Verbeek: ‘Kleine maar terechte overwinning’

By
Updated: augustus 18, 2013

AZ heeft gisterenavond in Waalwijk gewonnen van RKC. Johannsson bracht AZ al vroeg aan de leiding, en de thuisclub wist pas aan het eind van de wedstrijd de spanning terug te brengen. Een weergaloos doelpunt van Martens zorgde alsnog voor de volle buit.

“We werden al snel in de wedstrijd in stelling gebracht door een verdedigende onachtzaamheid van RKC”, keek Gertjan Verbeek na afloop terug. “RKC veranderde door onze goal niet veel aan hun manier van voetballen. Wij hadden daardoor veel overwicht in balbezit. Helaas verzuimden we verder afstand te nemen. In de tweede helft stond er een ander RKC. De 1-1 viel na een aanvallende spelhervatting van ons. Ik baalde als een stekker. Onnodig tegen deze tegenstander. Uiteindelijk liet Maarten Martens zien hoe goed hij kan voetballen, na een fantastische pass van Nemanja Gudelj. Zo werd het een kleine, maar terechte overwinning.” Bron: AZ.nl, bron foto: soccernews.nl

23 Comments

 1. i.pjotr3

  18 augustus 2013 at 15:45

  Waar het vorig jaar keer op keer mis ging( wedstrijden waar altidore onzichtbaar was) hebben we dit jaar onze belgische tovenaar weer tot onze beschikking.
  Onmisbaar die Martens voor AZ

 2. kaazie87

  18 augustus 2013 at 15:57

  saaie wedstrijd maar je kon nu echt duidelijk zien wie de beste en wie de mindere zijn in het basiselftal en weer waren gudmondsson en elm duidelijk de mindere en weer viel overtoom weer matig in. wordt het niet is tijd dat mohktar gehaald wordt, geweldige speler die volgens mij niet veel meer dan een miljoen moet kosten. az pronkt altijd dat ze een geweldige scouting hebben maar dit is echt een buitenkansje die mokhtar, want je kan dan ook met martens op 10 spelen mokhtar linksbuiten henriksen centraal op het middenveld ( henriksen was gister ook giga beroerd) maar dat is ook logisch want hij wil daar niet spelen hij moet gewoon centraal en gudelj moet voor de verdediging een beetje ala pirlo gaan spelen. deed hij vorig jaar ook prima bij nac. nee ik ben geen fan van verbeek iig niet hoe hij zijn team neer zet

  • Dedie

   18 augustus 2013 at 21:59

   Gudmundsson speelde wel een prima wedstrijd hoor. Hij was altijd een bedreiging met zijn snelheid. Tevens, was hij defensief sterk. Viergever week altijd van zijn rol als linksback waardoor moest Gudmundsson meerdere malen als linksback spelen. Zonder Gudmundsson’s defensief inbreng, had AZ al meer tegendoelpunten gehad.
   Elm speelde ook een prima wedstrijd. Zijn maakte prima passes (zijn assist op de eerste doelpunt) en won zijn duels. Alleen was hij niet scherp voor de goal zoals zijn medespelers. Hij moest vervangen worden na zijn botsing door Overtoom die weer een ongelukkige wedstrijd speelde. Als altijd zijn passes waren te kort en makkelijk te verdedigen. Zijn te korte vrije trap leidde tot de tegendoelpunt.

 3. AZformallyknownasAZ

  18 augustus 2013 at 20:32

  Mohktar zou inderdaad een aanwinst zijn. Maar zie hem nog maar eens te halen. Zijn marktwaarde is natuurlijk in korte tijd omhoog geschoten. Ben wel tevreden over het resultaat. Schrok wel wat van het inzakken van AZ de laatste 20 minuten. Zo maakte ze het onnodig spannnend. Als je in het begin van de wedstrijd al met 1-0 voor komt moet je altijd proberen door te zetten en de voorsprong te vergroten. Het blijft anders zo wankel. Er is altijd die kans voor je tegenstander om gelijk te maken. Dat gebeurde nu ook. Maar gelukkig hebben wij dan nog Maarten Martens in huis. Wat een supergoal. En wat een opluchting. Volgende week weer goed concentreren tegen Utrecht. Koppie erbij houden en de punten meenemen. En…een voorsprong sneller vergroten zodat je de westrijd rustiger kunt uitspelen. Mooie opdracht voor volgende week. .

 4. Pol

  18 augustus 2013 at 20:32

  Ik ben wel fan van Verbeek! Supertrainer met een geweldige mentaliteit.
  Een trainer die spelers en het team beter maakt!

  • woonwagenpower

   19 augustus 2013 at 09:30

   Ben het volledig met je eens!

  • Jeroen

   19 augustus 2013 at 09:42

   Verbeek is zeker een goede trainer. Zoals elk mens heeft hij ook zijn nadelen.. soms een beetje tunnelvisie. Maar als we terugkijken dan heeft hij spelers beter gemaakt. Kijk naar bijvoorbeeld Altidore. We moeten daarnaast ook niet vergeten dat hij dit alles heeft bereikt zonder grote hoofdsponsor waardoor er weinig ruimte was om te shoppen. Ik denk dat we allemaal erg blij moeten zijn met Verbeek. Natuurlijk ben ik ook wel eens kritisch op hem, maar het is soms wel erg makkelijk om de schuld bij de trainer neer te leggen. Er zijn veel meer variabelen die invloed hebben op de prestaties van een team. Vorig jaar was het niet goed, maar toch hebben we een prijs gewonnen. Laten we dat niet vergeten.

  • Jeroen

   19 augustus 2013 at 09:45

   Las net dat Pastoor ontslagen is bij NEC. Dat geloof je toch niet…. Pas drie wedstrijden gespeeld.

   • woonwagenpower

    19 augustus 2013 at 13:00

    Ja , ik vind het ook sneu voor Pastoor, maar ik denk dat ze in Nijmegen denken dat het goedkoper is om 1 trainer te ontslaan, dan een hele selectie.
    Ik vindt het altijd zo goedkoop om de trainer maar overal de schuld van te geven, ook Pastoor moest roeien met de riemen die hij had,
    maar ik hoop voor Pastoor, dat hij wel weer aan de slag komt in het betaalde voetbal, bij een club, die de trainer niet laat vallen.

 5. woonwagenpower

  19 augustus 2013 at 07:33

  Je hebt Karel de Grote,
  Je hebt Alexander de Grote,
  En je hebt MAARTEN MARTENS de Groooooooooooooooooooooote.
  We hadden inderdaad na de snelle voorsprong, nog twee goals moeten maken voor de rust, maar RKC speelde de eerste helft met een handbal verdediging, en hoopte op een kansje.
  De tweede helft kwam RKC er meer uit, wat ons meer ruimte gaf, en met een beetje meer ruimte en de inbreng van onze GROTE MAARTEN MARTENS, kwam er bij ons veel meer mogelijkheden om tot een goede aanval te komen, gelukkig hadden Gudelj en MARTENS een goed antwoord op de 1-1.
  Volgende week Utrecht, die ook niet overlopen van zelf vertouwen, maar we mogen ze niet onderschatten, weer een goed resultaat, geeft weer vertrouwen en moed.
  Leve AZ, Leve Alkmaar.

 6. oma

  19 augustus 2013 at 07:59

  waar blijft timon met zijn opbouwende kritiek?

  • woonwagenpower

   19 augustus 2013 at 09:28

   Goeie vraag, ik weet het niet.
   Maar onze knuffelsupporter zal gerust wel met een zeer beknopte analyse komen, en zeggen hoe het volgende week tegen Utrecht zal gaan.

  • AZ WOMAN

   19 augustus 2013 at 09:35

   Timon zal dit gerust wel lezen, of zou het pijn doen als AZ heeft gewonnen?
   Dan zal Timon dit seizoen nog heel wat pijntjes voelen.

 7. Oud

  19 augustus 2013 at 13:40

  Ik denk dat Timon allang al door heeft dat mensen met een afwijkende mening hier nogal fascistoïde benaderd worden. Waag het niet om een kritisch geluid te laten horen als AZ wint, en waag het niet om een positief punt aan te stippen als AZ verliest. Al je je mond opentrekt wordt je geslacht, als je niets meer van je laat horen geprovoceerd.

  Iemand AZ nog zien spelen dit weekend of alleen maar oog gehad voor Timon?

 8. woonwagenpower

  19 augustus 2013 at 16:00

  Dat zijn nog eens geluiden.

 9. DegrootsteAZer

  19 augustus 2013 at 16:18

  Heeft nog niemand door dat die “oud” waarschijnlijk gewoon Timon is???

  • Oud

   19 augustus 2013 at 17:38

   Wel TWEE mensen die af en toe een ander geluid laten horen, dat MOET wel één en dezelfde persoon zijn. Denk maar wat je wilt.

   Ik ben het niet altijd met Timon eens, maar ik zie hier genoeg mensen die de ene week met de wolven in het bos meehuilen en de andere week weer roepen dat “AZ zeker Europees voetbal gaat halen”. Zolang er geen nieuwe Dirk komt (en van mij hoeft dat nooit meer) zal AZ voorlopig wel een club van een lach en een traan blijven, spui daar je mening over en laat een ander in zijn waarde, ook als je het niet met hem eens bent. Mensen gaan provoceren die niet eens aan een topic deelnemen is persoonlijk en heeft niets met AZ te maken. Jammer dat er hier niet meer mensen zo over denken.

   • Jeroen

    19 augustus 2013 at 18:12

    Oud, iedereen mag zijn of haar mening delen 🙂 ik vind het als beheerder juist leuk om te zien hoe mensen er verschillende meningen op na houden. Dus wees vooral kritisch. Ik ben het namelijk met je eens dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt. Natuurlijk zie ik ook dat er nu zaken beter gaan dan vorig seizoen, maar laten we Heerenveen uit niet vergeten. We kunnen denk ik over een aantal duels pas echt zien waar AZ nu staat.

 10. remco

  19 augustus 2013 at 17:33

  ik vindt deze wedstrijd een teken van pure dominatie
  az zette rkc mooi vast en ze deden alles via castelen waar ze alleen gevaarlijk me werden
  toen het goal viel voor rkc bleef az rustig en ze schieten de bal weer binnen minuut weer in
  al zie ik az liever het agresive spel zoals normaal spelen want tegen sterke tegenstanders gaat dit niet werken
  nou die grieken met 0-3 inmaken dan fc utrecht een pak rammel geven

  en ook ik vindt mokthar een hele goeie aankoop maar ook danny verbeek chanturria
  (zijn toch geld nodig bij Vitesse) oar (weet niet of hij veugel speelt) assaidi foor hupperts ik wil alleen zeggen dat er genoeg andere vleugel spelers zijn en dan heb je het buitenland nog geen eens gehad

 11. AZformallyknownasAZ

  19 augustus 2013 at 18:30

  De wekelijkse resultaten blijven belangrijk voor iedere volgende wedstrijd. Ik ben het eens met de Verbeekfilosofie van succeseleving. Je ziet het nu bij Feiijenoord dat het even niet mee zit. Dan kan je natuurlijk als team ook overkomen. Koeman blijft rustig maar is toch wat negatief naar zijn eigen team.. Dat is wel degelijk een beinvloedende factor. Ik weet dat Ko Adriaanse ook dergelijk gedrag vertoonde. Dat zie je niet bij GJ Het is in een dergelijke situatie zaak om rustig te blijven en zonodig wat ingrepen te doen in het elftal. Ik denk dat AZ dit jaar verder is en weerbaarder dan vorig jaar. Dus meer gelijkmatig en met minder pieken en dalen. Als ze daarmee af en toe een knappe overwinning behalen zoals tegen Ajax, lekker meedraaien bij de eerste 5 en in Europees de poulefase halen ben ik een tevreden AZ fan.

  • oma

   20 augustus 2013 at 08:00

   dat is een ander geluid dan Timon oud geeft.
   misschien ziet Timon oud het wel tedonker in en begrijpt hij verbeek niet?

 12. Gerrit Vooijs

  20 augustus 2013 at 08:38

  Laten we niet te hard van tafel lopen. Er komen nu 3 wedstrijden binnen 10 dagen aan die heel lastig zullen zijn. Atromitos en Utrecht uit en Atromitos thuis kunnen de hosanna stemming geheel doen verdwijnen..
  Laten we dus even afwachten hoe dit AZ deze wedstrijden verwerkt. Met name Utrecht uit, zeker 3 dagen na een Europese wedstrijd, is voor AZ heel vervelend. AZ heeft de gewoonte om Utrecht een hart onder de riem te willen steken in moeilijketijden……

 13. Jay

  20 augustus 2013 at 09:28

  Ik zei al dat we gewoon rustig moeten afwachten hoe we er na 5 wedstrijden in de competitie voor staan en niet na elke wedstrijd conclusies trekken. Johansson kon er vorig seizoen niks van en moest maar verkocht worden en is nu uitgegroeid tot een van de beste spelers. Vertrouw dus ook wat meer op de mensen bij AZ, die zien de spelers elke dag en weten heus wel wat ze doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *