Martens hoopt stiekem op WK 2014

By
Updated: augustus 22, 2013

De Rode Duivels kennen momenteel een ijzersterke lichting. Vele (oud-)spelers uit de Eredivisie maken deel uit van de nationale ploeg van België, die waarschijnlijk weer naar het WK gaat. Maarten Martens heeft de hoop, om volgend jaar zomer in Brazilië van de partij te zijn, niet opgegeven.

“Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat mijn kans op het WK heel klein is”, vertelt de 29-jarige aanvallende middenvelder tegenover Voetbal International. “Er zijn momenteel ontzettend veel talenten en ze spelen allemaal bij grote clubs. Maar je moet met een grote groep naar Brazilië en je weet nooit wat er gebeurt.”

“Door blessures kan er op bepaalde posities zomaar een probleem ontstaan”, vervolgt de negenvoudig international van onze zuiderburen. “Ik geef de hoop nog niet op. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om van waarde te kunnen zijn, maar dan moet ik een heel seizoen fit en goed zijn. Voor hetzelfde geld blijf ik kwakkelen en dan kom ik niet eens in de buurt.”

Acht van de negen interlands speelde hij onder Dick Advocaat, enkel de laatste onder Georges Leekens. “Net voordat ik geblesseerd raakte (september 2012, red.), schijn ik een keer in de voorlopige selectie te hebben gezeten. Maar bij ons gaat dat anders dan in Nederland. Niemand weet of die lijst uit dertig of pakweg zestig spelers bestaat. Het wordt nooit gepubliceerd.” Bron: Elfvoetbal.nl

8 Comments

 1. NHN

  22 augustus 2013 at 20:37

  Hopen mag altijd natuurlijk. Maar laten wij eerst maar hopen dat hij inzetbaar blijft voor AZ. Ook dit seizoen zullen er weer kwetsuren komen. Je moet Martens erg voorzichtig inzetten, en rust gunnen wanneer het kan. Het Belgische nationale team lijkt me een utopie. Zoveel wedstrijden kan z’n gesteldheid nooit aan.

 2. Mike

  22 augustus 2013 at 20:40

  Teken eerst maar bij AZ bij tot 2016 ofso, dan een heel wedstrijden spelen en dan kunnen we aan de rode duivels denken 😉

  Er is iets te veel concurrentie in België denk ik dus die kans is heel klein. Ik vind België veel sterker dan Nederland misschien hebben ze zelfs wel half finale martiaal voor het WK.

 3. woonwagenpower

  22 augustus 2013 at 21:27

  Ik hoop het ook voor Maarten Martens, het is hem van harte gegund.
  Dit seizoen blessure vrij blijven, en het goede niveau vast houden. Maarten heel veel succes.

 4. AZformallyknownasAZ

  22 augustus 2013 at 22:15

  Als Martens wel een uitverkiezing bewerkstelligt gaat het hem goed en doet hij het bij AZ ook prima. Dat zou mooi zijn voor AZ en voor Martens. En dat is hem na zoveel blessure ellende van harte gegund. Maar het wordt een behoorlijke uitdaging voor Maarten. Zeker gezien de kwaliteiten van de huidige Belgische ploeg. Dat is echt een goede ploeg. Inderdaad beter dan het huidige Oranje.

 5. De echte supporter

  22 augustus 2013 at 22:37

  ik gun hem dat wel. als hij naar het wk mag dan is hij op dat moment in topvorm, dat is goed vor AZ en Martens

  • i.pjotr3

   22 augustus 2013 at 23:24

   Als hij pas na het seizoen geselecteerd wordt, vind ik het prima!
   Zal je zien speelt hij weer volledig voor AZ, komt hij na een nietszeggend interlandje geblesseerd terug.

 6. Silver

  22 augustus 2013 at 23:50

  Het zou mooi zijn als Martens bijtekent voor 2 jaar, waarschijnlijk tegen een lager salaris maar dat zou een mooi gebaar naar AZ zijn

  • Jeroen

   23 augustus 2013 at 00:25

   Dat zou zeker een mooi gebaar zijn, maar weet niet of hij dat zal gaan doen. Wellicht heeft Viergever het juiste voorbeeld gegeven en volgen er meer. Dat zou wel mooi zijn voor AZ die de knakken goed kan gebruiken om de selectie op peil te houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *