Overtoom: “we hebben de ondergrens bereikt”

By
Updated: augustus 26, 2013

AZ verloor zondag met 2-0 bij FC Utrecht. Willie Overtoom was na afloop teleurgesteld over dat resultaat. “Het was heel matig vandaag, we hebben de ondergrens bereikt.”

“Verdedigend stond het voor rust nog wel goed. Alleen aanvallend konden we geen potten breken”, aldus Overtoom op de website van AZ. “We moeten niet te veel naar excuses zoeken, zoals bijvoorbeeld de invloed van onze Europese wedstrijd. Het was gewoon niet goed. En dat is heel jammer, want als AZ zijnde weet je dat je hier moet kunnen winnen.”

Overtoom kwam direct na rust als invaller in het veld, net als Celso Ortiz. “Wij kwamen erin om meer voetbal te brengen. Dat lukte ons niet. Het was een lastige dag. In Griekenland lukte me inderdaad bijna alles toen ik inviel. Over mijn spel van vandaag ben ik niet tevreden, mede omdat ik te geforceerd naar de openingen zocht. Ik weet dat ik veel meer kan brengen; dit was niet voldoende. Hoe dat komt? Vandaag was ik denk ik teveel bezig om me te bewijzen. Tijdens de speeltijd die ik krijg, wil ik natuurlijk meteen wat laten zien.”

De Alkmaarders spelen dit seizoen wat behoudender dan voorheen.  “Het komt erop neer dat we moeten zorgen dat het defensief goed staat. Zorgen dat we de nul houden en één of twee keer proberen te scoren. Het is heel degelijk, maar het vergt inderdaad ook veel geduld. En tegen Utrecht heeft het deze keer geen kansen opgeleverd omdat we als team ondermaats speelden.” Bron: Voetbalprimeur

14 Comments

 1. Jay

  26 augustus 2013 at 11:33

  Laten we inderdaad hopen dat dit de ondergrens was en dat het spel snel weer beter wordt!

  En ik ben ook nog niet overtuigd van die nieuwe speelstijl. Het spel wordt er niet leuker op om naar te kijken en we krijgen evengoed veel tegendoelpunten. Dan verlies ik liever met aanvallend voetbal.

  • i.pjotr3

   26 augustus 2013 at 13:46

   T was n copy van willem 2 uit. GJ traint misschien wel goed met de jongens, maar motiveren en coachen is nog steeds voor verbetering vatbaar. Ik begin sterk te twijfelen of hij die capaciteiten bezit.
   Heereveen Rkc en op 20 minuten na tegen 020 en gisteren utreg was dramatisch om te kijken. Nieuw spelers inpassen…….dat doen 15 clubs, maar die laten wel de wil zien om te winnen.

 2. Silver

  26 augustus 2013 at 12:11

  Het is wel te hopen dat het niet slechter wordt, onbegrijpelijk dat er zo afwachtend wordt gespeeld. Waarom wordt aangegeven dat Utrecht vol op de aanval gaat, gewoon van je eigen spel uitgaan.
  Misschien voortaan de wedstrijd beginnen met Martens en dan gelijk op de aanval, de verdediging zit wel goed maar niet te lang achterin de bal blijven houden.
  Ik vind Gudelj een prima aankoop en het is jammer dat juist hij gewisseld werd.

 3. Dedie

  26 augustus 2013 at 13:02

  Het is nu hetzelfde verhaal – AZ is de beste medicijn voor elke club die kampt met dipje.

  • i.pjotr3

   26 augustus 2013 at 13:34

   Nac uit komt eraan, ga er nu al vanuit dat dit maximale punten op leverd, ……………….in mijn fanvanaz poule.

 4. remco

  26 augustus 2013 at 14:24

  eerst vitesse

 5. Fortuna

  26 augustus 2013 at 17:21

  Ik vind gert-jan een goede trainer hij maakt spelers beter maar tackties vind ik hem slecht hij maakt vaak de verkeerde keuzes in opstelling wissels en speelstijl, je moet ook een goede manager zijn een soort pyscholoog de een moet je een knuffel geven de ander een schop onder zijn kont kijk naar mourino en hiddink dat zijn echte people-managers die voelen het aan hoe je spelers moet benaderen .
  misschien hiddink volgend jaar voor de groep.

 6. NHN

  26 augustus 2013 at 19:56

  Wel goed dat Overtoom het zelf ook inziet dat er iets moet gebeuren. Ik hoop dat hij er nog iets van gaat brouwen. Vorig seizoen was het niet best wat hij liet zien, en ook nu (op die invalbeurt in Athene na), gaat het nog niet de goede kant op.
  Wil hij niet als miskoop, de boeken in gaan, dan zal hij nu toch iets moeten laten zien. Laten we het maar hopen. Er moet toch wat meer in die man zitten.

 7. Jeroen

  26 augustus 2013 at 20:07

  Laat donderdag en komend weekend maar zien dat dit een incident is.. Was overigens wel verbaasd dat Verbeek al in de rust ging wisselen. Normaal doet hij dat nooit. Dus hij weet in ieder geval dat hij niet hoeft te wachten tot de 70ste minuut. 😉

 8. AZformallyknownasAZ

  26 augustus 2013 at 20:56

  Ja Jeroen. At is precies wat er n.u moet gebeuren. 2 aansprekende resultaten. En laten we dan nu maar aan de bovengrens kietelen. Dat betekent dus alles uit de kast mannen!!!

  Tong op de schoenen maar met een tevreden gevoel. Na Vitesse zijn er meerdere rustdagen. Dus AZ kom op laat zien wat je kan!!!

 9. AZ4Altijd

  26 augustus 2013 at 22:25

  Ik word ook misselijk van deze OERSAAIE speelstijl. Dit is niet wat wij willen zien. Inderdaad. Verlies liever met aanvallend voetbal dan verliezen met deze zielige ANTI VOETBAL stijl, ala NAC, EXCELSIOR, GRAAFSCHAP. Etc. En maar gokken op 1 a 2 doelpunten, is gewoon te risicovol. Wij willen goals zien. We hebben nu denk meer scorend vermogen dan vorig seizoen. Dus moet je dat gebruiken. Anders staan de voorhoede spelers er echt voor niets. Kun je net zo goed met 10 verdedigers gaan beginnen. Als dit te lang duurt, moeten we echt in opstand komen. Op een respectabele manier. Dus niet rellen, maar gewoon in actie komen. Want dit willen wij niet. Ik loop altijd FC Subsidie af te zeiken met hun laffe spel, zo ook de eerder genoemde clubs, en nu doen we hetzelfde. Niet om aan te zien.

 10. Gerrit Vooijs

  26 augustus 2013 at 22:59

  Nee, Utrecht was in de eerste helft ook bijzonder matig daardoor bleef het 0-0.
  Dus toen Ortiz en overtoom er in kwamen werd er met name door Overtoom niet verdedigd . Dat beulswerk van Gudelj werd dus gemist mede omdat Beerens ook al niet meeverdedigd.( meelopen is iets anders als meeverdedigen ).

  Niet gek dus dat juist via die kant de assist kwam voor de 1-0…….

 11. AZformallyknownasAZ

  27 augustus 2013 at 18:46

  Laten we afspreken dat de zogenaamde ondergrens nu eenmalig is bereikt en dat die dit seizoen niet meer in beeld komt. Dat bekent dus vechlust en weerbaarheid tonen en je eigen niveau halen. Te beginnen donderdag tegen de Grieken en dit dootrekkend naar de wedstrijd tegen het vreemdenlegioen van Chelsea, oh nee ik bedoel Vitesse. Daarna kan AZ met een goed gevoel even bijtrekken.

  • woonwagenpower

   27 augustus 2013 at 19:47

   Kan ik me heel goed in vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *