Mattias Johansson geniet van Eredivisie

By
Updated: augustus 22, 2013

AZ-verdediger Mattias Johansson waant zich in een voetbalparadijs. De rechtsback van AZ geniet van het spelen in de Eredivisie, waar hij naar hartenlust kan aanvallen. Met AZ treft hij donderdag in de Europa League een Griekse opponent.

“En misschien is dat wennen voor me”, zegt Johansson in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Nederland is namelijk een paradijs voor mij. In de Eredivisie is zóveel ruimte om aan te vallen. Als je dat vergelijkt met Zweden bijvoorbeeld, daar is het spel veel fysieker. Ik weet niet precies hoe dat met Atromitos is”, aldus de 21-jarige Zweed, die optimaal profiteert van de afwezigheid van Dirk Marcellis.

“Van de trainer heb ik in elk geval de opdracht gekregen om net zo vaak mee op te komen als in de Eredivisie. Op die manier hebben we er een wapen bij. Als ik dan op snelheid ben, kom ik er heel vaak langs”, aldus Johansson. Na een lastige start van zijn verblijf in Nederland is de Zweed nu gesetteld en gretig. “Ik vind ook wel dat ik een kans verdien. Als je goed genoeg bent op de training, moet je een kans krijgen.”

AZ-trainer Gertjan Verbeek ziet de opmars van Johansson met plezier aan. “Het heeft lang geduurd met Mattias”, zegt Verbeek, die Johansson in 2012 overnam van Kalmar FF, in het AD. “Pas nu is hij weer de speler die ik ook in Zweden heb gezien, toen we hem daar aan het werk zagen bij Kalmar.” Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  22 augustus 2013 at 19:25

  Mooi dat Verbeek ook ziet dat Mattias het erg goed doet! Het is nu een kwestie van laten staan en vertrouwen geven. Dan hebben we echt een top rechtsback in ons eltal.

 2. AZformallyknownasAZ

  22 augustus 2013 at 22:06

  Wow wat een voetballer. Hij is echt goed en belangrijk voor AZ. Die mag zijn plek niet meer kwijt raken.

  • i.pjotr3

   22 augustus 2013 at 23:32

   Hij verdient het gewoon, hopelijk valt GJ niet terug op zijn ouwe gewoonte door een fitte Dirk terug in de basis elf te zetten.
   Mattias is de man in vorm 🙂

 3. Niels

  24 augustus 2013 at 09:29

  Hij geniet van de eredivisie, wij genieten van hem!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *