Marcellis gaat zijn aflopende contract niet verlengen

By
Updated: augustus 27, 2013

Als het aan Marcellis ligt dan speelt hij zijn laatste seizoen voor AZ. De verdediger kwam in de zomer van 2010 over van PSV, waarin hij bij een ruildeal met Lens was betrokken. AZ heeft hem wel een nieuw contract aangeboden, maar daar wilt hij niet op in gaan. “Zoals het er nu voorstaat, verleng ik mijn contract niet en vertrek ik na dit seizoen. Maar goed, je weet nooit wat er gaan gebeuren,” aldus Marcellis.

Deze stap maakt het voor de verdediger niet makkelijker om nog een basisplek af te dwingen in het efltal van Verbeek. Tijdens zijn afwezigheid heeft Mattias Johansson zijn rol perfect overgenomen en Verbeek is dan ook zeer tevreden over hem.

12 Comments

 1. Jeroen

  27 augustus 2013 at 15:34

  Prima, ga dan maar lekker op de tribune zitten. Misschien ben je met een transfervrije status aantrekkelijker voor clubs, maar dat wil niet direct betekenen dat je daar beter van wordt. Kijk naar Poulsen en Holman… financieel misschien beter, maar ze spelen nu amper. Daarnaast denk ik echt dat AZ het maximale is voor hem. Zelfs op ons niveau heeft hij het vaak lastig.

 2. Jay

  27 augustus 2013 at 15:58

  Misschien dat er nog een vage Rusische of Arabische club komt waar hij zijn zakken kan vullen, maar verder zie ik hem ook geen stap omhoog meer maken.

 3. NHN

  27 augustus 2013 at 16:05

  Ik geloof dat Holman alweer weg is bij Aston Villa, en inmiddels in een zandbak speelt.
  Maar goed, Holman en Poulsen waren destijds aanjagers van het toen verassend presterende AZ. Marcellis is toch een ander verhaal. Ik weet niet wat hij van plan is, maar clubs als 1 uit de premier league of serie A, zullen voor hem niet op de tribune zitten. Als hij wil verkassen zal het niet naar een spraakmakende club zijn.
  Toch mocht ik Dirk graag, omdat het een karakterjongen is. Ik weet wel dat z’n voetbalkwaliteiten minder zijn, maar toch… Ik hoop dan ook dat ‘ie alsnog bijtekend, verdedigers heb je in de breedte nu eenmaal nodig. Voorlopig zal johansson rechtsback staan, dat niet gauw veranderen, maar je hebt meer verdedigers nodig.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   28 augustus 2013 at 18:13

   Brett Holman is inderdaad afgezakt naar Dubai en speelt voor de wereldberoemde, ahem, club Al-Nasr. Hoogmoed…
   Misschien hebben ze nog een plaatsje? Effe met Brett bellen Dirk! Komt het misschien nog helemaal goed. Maar wellicht is er ook nog een vacature in de Jupiler League. Kan je rustig afbouwen of aan je realiteitsbesef werken.

 4. oma

  27 augustus 2013 at 17:21

  az zal hem echt niet missen.
  een goeie reserve,meer niet.

 5. Geert

  27 augustus 2013 at 18:21

  Mag die meteen bij Jong AZ blijven. Hopelijk denkt Verbeek er ook zo over en laat hoj Johansson de rest van het seizoen gewoon spelen.

 6. AZformallyknownasAZ

  27 augustus 2013 at 18:37

  Als standinn voor Johansen prima om te behouden. Als hij weer op niveau wekelijks wil spelen is het inderdaad beter om een andere club te zoeken. Johansen lijkt mij onomstreden. De beste AZ-er op dot moment en die zet je dus niet op de bank.

 7. woonwagenpower

  27 augustus 2013 at 19:46

  Als het lukt , dan nu al verkopen, de jeugd als stand in achter de hand houden, dan houdt AZ er ook nog iets aan over.
  Dirk je hebt goede wedstrijden gespeeld, af en toe een mindere wedstrijd,
  maar ik denk dat het nu ook voor jezelf beter is om een andere club te zoeken.
  Want op de bank of in het tweede wordt je ook niet beter van.

 8. i.pjotr3

  28 augustus 2013 at 00:17

  Dirk bedankt voor bewezen diensten. Lekker plaats nemen op de tribune, en volgend jaar hopen op n contractje vlak bij je thuisland, vvv helmondsport, eindhoven.
  Mattias heeft het laten zien meer in zijn mars te hebben!

 9. Gerrit Vooijs

  28 augustus 2013 at 08:23

  Ik hoop dat Dirk als stand-in zich professioneel blijft opstellen. Johansson zal ook nog wel tegen een blessure en schorsing aanlopen en dan heb je wel iemand nodig.

 10. urdal

  28 augustus 2013 at 19:40

  Dan toch niet dirk. Jammer. Mattias is idd beter. Dan moet AZ ook gaan invoeren wat 020 en de Lampjes doen. Niet verlengen = Niet spelen. Kunnen we Holman niet proberen terug te halen samen met poulsen. Holman is vele malen beter dan “ik kom geen lantarenpaal voorbij” JBG en Poulsen is beter dan Viergever. Maar ik ben alleen bang dat we het salaris niet kunnen ophoesten, maar is sportief wel veel beter dan waar ze nu zitten.

 11. Martje

  29 augustus 2013 at 16:46

  Tsjonge en je kunt hem ook niet straffen met niet opstellen, want hij heeft de strijd om de rechtsback positie nu al verloren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *