AZ en Genoa in gesprek over transfer Dembele

By
Updated: juni 13, 2009
AZ en Genoa in gesprek over transfer Dembele

Genoa heeft zich officieel bij AZ gemeld voor Moussa Dembélé. Dat bevestigde zaterdag een woordvoerder van de Alkmaarse club. Ook Chelsea zou concreet geïnteresseerd zijn in de spits.

“Genua heeft serieuze intreresse. Ik had donderdagmiddag zes Italianen op bezoek. We hebben een verkennend gesprek gevoerd”, laat preses Dirk Scheringa weten in het Noordhollands Dagblad. “Praten kan. Als een club een van onze spelers wil hebben, gaan we met ze in gesprek. Maar het liefst willen we al onze spelers houden.”

Volgens de voorzitter hebben ook Chelsea en Sevilla een lijntje uitgeworpen naar de talentvolle Belg. Dembélé (21), die in Alkmaar nog een contract heeft tot de zomer van 2011, heeft zijn keuze in elk geval gemaakt. De Belg wil volgens zijn zaakwaarnemer Alkmaar komende zomer verlaten. Hij speelt sinds 2006 voor de Alkmaarders.

“Moussa heeft drie mooie seizoenen gehad met AZ. Hij is toe aan een volgende stap in zijn carrière”, zegt Patrick Vervoort, zaakwaarnemer van Dembélé. Volgens Vervoort nemen hij en zijn speler de tijd met het maken van een keuze “Het is nog vroeg, we willen nog wachten op andere clubs die zich mogelijk gaan melden.”

Ronald Koeman, de nieuwe coach van AZ, zei vrijdag nog dat hij hoopt zijn selectie bij elkaar te houden. “We hopen natuurlijk allemaal dat zij blijven. Dat er nu nog geen transfers hebben plaatsgevonden zegt niets. Het is pas begin juni. Het enige wat wij kunnen doen is alles op alles stellen om hen hier te houden. Dat zullen we ook doen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *