Bibberend AZ haalt met hangen en wurgen de ‘eindstreep’

By
Updated: augustus 30, 2013

AZ heeft vanmorgen met hangen en wurgen de groepsfase van de Europa League bereikt. In een zinderend restant scoorde Atromitos nog wel een keer (0-2), maar dat was na de 1-3 van vorige week in Athene voldoende.

De wedstrijd was gisteren vanwege brand was stilgelegd in de 59ste minuut op een 0-1-tussenstand. In Griekenland werd het 3-1 voor AZ, waardoor de ploeg van Gertjan Verbeek op basis van uitdoelpunten geplaatst is voor de groepsfase.

Aanvankelijk was AZ net als in het eerste uur van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar door de gelukstreffer van Karagkounis kregen de Grieken toch nog hoop op een stuntje. Vlak voor tijd schoot een speler van Atromitos nog loeihard op de paal, maar dichterbij kwam de ploeg niet.

De thuisclub speelde vrijwel het hele duel met tien man. Markus Henriksen kreeg in de tweede minuut al een discutabele rode kaart. Scheidsrechter Antony Gautier beoordeelde een overtreding van de Noor op Javier Horacio Umbides eerst met geel, maar zag toen de schade aan de sok van het slachtoffer en trok vervolgens rood.

26 Comments

 1. Jay

  30 augustus 2013 at 11:41

  Wat maakte AZ het weer spannend zeg. Wat een kansen voor Atromitos. We hebben uiteindelijk echt geluk gehad.

  • Jeroen

   30 augustus 2013 at 11:44

   Ja wat zal Verbeek hierover te zeggen hebben? Van wat ik heb gelezen was het niet best wat AZ thuis heeft laten zien. Nu weer bijkomen en er zondag tegen Vitesse weer staan.

 2. remco

  30 augustus 2013 at 11:45

  is het ook niet het was niet zo best maar dat kan je je voorstellen met 10 man op het veld

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  30 augustus 2013 at 11:47

  Wat is het toch met Fransen? Ik kan niet anders dan concluderen dat het een volk is waar ik persoonlijk bijna altijd een gevoel heb van… bleh. Ik probeer het niet eens meer. En het wordt weer bevestigd door deze scheidsrechter die AZ zo benadeelde. AZ is onderhand een aardige geschiedenis met vroege, dubieuze, rode kaarten aan het opbouwen.

 4. brandon

  30 augustus 2013 at 12:08

  Dat bibberen zal niet meer ophouden totdat deze zit mijn haar goed figuur tussen de palen staat de dansen. Jammer dat GJV aan deze clown vasthoudt maar ik ben er voor om voor ons aller gerusttoestand te vragen aub GJ vervang deze man nu aub je zet jezelf voor schut met deze POPOV.

  • Geert

   31 augustus 2013 at 17:04

   Heel onterecht wat je hier loopt te verkondigen. Wat mij betreft is het dankzij Esteban dat we de UEFA League gehaald hebben. Mede door het stoppen van de pingel! Romero was een zelfde soort keeper als Esteban. De ene keer was dat een held, de andere keer vond iedereen dat ook een clown.

 5. NHN

  30 augustus 2013 at 13:32

  Die scheidsrechter was idd een vreemde fluiter, erg autoritair, maar had daarintegen de wedstrijd helemaal niet in de hand. Ik vraag me af, of dit wel mag, eerst een gele kaart geven, en dat tijdens de wedstrijd omzetten in een rode. (Zijn er wat dit aangaat nog insiders op de site?? , ik kan me alleen een voorval herinneren van een scheids die rood gaf, en dat later weer (tijdens de wedstrijd) weer introk. Deze scheids is hierop op het matje geroepen.)
  Maar toch, als je in Europa verder wil, zul je ook met zulke dingen om moeten kunnen gaan. Daarom stemde het grootste gedeelte van de 1e helft me ook wel vrolijk. Het leek helemaal niet of AZ met 10 man speelde, en was gewoon de betere partij. Echter in de 2e helft (op donderdag-avond, en op vrijdagochtend) was het gewoon bagger. Natuurlijk was dat brandje wat de wedstrijd stillegde natuurlijk wel een bizar voorval. Maar voor dat laatste halfuur, had onze coach, die altijd een woord klaar heeft over collega’s , de KNVB, of andere dingen, zijn ploeg wat beter moeten voorbereiden.
  Hij zegt zelf dat AZ stabieler moet worden, wel daar heb ik gister en vandaag , weer helemaal niets van gezien. Dus nog geen vooruitgang wat dat aangaat.
  Verder maar niks aantrekken van deze bizarre wedstrijd. Een ronde verder brengt weer wat geld in het laatje,hoe dan ook.
  Maar weer hopen dat er zondag weer een wat beter AZ staat (muv 1e helft dan). Peter Bosz zal ook wel opgevallen zijn dat onze verdediging uit een stel snurkers bestaat, dus doe daar eens wat aan Gert Jan !!

 6. brandon

  30 augustus 2013 at 14:49

  Stelletje snurkers schrijf je NHN maar hoe zou jij spelen met zo’n PIPO de Clown achter je. Je weet nooit wat hij gaat doen of beter niet gaat doen daar wordt je echt niet beter van hoor. Snap het nu eens een keer of heb je zelf niet gevoetbald?

  • NHN

   30 augustus 2013 at 18:28

   Verder dan de A-junioren ben ik niet gekomen, verder geen tijd meer om te voetballen (geen 9 tot 5 baan), maar Esteban is bij die snurkers inbegrepen. Ik blijf van mening, dat AZ geen echte killer in de verdediging heeft. Dat past niet bij de filosofie vindt men. Ik vindt dat onzin. Misschien dat onze verdedigers zich beter profileren met een zekerdere keeper tussen de palen. Wat dat betreft verdient de Winter zeker een kans.

 7. vak j

  30 augustus 2013 at 15:19

  Ik weet niet welke instructie Verbeek gegeven had van te voren maar dit leek nergens naar. De tegenstander op je eigen helft opwachten, een verdedigende stelling, iets wat AZ al helemaal niet ligt. Lange ballen naar voren om zo maar tijd te winnen maar de bal kwam even hard terug. Waarom niet het spel opbouwen en voetballen i.p.v pompen of verzuipen? Dan een paar spelers die nog wakker moesten worden waaronder een zeer slecht spelende Berghuis en niet zeker ogende Esteban na de verdedigende fout. Kortom we zijn door het oog van de naald gekropen maar goed we zijn door. Nu wonden likken en Zondag een goede prestatie neerleggen tegen Vitesse.

 8. Silver

  30 augustus 2013 at 15:42

  1e helft was gisteren prima ondanks die rode kaart, jammer dat de uitbraak met Johansson geen doelpunt opleverde. We hebben zelf die griekse ploeg onnodig hoop gegeven, vooral vandaag liep iedereen achteruit.
  We komen uiteindelijk goed weg, de loting biedt wel perspectief voor het overwinteren.
  Ik ben benieuwd of GertJan het aandurft om Esteban op de bank te zetten, want dat blijft een bron van onrust, maar ook om Maarten eens gewoon in de basis te laten beginnen!

  • Jay

   30 augustus 2013 at 16:35

   Martens geeft zelf aan nog niet fit genoeg te zijn voor een basisplek. En Verbeek kennende zal hij pas een speler gaan vervangen als er iemand uitvalt met een blessure.

 9. i.pjotr3

  30 augustus 2013 at 16:41

  Oke, estaban maakt dit seizoen rare sprongen, het blijft eentje met zuidamerikaans temperament. Problemen moet je bij de bron aanpakken. Estaban is een topkeeper , heeft hij eerdere seizoenen laten zien. Fouten die hij nu maakt komen naar mening door gebrek aan vertrouwen. Who the fuck is nick van Aart. Elke moderne BVO heeft een oud topkeeper als trainer. Eentje die zijn ervaringen overbrengt wwarbij je vertrouwen en knowhow krijgt.Volgens mij heeft die van Aart een balletschool gehad want estaban is na vertrek van de echte keeperstrainer in niveau gedaald.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   30 augustus 2013 at 18:20

   Voor je informatie: Esteban komt uit Costa Rica, dat ligt op het Noord-Amerikaanse continent. Maar ik begrijp dat je bedoelt Latijns Amerikaanse temperament. Groeten uit Paraguay in Zuid-Amerika! 😉

   • i.pjotr3

    30 augustus 2013 at 19:08

    Dacht dat het jouw vroegere buurman was 🙂
    Wie moet hem anders ontdekt hebben?
    Bedankt voor je topografische bijles….nooit goed in geweest.
    Had ook verweggistan kunnen zeggen maar nam het risico dat er meer aardrijkskundige leken op het forum waren.

    • i.pjotr3

     30 augustus 2013 at 19:11

     Blijf nog steeds benieuwd wie deze Nick van Aart is, wat zijn achtergrond is, en welke joker hem binnengehaald heeft.
     Good-old Henkie Timmert zou het blind beter doen.

     • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

      30 augustus 2013 at 19:57

      Zover ik wat uit google kan halen is hij jeugdtrainer geweest en doorgeschoven naar het eerste als keeperstrainer. Er is bar weinig over hem te vinden inderdaad. Het is volgens mij niet iemand met een professionele voetbal (keepers)loopbaan als achtergrond. Vaag.

 10. Gerrit Vooijs

  30 augustus 2013 at 22:40

  AZ startte overtuigend. Wat die rare Fransoos ook deed, AZ stroopte de mouwen op en zelfs Esteban werd daar in meegetrokken en stopte schitterend de belachelijke strafschop.
  Waar ging het fout……. In de rust.

  Daar kon Gertjan zijn mannen tot de orde roepen en waarschuwen voor de enorme risico’s die zij zouden gaan lopen.
  Gelukkig maar beschikt AZ over een trainer die zijn team net als tegen Utrecht in de rust weer op scherp zet.

  Onvoorstelbaar gewoon. AZ was de baas op het veld. Mattias maakte rushes, Aron bond 2 man aan zich, alles klopte totdat……

  Voor de zekerheid trok Verbeek persoonlijk de stekker uit zijn team door handenbinder Aron snel te wisselen voor noodhulp Berghuis.
  Zo, dat had hij toch ff goed gedaan. Nu konden AZ voorin de bal niet meer kwijt en moest AZ wel naar achteren.

  Wat een tactische kluns is Verbeek. ( zo dat moest er ff uit ) 🙂

  • i.pjotr3

   31 augustus 2013 at 07:10

   Zo heb ik het ook beleefd !
   En zondag hebben de heren weer een excuse ……….bladibladiebla

  • Dedie

   31 augustus 2013 at 09:40

   De wissel was wel begrijpelijk. Atromitos trainer stuurde 5 snelle aanvallers na dat Henriksen rood kreeg. Atromitos werd feller en AZ werd teruggedwongen. Aron verloor al zijn duels. Verbeek moest actie nemen. Op het middenveld is een man weg. Dus moest er iemand zijn die als middenvelder tevens als aanvaller gaat fungeren. Berghuis heeft dat al in de voorbereiding en dit seizoen gedaan. Dus hij was het meest logische wissel voor Aron.

 11. Dedie

  31 augustus 2013 at 09:32

  Kijk, ik vond AZ ook heel belabberd en ik hoop dat Verbeek maatregelen gaat nemen voor de wedstrijd tegen Vitesse. Misschien is het tijd dat de Winter een kans krijgt onder de lat. Esteban heeft belangrijke reddingen gemaakt maar zijn overal optreden heeft AZ te veel punten gekost. Tegen Atromitos heeft hij weliswaar een penalty ge-saved maar dat penalty veroorzaakte hij met zijn knulligheid. De twee “lucky” tegendoelpunten kwamen ook door zijn knulligheid. Zijn spelhervattingen zijn slecht. Er zijn 2 Cv’s voor hem die heel sterk zijn in de opbouw maar hij blijft maar hoge ballen naar voren of aan de zijlijn trappen. De bal belandt vervolgens bij de tegenstander of buiten de zijlijn.
  Het middenveld heeft creativiteit nodig. Van de selectie is Overtoom de meest creatief. Maar hij mist fysieke kracht. Dus de twee overige middenvelders moeten de fysieke kracht geven. Ik blijf nog steeds in mijn mening dat Henrikssen te flets is voor de positie als controlerende middenvelder.

 12. brandon

  31 augustus 2013 at 12:28

  Vandaag in de Alkmaarsche Courant de column van Henk Spaan ook weer mijn stokpaardje aangehaald AZ koop een nieuwe keeper m.a.w. ze vinden de Winter zeker niet goed genoeg. Iedereen ziet dat wij de slechtste keeper van de eredivisie nee van heel het land hebben zal nu alleen de staf van AZ dit niet zien? Nee dat kan er bij mij niet in. Het zal toch niet zo zijn dat zijn Costoricaanse zuster iets heeft met Verbeek?

  • i.pjotr3

   31 augustus 2013 at 13:48

   2jaar geleden keepte estaban berepartijen, onder een keeperstrainer met eredivisieervaring(jan nederBurgh) dus zo slecht is hij ook weer niet. Nick van Aarts zal best kwaliteiten hebben maar niet de ervaring die je jonge keepers kan meegeven. Zou het eerst eens met een andere keeperstrainer proberen. Hobie Verhulst was het toptalent in keepersland, maar staat nu gewoon stil in ontwikkeling, waarom……wie leert hem de fijne kneepjes van het keepersvak, van Aarts 🙁
   Stilstand bij onze huidige keepers, een andere keeper wordt onder deze technische staf niet beter.

 13. AZformallyknownasAZ

  31 augustus 2013 at 16:01

  Het probleem is dat AZ met 3 controleurs speelt. Dat is teveel. Als ik dan zou mogen kiezen zou ik Elm erbuiten laten en opzoek gaan naar een speler die de positie van creatieve middenvelder gaat invullen. Als Martens fit is hij de man. Anders de komende tijd Overtoom maar eens tijdje laten staan. Vertrouwen is wellicht bij hem op dit moment het probleem. En vertrouwen kun je allen krijgen als je het langere tijd mag laten zien. En anders ik herhaal het maar weer eens, verdienen de jongeren een kans. Talenten als Haye en Overheem verdienen kansen anders moet je ze niet in de selectie opnemen. En doelman Yves de Winter verdient ook een kans gezien het grabbelgedrag van Esteban. Als je als coach geen durf toont en geen enkel risico wil nemen kom je als team ook niet verder. Het roer een beetje omgooien zou geen kwaad kunnen. GJ durf nu eens van je vaste patronen af te wijken. Volgens mij levert dat op en worden dan ook de resultaten beter.

  • Gerrit Vooijs

   31 augustus 2013 at 16:28

   Dat is nu juist het probleem met Verbeek. Vorig jaar en ook nu weer neemt hij niemand van de eind zelfs maar in zijn selectie op.
   Een normale trainer neemt 1 reserve keeper, 2 verdedigers, 2 middenvelders en 2 aanvallers mee op de bank naast de basis elf.

   Zo niet vriend Verbeek. Zelfs nu AZ geen aanvallers heeft krijgen spelers uit de jeugd geen enkele kans. Tevrede en Messaoud zijn vertrokken en de rest volgt om die reden ben ik bang.

   Daar ga je met je jeugdopleiding………….

 14. AZformallyknownasAZ

  31 augustus 2013 at 19:29

  Ja Gerrit eigenlijk en juiste constatering. Je gooit zo de jeugdopleiding te grabbel.
  Ik kan dit niet begrijpen. Zelfs in vroegere tijden kwam e jeugd door. Ik kan mij niet voorstellen dat de eigen jeugd die jarenlang is opgeleid er geen hout van kan. Je moet deze jongeren niet uitwonen maar geleidelijk brengen. Maar dan moet je dan wel een keer een start mee maken. Of moeten we steeds wachten tot onze talenten dan maar weer vertrekken naar andere clubs. Maar misschien is dat wel het verhaall en leidt AZ op voor andere clubs uit de eredivisie en de jupilerleaque. Oh …..nu snap ik het.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *