AZ ontevreden over nieuwe aankoop Babalj

By
Updated: augustus 21, 2013

Doordat de spoeling wel erg dun was in de voorhoede, koos AZ deze zomer voor drie spitsen. Johannsson doet het volgens verwachting, maar doordat Avdic geblesseerd is, moet AZ kunnen terugvallen op Eli Babalj. Alleen lijkt dat niet te gaan lukken en is Verbeek zeer ontevreden.

“Zijn idee van voetballen strookt totaal niet met onze wensen. Hij wil alleen maar in de bal komen, de ballen in de voet hebben en acties maken. Dan heb je in het eerste dus niks te zoeken”, stelt de oefenmeester cru in De Telegraaf.

Verbeek claimt dat Babalj ‘nog zover weg is dat het voor zowel ons als hemzelf een beetje een tegenvaller is’. “Je kunt zien dat hij kan voetballen, maar we hadden verwacht dat hij wat verder zou zijn”, besluit de oefenmeester. De 21-jarige Babalj wacht nog op zijn officiële debuut voor de Noord-Hollanders. Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: AZ.nl

14 Comments

 1. Jeroen

  21 augustus 2013 at 10:12

  Mijn complimenten… NOT. Dit hebben ze bij AZ helemaal zelf gedaan. Ze hebben Babalj maar ongeveer 30 minuten zien spelen voordat ze hem overnamen. Daarnaast wist je ook dat Avdic een blessure had en dat dit nog wel eens kon gaan duren. Kortom, deze situatie hebben ze helemaal zelf gecreeerd. Snap niet dat je Babalj en Avdic naar Alkmaar haalt als je weet dat het nog wel even gaat duren voordat ze aan ons niveau zijn gewend. Een nieuwe spits erbij heeft nu totaal geen zin meer…..

 2. Geert

  21 augustus 2013 at 10:13

  Ja als je ook een speler koopt op basis van een DVD, dan krijg je dit soort fratsen. Maar als hij wel kan voetballen en een actie wilt maken, kan hij misschien eens op de vleugel gezet worden. Nu hebben we eigenlijk niemand die een actie kan maken…

  Wel is het raar dat we 3 spitsen hebben ‘voor de toekomst’. We hebben geen directe versterking. Dat is een groot risico wat AZ genomen heeft.

 3. Dedie

  21 augustus 2013 at 10:22

  Daarom heeft Verbeek ook tijdens de voorbereiding en ook tegen RKC wat inventiefs bedacht – hij liet Berghuis spelen als valse spits (zoals Erikssen bij Ajax deed of Messi bij Barca). Berghuis is van natuur een nummer 10, dus Verbeek wil zijn creativiteit gebruiken als het nodig is zoals toen hij Aron verving met Berghuis tegen RKC.

  • Jeroen

   21 augustus 2013 at 10:23

   Net zoals Falkenburg dat moest doen twee seizoenen geleden. Het is geen ideale setting, maar wel goed om te horen dat ze hierop trainen.

 4. Harry

  21 augustus 2013 at 10:56

  mokhtar nog even ophalen dan bij Zwolle!!!!

 5. stijn

  21 augustus 2013 at 11:35

  kan fernando lewis niet in de spits dan

 6. woonwagenpower

  21 augustus 2013 at 12:57

  Volgens Verbeek kan hij wel voetballen, maar is het een mentaliteitskwestie , hij moet nog begrijpen dat niet alle ballen in zijn voet worden aan gespeeld, maar dat hij ook andere arbeid moet verrichten.
  Ik denk dat Gert-Jan Verbeek met deze actie om hem thuis te laten, paal en perk wil stellen. Als je geen inzet, werklust toont , en niet luistert naar de wijze waarop er bij AZ van je verlangt om te voetballen, blijf je lekker thuis.
  Gert-Jan Verbeek heeft hier groot gelijk in.

 7. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  21 augustus 2013 at 13:31

  Je zet jezelf als club wel te kijk met deze bekentenis. Ali Messaoud ging en was misschien beter (als spits), Ruud Boymans verhuurd, nieuwe aankoop geblesseerd en ook nog onbewezen en er is nog geen talent uit de eigen jeugd die dicht tegen het eerste aanzit? Gelukkig staat die Amerikaanse IJslander er…

 8. NHN

  21 augustus 2013 at 15:09

  Nooit begrepen waarom AZ in zee ging met deze gozer. Inderdaad, een aankoop gebaseerd op een dvd-tje. En zo goed waren z’n prestaties het tot aan z’n overstap naar AZ nu ook weer niet. En nu blijkt hij niet in het systeem van AZ te passen (gaat alleen maar voor zijn eigen acties). Slecht gescout dus. Bovendien nog duur ook , (speler van buiten de EU). Onbegrijpelijke aan koop dus. (Nu kun je een speler natuurlijk wel kneden, is met Altidore ook gelukt).
  Aankoop van Avdic is wel te verklaren, het was voor een paar grijpstuivers, bovendien heeft iedereen ‘m kunnen zien spelen bij Zwolle.
  Alleen zit je nu met de gebakken peren, en is er ineens maar 1 spits beschikbaar.
  Maar hopen dat Johansson niet geblesseerd raakt, want dan heb je echt een probleem. Er zijn dus wel wat risico’s genomen deze zomer.

  • Gerrit Vooijs

   21 augustus 2013 at 18:02

   Babelj is voor een grijpstuiver gehaald en omdat hij naast zijn Australische ook de Bosnische nationaliteit heeft zal hij ook geen vermogen kosten aan salaris.

   Maar je moet een speler gebruiken op zijn sterke punten. Hij is groot en zal dus sterk in de lucht zijn. Het lijkt mij dat hij niet anders speelt als Berghuis die ook in de bal komt……

   Als Johannsson geblesseerd raakt kun je het beste Elm in de spits zetten. Sterk in de lucht en scorend vermogen.
   Babelj kan daar achter als 3e optie.

   Berghuis scoort gewoon niet want als je ziet wat hij voor mogelijkheden verprutst snap ik niet waarom Babelj dan weggezet wordt als een prutser.

   Een goede trainer laat zijn team spelen naar hun capaciteiten.en niet op basis van wat zij niet kunnen toch ?

 9. Michael

  21 augustus 2013 at 15:35

  Je ken ook ng voor een adere spits gaan kijken . Lijkt mij geen gek idee

 10. Jay

  21 augustus 2013 at 16:39

  Ze geven toe dat er slecht gescout is, want ze hadden gedacht dat Babalj al verder zou zijn in zijn ontwikkeling. Hopelijk wordt Avdic snel fit, daar verwacht ik nog wel wat van.

 11. urdal

  21 augustus 2013 at 22:33

  erg slecht dit. dan maar die rooie van ado halen.

 12. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  24 augustus 2013 at 03:30

  Willem II wint van Sparta, eerste tegenstander van AZ in het KNVB Beker toernooi, met 3-0. Doelpuntenmakers Ali Messaoud (2x) en Ruud Boymans.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *