Verbeek verrast door goede spel van RKC

By
Updated: augustus 16, 2013

AZ-trainer Gertjan Verbeek is verrast door het goede spel van zijn aanstaande opponent RKC Waalwijk. De Alkmaarders moeten zaterdagavond in Waalwijk de 3-2 zege op Ajax een goed vervolg geven.

‘Ik ben verwonderd over hoe het bij RKC Waalwijk gaat’, stelt Verbeek op de clubwebsite. ‘Erwin Koeman heeft pas laat een representatieve selectie bij elkaar gekregen. Nu komt tot uiting dat het nog niet helemaal in orde is, zei hij. Bij blessures of schorsingen komen ze namelijk in de problemen. Erwin heeft een heel smalle selectie. Ze hebben zich goed versterkt. Na twee duels staan ze knap op vier punten, met heel acceptabel voetbal.’

Wie zaterdag in ieder geval niet van de partij is, is Denny Avdic. Direct bij zijn eerste groepstraining moest hij alweer afhaken met een liesblessure. Verbeek: ‘De training was niet dusdanig zwaar. Het was zijn eerste groepstraining na zo’n drie maanden, dus wellicht wilde hij zich te geforceerd bewijzen. Het is nu afwachten hoe lang deze blessure hem langs de kant houdt. Om in aanmerking te komen voor een plaats bij de eerste selectie heeft hij zeker drie of vier weken volledige training en wedstrijdminuten bij de beloften nodig.’

Dirk Marcellis ontbreekt zaterdag ook, terwijl Maarten Martens ondanks een gekneusde voet die hem enkele dagen parten speelde wel bij de wedstrijdselectie zit. De voorbereiding van Verbeek werd -net als van verschillende collega’s- verstoord door de nodige interlandperikelen. De coach van de Alkmaarders sprak hier al eerder zijn onvrede over uit en herhaalt zijn mening nog maar eens.

‘Ik heb daardoor niet tactisch kunnen trainen. Aron Jóhannsson en vooral Markus Henriksen hadden een slecht reisschema. Die jongens hebben na hun interland zo’n drie uur kunnen slapen. Daar moeten we als club scherper in worden, dat wij het reisschema gaan bepalen. Dat is mogelijk volgens de FIFA-regels.’ De aftrap bij RKC-AZ is zaterdag in Waalwijk om 19.45 uur. Bron: VI

10 Comments

 1. De echte supporter

  16 augustus 2013 at 16:34

  hum, martens weer geblesseerd.?

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   16 augustus 2013 at 17:31

   Hoeft niet perse aan Martens te liggen. Marco van Basten is bijna letterlijk als voetballer van het veld geschopt door verdedigers. De aanslagen die op de behendigste spelers worden gepleegd zijn soms niet mis. Ook al zijn ze niet direct bedoeld om de speler te beschadigen, omdat men gewoon te laat is of geen greep op zo’n speler krijgt wordt er geen bal maar wel lichaamsdelen geraakt die uiteindelijk de aanvaller akelig blesseren en soms direct uitschakelen. Het is mede hierom dat de straffen voor gevaarlijke acties vaker met rood worden bestraft.

  • Jeroen

   17 augustus 2013 at 07:46

   Martens? Je bedoelt Avdic zeker?

 2. i.pjotr3

  16 augustus 2013 at 20:23

  Het zal mij benieuwen of dit nieuwe AZ dezelfde teamspirit toont als tegen 020.
  Of vallen ze samen met GJ terug in hun ouwe gewoonte zoals vorig jaar.
  Een topwedstrijd afwisselen met 3 K.. Wedstrijden!
  Laten ze het dit jaar eens anders aanpakken, Come on AZ

 3. woonwagenpower

  16 augustus 2013 at 20:27

  Ik geloof dat we niet zo’n seizoen als vorig jaar gaan meemaken, de eerste competitie wedstrijd heeft ons gelijk wakker geschud.
  Leve AZ!

 4. Gerrit Vooijs

  16 augustus 2013 at 23:03

  Deze wedstrijd zal van grote invloed zijn op het vervolg. Verlies bij RKC gevolgd door de traditionele zware uitwedstrijd bij Utrecht gevolgd door europees voetbal, zou wel eens heel zwaar kunnen doorwerken.
  Kortom AZ moet een goed resultaat behalen. Benieuwd hoe de trainer met die druk omgaat.

  Martens alweer gekwetst……. Terwijl hij vorige week niet geraakt is, alleen door de bal !

  Nee, daar moet ik Verbeek gelijk in geven, je kunt geen elftal om Martens heen bouwen want daar voor is hij te vaak geblesseerd.

 5. Silver

  17 augustus 2013 at 12:23

  Nu eens zorgen dat het achterin dicht blijft en winnen met 3 – 0

 6. Timon

  17 augustus 2013 at 12:25

  Onze toptrainer dekt zich alvast in : verliezen

  • oma

   17 augustus 2013 at 12:54

   vertel mijn nu is wie wel in jou ogen een goeie trainer is voor az.

   • woonwagenpower

    17 augustus 2013 at 17:27

    Ik denk dat Timon de ALLER BESTE trainer,
    de ALLER BESTE motivator is die op deze aardbol rond loopt.
    De beste stuurlui staan namelijk nog steeds aan wal, het zal wel druk op de wal zijn , met onze Knuffelsupporter Timon.
    Timon als je wat wilt zeggen, moet daar natuurlijk ruimte voor zijn,
    jij mag ook je zegje doen hoor, net als iedereen.
    Het is alleen jammer dat ons mooie AZ vanavond om 19.45 uur
    moet voetballen, want dan lig jij waarschijnlijk al in bed, wel spannend als je morgenochtend wakker wordt, en je krijgt je hapje, dat je dan pas hoort hoe AZ op een geweldige manier heeft gevoetbald, en gewonnen heeft, dankzij onze TOP trainer Gert-Jan Verbeek, maar Timon slaap lekker en droom zacht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *