at 10:32

  het is toch ongelofelijk dat az de markt niet is opgegaan om spelers te halen die technisch vaardig zijn dat is waar dit az op zit te wachten een type youness mokhtar. we hebben nu 2 buitenspelers die alleen maar buitenom gaan en weinig rendement hebben en geen middenvelders die aansluiten naar voren toe dit wordt een heel zwaar seizoen

 8. kaazie87

  1 september 2013 at 11:16

  hij gaat naar fc twente het zal mij benieuwen vanmiddag maar ik denk dat ik naar een az ga kijken wat met 7 verdedigers speelt en 3 aanvallers die telkens weer die bal kwijtraken enigste uitzondering dit seizoen matias johansson speelt erg goed maar wordt het niet is tijd dat elm op de bank gaat zitten en henriksen een positie doorschuift en van overeem die de plek van henriksen overneemt dat zal puur beter ezen denk ik die tikkies breed van elm wordt ik behoorlijk gek van

 9. AZ4Altijd

  1 september 2013 at 13:50

  Nee Kaazie.. We zullen weer tegen dat slappe anti voetbal aan moeten kijken dit seizoen. Helaas. Ik ben er ook goed ziek van. Het is geen plezier meer om naar te kijken. Naar dit afbraakvoetbal 🙁 . Het is om te huilen.

 10. kaazie87

  1 september 2013 at 15:04

  en dan zijn der nog supporters die denken dat az serieus kans gaat maken bij een plek bij de bovenste 5 die mensen hebben der duidelijk geen kaas van gegeten met dit elftal eindig je echt niet bij de eerste 8 serieus mensen dit elftal is net zo slecht als het basiselftal van vorig seizoen

 11. AZ4Altijd

  1 september 2013 at 15:34

  Ik verneem net dat Aron niet in de basis staat. Uh wie moet er dan scoren? Wie weet hier wat van?

 12. AZ4Altijd

  1 september 2013 at 19:14

  Voorgaande jaren, Balbezit AZ – Tegenstander vaak 65-35. Nu? 35-65. Oftewel … ANTI VOETBAL. Tegenstander opwachten. Verbeek. Zie dat nu eens in. AZ is geen Italiaanse ploeg, die van verdedigen een kunts hebben gemaakt en waar ze ook nog eens heel goed in zijn. Dat kunnen onze spelers niet. Verdedigend nooit zo goed. Aanval is NEDERLANDS voetbal.

  • Gerrit Vooijs

   1 september 2013 at 19:29

   Dit doet pijn aan de ogen. Verschrikkelijk Gertjan wat ben je toch aan het doen?
   Hij wil de nul ten koste van alles en offert alles daaraan op. RKC, Utrecht en Vitesse leverden armoedig en negatief voetbal op.

   AZ mag best verliezen maar wel strijdend met de borst vooruit en niet dit angstig catenaccio.
   Dit is niet om aan te zien Gertjan !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *