Koeman hekelt ‘nutteloos’ kritiek van Verbeek

By
Updated: augustus 26, 2013

RKC Waalwijk-coach Erwin Koeman heeft het helemaal gehad met de kritiek van Gertjan Verbeek jegens andere trainers en ploegen. De AZ-coach zei zaterdagavond na afloop van Heracles Almelo-PSV (1-1) voor de camera dat de ploeg van Phillip Cocu niet fit genoeg is. “Daar gaan me de haren rechtop van staan”, aldus Koeman.

“Ik vind het een hele slechte zaak dat een trainer slecht praat over zijn collega’s. Belachelijk dat hij gaat zeggen dat PSV niet fit genoeg is. Dat hij de ploeg van zijn vriend Jan de Jonge daarentegen prijst, is veelzeggend. Ik vind Gertjan een goede trainer en verder een aardige jongen, maar hij moet ophouden met het uiten van dit soort kritiek”, aldus de trainer van RKC.

“Hij moet even terug op aarde worden gezet. Een dag later verliest hij zelf van FC Utrecht en dan ga je lopen zeiken over andere teams. Hij moet gewoon zijn mond houden en na zo’n wedstrijd niet voor de camera gaan staan. Ga gewoon lekker naar huis.” Bron: Telegraaf.nl

8 Comments

 1. Jeroen

  26 augustus 2013 at 08:23

  Gelijk heeft Koeman! Dit gaat natuurlijk ook nergens op. Let eerst eens op je eigen team alvorens te praten over andere. Want waar was de ‘fitheid’ van AZ tegen Utrecht???

 2. AZ WOMAN

  26 augustus 2013 at 08:43

  Of het nou om Koeman, of De Boer, Cocu, DE jonge , Verbeek gaat, ieder heeft genoeg aan zijn eigen club.
  Gert-Jan, hoe goed bedoeld ook, maar stop je energie en kennis in AZ.
  Dan varen Gert-Jan en AZ er wel bij.

 3. Jay

  26 augustus 2013 at 09:31

  WIj zagen er gisteren ook niet zo fit uit. Ik zou me als Verbeek zijnde eerst daar maar eens op richten.

 4. iPjotr

  26 augustus 2013 at 10:02

  Mag hij niet zeken over knvb en zijn scheidsrechters, nu denkt meneer bijdehand te doen over collega’s , terwijl zijn voetbal dramatisch is. GJ EXIT

 5. Justin

  26 augustus 2013 at 11:23

  Net als tegen Heerenveen waren ze overal te laat bij de bal, gingen niet met overtuiging de duels aan, waren de pasen zo verschrikkelijk slecht, en gingen ze de luchtduels aan alsof het toch geen nut had, de laatste 5 minuten gingen ze geen eens meer voor de bal en speelde ze het uit alsof ze met 0-2 voor stonden. Ik snap niet dat ze zo vermoeid en slap oogden terwijl Verbeek altijd zo op fysieke kracht en uithoudingsvermogen traint. Misschien een stapje terug, en meer aan het herstel denken Verbeek.
  Ik heb met verbijstering gekeken gisteren.
  Als dit volgende week niet beter is ben ik bang dat ik mn positieve kijk op dit seizoen ga verliezen.
  Come on AZ dit moet zoveel beter dan deze wedstrijd. Stel de de supporters niet teleur
  en ga met de mes tussen de tanden strijden de volgende wedstrijd.!!!!

 6. NHN

  26 augustus 2013 at 19:47

  Koeman slaat de spijker op z’n kop. Een dag na de bewuste uitspraken moest hij zijn eigen team weer coachen, en het leek nergens op. PSV speelde nog overtuigender dan Gert Jan’s lamlendige zooitje, want dat leek helemaal nergens op.

  Een mening hebben mag iedereen , ook Gert Jan Verbeek uiteraard, maar meet het niet zo breed uit voor een camera. En zet jezelf en je club dan niet zo voor lul, door zelf de dag erna een waardeloze partij af te leveren. Niet fit, is nog veel te mild , het was een slap,ongeinteresseerd zooitje

  • De echte supporter

   26 augustus 2013 at 23:12

   Ik ben het met je eens. Vorig jaar deed hij dat ook steeds. Steeds met andere zaken bezig zijn. Pffff verbeek let op je eigen teeam

 7. brandon

  27 augustus 2013 at 14:25

  Schoenmaker blijf bij je leest. Zorg dat AZ nu eerst eens een stabiele ploeg wordt in uitwedstrijden en niet alleen thuis durft te voetballen. Als je jou grote mond hoort durf je veel maar je ploeg durft buiten Alkmaar niets. Binnenkort kom ik weer terug op je keepersprobleem.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *