Tegendoelpunten niet alleen te wijten aan Esteban: ‘Een keeper is zo goed als zijn verdediging’

By
Updated: augustus 22, 2013

Dat Esteban Alvarado Brown, voetbalnaam Esteban, bij AZ dit seizoen in drie wedstrijden al zeven doelpunten te verwerken heeft gekregen, valt niet volledig aan hem te verwijten. Dat is althans de mening van trainer Gertjan Verbeek. Volgens de oefenmeester van de Alkmaarders wordt de doelman te veel betrokken in de opbouw. Dit moet gaan veranderen volgens Verbeek.

“Een keeper is zo goed als zijn verdediging”, begint Verbeek in Voetbal International. “In 2011 was hij een belangrijk onderdeel van het succes. Nu hebben we een teleurstellend seizoen achter de rug en vervolgens aan kwaliteit ingeleverd. In vind niet dat Esteban onrustiger oog dan voorheen, maar hij wordt momenteel te vaak in de opbouw vertrokken.”

Verbeek ziet liever dat de veldspelers meer aan de bal zijn, zonder de doelman aan te spelen. “Ik wil dat de veldspelers meer het initiatief nemen. Nu kan onze keeper te makkelijk onder druk orden gezet. Esteban is een jongen die graag de voetballende oplossing wil zoeken, daarom wacht hij soms te  lang. Dan wijst iedereen naar hem.” Bron: Soccernews.nl, bron foto: metronieuws

8 Comments

 1. Jay

  22 augustus 2013 at 09:26

  De spelers moeten Esteban alleen aanspelen als het echt niet anders kan. En hij moet die bal dan meteen weg rammen. Het is een goede lijnkeeper, maar moet absoluut niet gaan meevoetballen.

 2. vak j

  22 augustus 2013 at 12:16

  Het grootste probleem bij Esteban is dat hij niet communiceert. Hij moet vaker schreeuwen dat bijvoorbeeld de bal voor hem is. Veel meer zijn verdediging sturen.
  En inderdaad een goede lijnkeeper die soms te ver voor zijn lijn staat. Ik zit zelf achter het doel maar hoor hem zelden. (of het ligt aan mijn gehoor:)

 3. NHN

  22 augustus 2013 at 13:27

  Ik denk dat dit duidelijk is. Je moet Esteban alleen maar de ballen tegen laten houden. En niet terug spelen op de keeper. Opbouwen bij de verdediging, en anders niet. Neemt niet weg dat Esteban er bij vrije trappen nog steeds niet goed uitziet. Moet aan gewerkt blijven worden.

 4. i.pjotr3

  22 augustus 2013 at 15:03

  Een keeper is zo goed als zijn verdediging……..wie stelt de verdediging samen, juist.
  Verbeek lult maar alles recht wat krom is. Neem je verantwoordelijkheid !

  • woonwagenpower

   22 augustus 2013 at 17:22

   Geachte i.pjotr, je hebt gelijk dat Gert-Jan Verbeek de verdediging samen stelt.
   Dat doet hij momenteel met de beste verdedigers in Alkmaarse dienst.
   namelijk; M.Johansson, J Wuytens, J Gouweleeuw en N Viergever.
   Heb je een betere verdediging voor handen?
   Wil jij E Reijnen, D Gorter in de verdediging?
   Gert-Jan Verbeek heeft geen betere verdedigers dan die nu in de basis staan, op dit moment( Thomas Lam komt er aan).
   En als er 1 iemand is, die niet weg loopt voor zijn verantwoordelijkheid is het onze Gert-Jan Verbeek , hij is recht door zee, en praat echt niet iets recht wat volgens jou krom zou zijn.
   Ik ben trouwens nu wel benieuwd, hoe jouw verdediging eruit zal zien, als jij het mag samen stellen.

 5. Gerrit Vooijs

  22 augustus 2013 at 17:37

  Een keeper is zo goed als zijn verdediging is een kip en het ei verhaal.
  Verbeek wil volgens mij hiermee aangeven dat de verdedigers zich dit ook mogen aantrekken. Zeker waar als het gaat om het stereotyp omdraaien en terugspelen op de keeper om maar de verantwoording af te schuiven.
  De keeper moet dan doen waar de speler in kwestie alle tijd voor had : de bal weg roeien.

  Goed dus dat Verbeek dit aan de orde stelt.

  Maarrrrrrrr: de 2-2 in de JC schaal en de 2-1 in Heerenveen waren kapitale blunders en identiek. Beide keren verwerkt hij een afstandschot zeer slecht door de bal in de voeten te spelen van de spits.
  Beide goals hebben niets met zijn verdediging te maken.

  • Jeroen

   22 augustus 2013 at 20:35

   Inderdaad! Leuk wat Verbeek zegt, maar de meeste tegendoelpunten kwamen niet uit vrije trappen etc. Dat waren zo nu en dan flinke blunders. Vandaag had hij ook weer een stel vreemde acties. Misschien zijn vervanger eens op doel zetten?

 6. AZformallyknownasAZ

  22 augustus 2013 at 21:22

  Esteban moet ballen tegenhouden en niet meevoetballen. Daar liggen niet zijn kwaliteiten. Dat mag GJ gerust naar Esteban communiceren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *