Gouweleeuw blij met transfer naar Alkmaar

By
Updated: augustus 13, 2013

Jeffrey Gouweleeuw heeft zijn draai aardig te pakken in Alkmaar. De zomeraanwinst van AZ, de verdediger kwam over van sc Heerenveen, is tevreden met zijn terugkeer in Noord-Holland.De in Heemskerk geboren Gouweleeuw was zondag met AZ in eigen huis te sterk voor Ajax (3-2). Een belangrijke zege, stelt de 22-jarige verdediger. “Het was heel belangrijk om na de verliespartij tegen sc Heerenveen drie punten te pakken”, zegt Gouweleeuw op de website van Sports Entertainment Group (SEG).De verdediger is vooralsnog niet ontevreden over de manier waarop zijn transfer naar Alkmaar uitpakt. “Ik kan tevreden zijn. Tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal speelde ik ook een goede wedstrijd. Vorige week tegen Heerenveen was het met iedereen wat minder. Als iedereen honderd procent is gefocust, zie je nu waartoe we in staat zijn.””We moeten dit volgende week weer vasthouden. Het is altijd even omschakelen bij een nieuwe club. Een andere trainer, die andere dingen verwacht. Ik heb mijn draai nu wel gevonden. Ik kom hier ook uit de buurt en het bevalt me allemaal heel goed”, besluit de verdediger. Bron: Voetbalprimeur.nl

15 Comments

 1. i.pjotr3

  13 augustus 2013 at 21:39

  Een zwaluw maakt nog geen zomer…….
  Aan het eind van het seizoen zullen we zien of we blij zijn met gouweleeuw

  • Jeroen

   13 augustus 2013 at 22:32

   Eens! Maar zonder grappen.. moet niet denken aan Reijnen die weer in se basis staat. Gouweleeuw past beter bij de filosofie van AZ.

 2. Dedie

  13 augustus 2013 at 23:30

  Gouweleeuw is opbouwend heel sterk maar verdedigend nog zwak. Zijn eigen goal tijdens de JC schaal getuigd zijn zwakke kant. Ook bij de 0-2 van Ajax in de AZ-Ajax wedstrijd was mede zijn fout. AZ mist een puur verdediger. Dus het is te hopen dat AZ gaat vooruit druk zetten ipv achteruit lopen en inzakken in eigen helft. Dit is de reden dat AZ incasseert nog te veel tegendoelpunten.

 3. NHN

  14 augustus 2013 at 01:24

  Ben niet overtuigd van de kunsten van Gouweleeuw. Het is inderdaad geen pure verdediger. En daarom wordt je toch opgesteld in de verdediging,om de tegenstander van het scoren af te houden. Het lijkt mij dat deze jongen gewoon te kort komt, om spitsen van de tegenstander echt uit te schakelen. Heb nooit begrepen waarom men bij AZ nou zo gecharmeerd was van deze gozer, Ben er eens op gaan letten, de 2e seizoenshelft, van verleden seizoen, toen hij nog bij Heerenveen speelde,en was eigenlijk vrij verbaasd, Lijkt me eerder een modale eredivisie verdediger. Okee, beter dan de arme Reijnen, maar da’s niet zo moeilijk.
  Maar misschien ben ik wel teveel een zwartkijker (heb helemaal niets met die zogenaamde filosofie waarin een bepaald soort voetballer wordt opgehemeld), en gaat deze speler uitgroeien tot een steunpilaar

 4. woonwagenpower

  14 augustus 2013 at 07:51

  Gouweleeuw heeft het wel in zich om tot een hele goede verdediger te groeien, ik geloof dat onze Gert-Jan Verbeek en de Familie Haar, deze ruwe diamant zullen polijsten, tot een volwaardige verdediger die iedere eredivisie club zou willen hebben, en misschien in de toekomst een mooie grote buitenlandse club, hij is nog jong en leergierig.

 5. De echte supporter

  14 augustus 2013 at 11:53

  ik ben wel tevreden over gouweleeuw. natuurijk kan hij verder bijleren, maar er staat een betere verdediging dan vorig jaar

 6. AZformallyknownasAZ

  14 augustus 2013 at 12:46

  Het huidige centrale verdedigingsduo is duidelijk een verbetering. Gouweleeuw en Wuytens hebben beide andere kwaliteiten. Vergeet niet dat Moisander een zelfde type voetballer is als Gouweleeuw. Moisander doet het ook weer prima bij Ajax ( behalve tegen AZ, daar had hij handen en voeten nodig) Ik heb liever een opbouwende verdediger dan een houten hark. Wuytens en Gouweleeuw kunnen samen een betrouwbare tandem gaan vormen. Gaat wel lukken.

  • Dedie

   14 augustus 2013 at 18:02

   Ik heb ook niet gezegd dat Gouweleeuw slecht is. Ik heb gezegd dat Gouweleeuw is opbouwend heel sterk maar verdedigend zwak. Trouwens heeft AZ meer opbouwende dan verdedigende verdedigers (Gouweleeuw, Wuytens, Viergever en Mattias). Deze type verdedigers zijn nuttig als AZ aanvallend speelt. Verbeek heeft een keer in een interview gezegd over het feit dat AZ het minste tegendoelpunten heeft (2011-2012), hij zei dat AZ heeft geen top verdedigers; de reden was dat AZ speelt meer in de helft van de tegenstander.
   Vorig seizoen en dit jaar is AZ veranderd – die speelt meer in de eigen helft – te veel achteruit lopen en in de eigen helft inzakken – en dit komt niet goed voor AZ want AZ heeft niet de juiste verdedigers. Dit is de reden dat AZ al 6 tegendoelpunten heeft in twee wedstrijden.
   Daarom zei ik dat AZ moet nu echt vooruit druk zetten ipv achteruit lopen.

   • De echte supporter

    14 augustus 2013 at 18:32

    Dedie, met je analyse ben ik het volledig eens.

 7. Gerrit Vooijs

  14 augustus 2013 at 22:08

  Gouweleeuw is de opbouwer en Wuytens de sloper.
  Wat mij erg aan Gouweleeuw bevalt is zijn bravour. Neem die actie in JC schaal waaruit de 1-0 valt. Die actie zag ik nu weer van hem. AZ staat onder druk en Gouweleeuw neemt het voortouw om met sportieve agressie de bal te heroveren en met de bal aan de haal gaat waardoor de overige 19 spelers op het veld moeten volgen.

  Daarbij heeft hij een fijne trap waardoor deze acties leiden tot een gevaarlijke counter.
  Hij schakelt zich ook goed in waardoor hij de AZ aanvallers keuzes biedt.

  Ja, deze Gouweleeuw heeft eigenschappen die bij de rest niet of onvoldoende aanwezig zijn. Kortom in deze vorm een absolute aanwinst !

  • Dedie

   14 augustus 2013 at 23:51

   Daarom zei ik dat AZ moet de sterke eigenschappen van de spelers benutten – aanvallen en druk zetten – want die heeft de spelers ervoor – zoals je zag Viergever, Mattias en Gouweleeuw dat deden. AZ kan niet verdedigend spelen want die heeft geen spelers ervoor. Ook Henrikssen is niet echt een controleur, hij is meer aanvallende middenvelder. Het probleem alleen is constant balverlies op het middenveld – dat moet AZ nu aan werken. Anders wordt het erg moeilijk voor AZ – AZ heeft nu 6 tegendoelpunten in de competitie en 3 in JC. Dat is veel.

   • Gerrit Vooijs

    15 augustus 2013 at 09:09

    Klopt dat zijn veel doelpunten maar in 2 verschillende wedstrijden. 2 heel ongelukkig in de JC schaal toen de AZ verdediging juist heel sterk stond.

    Tegen Heerenveen dachten de AZ spelers in mijn ogen, dat zij na de goede wedstrijden tegen Getafe en Ajax superieur zouden zijn aan het uitgeklede Heerenveen.
    AZ voetbalde sterk naar voren zonder een goede organisatie. AZ gaf veel, heel veel ruimte aan een sterk counterend Heerenveen.
    Aanvallen is goed maar ook dat moet AZ met verstand doen.
    Tegen Ajax deed AZ dat wel maar na 45 minuten druk zetten was de pijp leeg en was AZ in de 2e helft een speelbal. Aron riep zijn spelers op om meer druk te zetten maar dat konden zij niet meer opbrengen.

    Tot dat Viergever het zat was en dan maar zelf op avontuur ging. De rest is geschiedenis.
    Toch moeten we die 20 minuten na rust niet vergeten. AZ kon geen druk zetten, het was op.
    AZ zal zondag tegen RKC een middenweg moeten vinden tussen de 2 wedstrijden tegen Ajax.

    • Dedie

     15 augustus 2013 at 11:03

     Weet je waarom AZ meteen op was? Door het vele balverlies op middenveld. Alleen met balbezit kan je je energie sparen. Dat heeft Verbeek ook gezegd. Dat wil hij ook aan werken. Tot nu toe lukt het niet. Henrikssen is nog niet de gewenste controleur. Hij en Gudelj lijden te veel balverlies en maken veel verkeerde passes. Door dat constant balverlies, komt meer druk op de verdediging. Verbeek heeft ook gezegd dat AZ gaat niet verdedigend spelen want die kan dat niet doen. Daarom wil hij aanvallend spelen maar tot nu toe lukt dat niet voor 90 minuten. Zolang als dit probleem niet verholpen wordt, krijgt AZ nog meer tegendoelpunten en puntenverlies. Want AZ heeft niet de juiste verdedigers voor dit soort omstandigheden.

 8. AZformallyknownasAZ

  15 augustus 2013 at 18:37

  Je treft iedere week weer een ander soort tegenstander.daar zul je je als team op in moeten stellen. Daarbij is het handig om verschillende spelsystemen te kunnen hanteren en deze aan te passen waar dat nodig is. Vorig jaar hadden we in de verdediging af en toe zwakke schakels. Dat is nu echt anders. AZ heeft naast contrleurs een creatieve speler nodig op het middenveld. Idealiter is dat Maarten Martens. Maar die kan het nog niet standaard brengen in verband een conditieachterstand. Toch ligt daar wel een sleutel voor het middenveldprobleem. Met creativiteit kan je een heel team ontlasten en komt elke speler beter tot zijn recht. Henriksen en Gudelje moeten nog wat aan elkaar wennen en Hendriksen moet nog weer groeien in de vorm van afgelopen seizoen. Ik zou zelf niet te lang wachten met het inbrengen van een creatieve middenvelder. Daarnaast is een betrouwbare doelwachter ook een ontlasting voor de verdediging. Ik zou als verdediger ook hypernerveus worden van Esteban in mijn rug. Dus ik zou zeggen laat na de zomer de Winter maar komen, anders krijgen we straks nog een herfstachtig seizoen.

 9. AZformallyknownasAZ

  15 augustus 2013 at 18:42

  Sorry voor de spelling.. Contrieurs moet uiteraard controleurs zijn. En na verband hoort nog met.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *