Verbeek over duel tegen Utrecht: ‘Ik verwacht dat ze er vol op klappen’

By
Updated: augustus 23, 2013

Na afloop van de training stond Gertjan Verbeek vrijdagavond de pers te woord. Hij blikte onder meer kort terug op het gewonnen uitduel met Atromitos en sprak zijn verwachting uit over de wedstrijd van zondag, uit tegen FC Utrecht.

“Ik heb tot dusver geen klachten gehoord, het valt dus allemaal wel mee”, reageerde Verbeek op de vraag of zijn ploeg heelhuids uit de strijd is gekomen. “Er is bij sommige spelers hooguit wat lokale vermoeidheid. En een beetje stramheid in de spieren.”

AZ sloeg tegen Atromitos na rust drie keer dodelijk toe, wat leidde tot een 1-3 zege. Verbeek: “Maar ook over de eerste helft ben ik niet ontevreden. Ik denk dat wij 75 procent balbezit hadden. We speelden alleen te weinig vooruit. Atromitos moest, wij hoefden het spel niet te maken. En wij hebben op dit moment ook niet een ploeg die met goed positiespel op de helft van de tegenstander kan spelen.”

Verbeek: “Het is allemaal leuk en aardig met een positieve spelopvatting te spelen, maar zoiets moet wel van twee kanten komen. Daar zijn we afgelopen seizoen een paar keer tegenaan gelopen. Uiteindelijk draait het om het resultaat.”

Over FC Utrecht zei de oefenmeester: “Utrecht speelt op dit moment met het mes op de keel. Ze hebben tot dusver één punt verzameld en verloren afgelopen weekend met 0-6. Ze zijn dus behoorlijk op scherp gezet. Ik verwacht dat Utrecht er vol op zal klappen.” Bron: AZ.nl, bron foto: Soccernews.nl

10 Comments

 1. Mike

  23 augustus 2013 at 19:51

  Ik denk ook dat dit een moeilijk potje word als we deze kunnen winnen weet ik zeker dat het een mooi seizoen kan worden en zijn we nu al verder dan het einde van vorig seizoen.

  Ik ben bang dat we verliezen maar hopelijk heb ik het mis !!!

 2. AZformallyknownasAZ

  23 augustus 2013 at 20:13

  We krijgen te maken met een aanvallend Utrecht. Gewoon omdat zij moeten. In de regel kan AZ goed overweg met aanvallende ploegen. Ze moeten zich alleen niet laten intimideren door de tegenstander. Als ze overeind blijven wat dat laatste betreft zijn er zeker mogelijkheden. AZ heeft nu 3 wedstrijden achtereen gewonnen en heeft zelfvertrouwen getankt. Wat dat aangaat mag je best wat vertrouwen hebben in een goed resultaat.

 3. DegrootsteAZer

  23 augustus 2013 at 23:05

  Ik denk dat het wel een makkelijke wedstrijd word. Utrecht is een andere ploeg dan de laatste jaren. Met Verhoeven op doel. Ik denk echt 0-3

 4. woonwagenpower

  24 augustus 2013 at 06:23

  Utrecht zal zeer waarschijnlijk het de eerste twintig minuten vol gas gaan, met onze snelle buiten spelers geeft dat ons weer mogelijkheden.
  Utrecht hunkert naar een succesje, en zal waarschijnlijk ook de duels niet schuwen.
  Maar als AZ op voorsprong weet te komen, zal het in de Utrecht hoofdjes toch weer onzekerheid optreden, wat verlammend kan werken in fysieke arbeid.
  Als AZ het eerste half ongeschonden door komt, heb ik er veel vertrouwen in.
  AZ succes.

 5. NHN

  24 augustus 2013 at 14:29

  Zo denk ik er eigenlijk ook over. Utrecht zal weinig zelfvertrouwen hebben na zo’n beroerde strart. Als AZ snel toeslaat, zal het gevoel bij Utrecht nog slechter wezen, en kun je je eigen wedstrijd gaan spelen. Als je ze in de kaart speelt, met het publiek erachter, dan gaan ze er weer in geloven, en kan het een moeilijke wedstrijd worden.

 6. Gerrit Vooijs

  24 augustus 2013 at 14:57

  Utrecht / Jan Wouters zijn niet gek. Zij hebben de wedstrijden van AZ tegen Heerenveen, RKC en Atromitos ook gezien net als wij. Wanneer is AZ kwetsbaar en wanner is AZ gevaarlijk ?
  Juist, Utrecht zal compact gaan spelen en net als RKC en Heerenveen AZ uitnodigen om Utrecht de ruimte te bieden. Utrecht gaat echt niet in het mes lopen terwijl ze al zo kwetsbaar zijn, dat geloof ik echt niet.

 7. i.pjotr3

  24 augustus 2013 at 17:16

  Ja, maar hebben Wuijtens , en die zullen ze in utreg voorlopig erg missen.
  Daarbij zijn de nodige spelers geblesseerd, 3 punten verplicht zondag voor AZ, als je bij de eerste vijf wilt horen.

  • Gerrit Vooijs

   24 augustus 2013 at 17:44

   Eens !
   Utrecht is niet beter als Atromitos.

 8. hAnZ

  24 augustus 2013 at 18:39

  Vrees idd dat AZ weer kostbare punten laat liggen. Zeker nu Heerenveen en 020 punten hebben gemorst is nu hoog tijd om zaken te doen.
  Op de een of andere manier heeft AZ altijd moeite met Utrecht.
  Bovendien is er natuurlijk weer een sterfgeval bij Utrecht die met idioot grote spandoeken moet worden herdacht.(Schijnbaar niet zo’n gezond dorp dat Utrecht…)
  In de poule heb ik wel heel positief 3-4 ingezet, maar heb nog best mijn twijfels.

 9. remco

  24 augustus 2013 at 19:33

  niet zo negatief joh
  die verdediging van nec is nog beter dan dit
  utrecht heeft snelheid meer niet als je dat onder controle houdt dan komt het goed

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *