Martens is terug bij AZ: ‘Leuk om de ploeg te helpen’

By
Updated: augustus 19, 2013

Maarten Martens is terug bij AZ. En hoe. Met een assist tegen Ajax en een treffer tegen RKC Waalwijk bezorgde hij de Alkmaarders zes punten.

“Als je de twee invalbeurten nu op een rijtje zet, dan gaat het goed”, stak hij van wal tegenover RTV Noord-Holland. “Het is leuk dat je de ploeg zo kunt helpen als je nog niet fit genoeg bent om meer te kunnen spelen. Je wil dan in een kort tijdsbestek zo goed mogelijk laten zien wat je kunt.” Bron: Elfvoetbal.nl

17 Comments

 1. oldfan

  19 augustus 2013 at 11:58

  En daar genieten we al jaren van!! Behalve dat hijeen goede voetballer is, is hij ook een goed mens.

 2. Pol

  19 augustus 2013 at 12:12

  Geweldige speler! Voor zo’n speler ga je naar het stadion! Hoop op een mooi jaar voor AZ.

 3. De echte supporter

  19 augustus 2013 at 13:32

  een geweldig mens en speler. betekend veel voor AZ

 4. kaazie87

  19 augustus 2013 at 13:56

  nou twente vindt de vraagprijs voor mohktar te gortig, kom op az sla je slag dan hebben we eindelijk 2 prachtige voetballers in de selectie. ik blijf er maar op jammeren omdat dit gewoon pure wanbeleid en minachting naar het eigen publiek is . je verkoop je 2 creatiefste spelers en je haalt er een loper op het middenveld met een beetje leiding gevende kwaliteiten en een beetje techniek voor terug en 2 verdedigers ook nog maar je ziet als martens met zijn creatifiteit er in komt dat het spel beter ordt. waarom kan je niet met mokhtar op 10 en elm eruit en martens op linksbuiten spelen. ik hoop dat az is een keer naar zijn supporters gaat luisteren en een poging zal wagen, zijn ze naar hun supporters wel verplicht na zon rampseizoen

  • Geert

   19 augustus 2013 at 16:50

   Altidore was alles behalve creatief en Martens hebben we vorig jaar amper kunnen zien spelen. Overigens vind ik Gudelj een van de beste aankopen die AZ gedaan heeft, of dit echt zo is, moet natuurlijk nog blijken. Met Overtoom op 10, Henriksen en Gudelj erachter en Martens op linksbuiten heb je volgens mij ook een prima team.

   • Jeroen

    19 augustus 2013 at 19:13

    Zal Martens het ‘Schaars-effect’ weten te realiseren bij AZ? In het jaar dat we kampioen werden, kwam Schaars terug van een zware blessure. Hij werd toen door Van Gaal uitgeroepen als ‘beste aankoop’ van dat seizoen.

    • Geert

     20 augustus 2013 at 17:28

     Doel je hiermee op een nieuw kampioenschap? Zoveel zit er denk ik niet in. Maar als Martens fit blijft en als de verdediging beter gaat draaien, is de top 3 best mogelijk

 5. woonwagenpower

  19 augustus 2013 at 16:01

  Mohktar, is denk ik ook een verrijking voor onze selectie.
  Wie weet ziet het bestuur dat ook in.

  • Jeroen

   19 augustus 2013 at 19:08

   Mohktar vertrekt waarschijnlijk naar FC Twente. De Tukkers vinden de vraagprijs nog wat aan de hoge kant, maar zal mij niks verbazen dat hij daar gaat spelen.

 6. AZformallyknownasAZ

  19 augustus 2013 at 18:51

  Het is nog wachten op een Overtoom die zijn goede vorm uit de Heraclestijd weer herpakt. Dan zou dan ook weer een versterking voor het team zijn. Ik heb eigenlijk geen idee waarom het nu maar niet wil vlotten met hem. Zou een van jullie een oorzaak weten.? Ik hoop dat Martens steeds meer speeltijd kan gaan opbrengen. Dan krijgen wij onze absolute sterspeler weer terug.

  • Jeroen

   19 augustus 2013 at 19:04

   Hij heeft bij AZ toch meer concurrentie. Wellicht heeft hij daar moeite mee. Daarnaast heeft hij ook nog niet op zijn favoriete positie kunnen spelen (direct achter aanval). Misschien moet hij gewoon wat vertrouwen krijgen. Dat helpt waarschijnlijk ook om negatieve spiraal te doorbreken.

 7. Hugo

  19 augustus 2013 at 19:17

  Elke keer hetzelfde gezeik om Mohktar hier. Dat je wat bij PEC laat zien betekent niet gelijk dat je een geweldige toevoeging voor AZ bent. Zo een fantastische voetballer is het ook weer niet, kijk maar naar de live wedstrijden van Zwolle. Verhoek was ook fantastisch bij ADO, Overtoom ook bij Heracles.

  • De echte supporter

   19 augustus 2013 at 23:06

   Derksen en vd Gijp vinden hem ook een hele goede speler. Dat zeiden ze vanavond in hun programma VI.

 8. kaazie87

  19 augustus 2013 at 19:42

  misschien hugo moet jij is verdiepen in het verleden van mokhtar. hij stond namelijk jarenlang bekend als het grote talent bij psv net zoals bakkali dat nu is bij psv alleen heeft hij op jonge leeftijd een paar tegenvallers gehad wat betreft blessures en thuissituatie en heeft hij de laatste jaren grote voetballers voor hem gehad waardoor hij naar fc eindhoven is gegaan waar hij gelijk zijn talent liet zien hij is toen na een jaar na zwolle gegaan waar hij gelijk begon op te leven en eigenlijk elke week beter werd sterker vooral tot de voetballer die hij nu is en hij is goed hoor als je dit weekend ook weer zag hij was bij elk doelpunt van zwolle betrokken leidt nauwelijks balverlies en is ook nog is bloedsnel deze gozer is een kruising tussen martens en chadli in mijn mening. wat ik gewoon niet begrijp en me behoorlijk dwasr zit voorheen werden dit soort jongens martens dembele el hamdaoui gelijk binnen gehaald en nu doet az helemaal niks terwijl gudmondsson en martens volgend jaar weg zijn en je heb dan alleen lewis nog die momenteel echt niet in vorm is. dus ik vindt het gewoon stom als je 16 miljoen gevangen heb dat je zòn jongen alvast binnenhaal op het oog van volgend jaar

  • Gerrit Vooijs

   20 augustus 2013 at 08:52

   Om even terug te gaan naar je eerste stelling: AZ doet niets als het haar beste spelers verkoopt.
   AZ heeft op hun vertrek geanticipeerd en Johannsson en Overtoom als opvolgers aangetrokken.
   Johannsson doet het prima, scoort elke wedstrijd. Overtoom trekt helaas de lijn door die hij vorig seizoen bij Heracles al had ingezet. Sinds hij international van Kameroen is geworden is hij veel minder gaan presteren waardoor hij zelfs bij Heracles zijn basisplek al had verloren.
   Maar AZ heeft ook nog Martens en Berghuis als creatieve spelers. 3 spelers voor 1 positie, hoeveel wil jij er in 1 selectie hebben als je geen suikeroom meer hebt ………. ..?

   Martens kan ook op links vanwaar hij als valse nr 10 achter de spits kruipt.
   AZ heeft met Gudelj, Wuytens, Gouweleeuw, Martens, Johannsson en Mattias 6 !!! Nieuwe basisspelers.

   AZ heeft in mijn ogen dus heel goed gereageerd op de ontwikkelingen in het afgelopen seizoen.

 9. kaazie87

  20 augustus 2013 at 12:48

  je heb helemaal gelijk gerrit maar verwacht jij dat martens het hele seizoen heel blijft?ik niet, want dat is hij de laatste 4 seizoenen niet en dan krijg je hetzelfde als vorig jaar dan weer overtoom dan weer Berghuis dan weer gudmondsson. maar wat moet je volgend jaar dan als gudmondsson en martens weggaan want die gaan weg dan heb je alleen lewis. normaal gesproken denkt az dan vooruit en dan halen ze alvast iemand die dan aan de training intensiteit kan wennen en aan het niveau en dat doen ze nu niet terwijl ze heel lang de kans hebben gehad om iemand als mokhtar te binden. en ze hebben nu het geld om zo iemand te halen misschien is dat volgend jaar wel anders daarom begrijp ik het niet

  • Gerrit Vooijs

   20 augustus 2013 at 19:59

   Precies, ik verwacht dat AZ dus in de winterstop de noodzakelijke versterkingen aantrekt.
   Maar nu is dat overbodig en zou dat onnodig veel geld kosten. Want Martens kost ruim 1 miljoen aan salaris. Dus als hij kan spelen moet hij ook spelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *