AZ WINT VAN AJAX: 3-2

By
Updated: augustus 11, 2013

AZ heeft voor eigen publiek met 3-2 gewonnen van Ajax.

De eerste helft ging gelijkop met iets meer balbezit voor AZ en de iets betere kansen voor Ajax. De bezoekers kwamen op voorsprong uit een mooie vrije trap van Eriksen. Op slag van rust sloeg Vermeer de bal naar Beerens, die raak schoot.

Na rust zocht vooral Ajax de aanval, wat werd beloond met een rake kopbal van De Jong. Ajax leek de baas, maar kreeg een penalty tegen, inclusief rood door Van Rhijn. Johannsson schoot raak. Nu zoch AZ de aanval en kwam het op voorsprong doordat Elm een voorzet van Martens achter Cillessen schoot.

29 Comments

 1. i.pjotr3

  11 augustus 2013 at 17:01

  Hoe belangrijk vind ik dit bericht?……………….
  SCHITTEREND!!!!!!!!!!!

 2. AZ4Altijd

  11 augustus 2013 at 17:21

  Als je zo gepassioneerd speelt en met zoveel wil, dan kun je veel wedstrijden winnen. Doe dit dan ook dekomende 32 wedstrijden in Eredivisie en in de beker en EL.

  Maar goed We zijn er nog niet. Niet meteen in hosanna stemming. Spelen we komende week ook zo dan kan er wat meer positivisme erin komen. 1 zaluw maakt nog geen hele zomer.

  Maar feit is dat ik en vele AZ liefhebbers heel blij mogen zijn met deze overwinning. We werden zowiezo niet genaait door Naaihuis.

 3. De echte supporter

  11 augustus 2013 at 17:56

  heerlijk lekker drie punten en dat van ajax

 4. NHN

  11 augustus 2013 at 18:17

  Maakt niet uit hoe,en met wat voor cijfers, winnen van 020 geeft altijd een kick!

 5. DegrootsteAZer

  11 augustus 2013 at 18:44

  Waar is timon

  • woonwagenpower

   11 augustus 2013 at 18:55

   Heerlijk, dit smaakt naar meer.
   Wat ben ik blij voor Maarten Martens, dat zijn assist werd
   bekroond met een doelpunt.
   AZ groooooooote klasse.
   Verder ben ik ook benieuwd, net als De grootste AZer,
   waar de reactie/commentaar van onze knuffel supporter Timon blijft.

 6. Dedie

  11 augustus 2013 at 19:29

  AZ moet nu inzien dat vooruit druk zetten is de beste manier om te winnen. De eerste helft speelde AZ heel gedisciplineerd en aanvallend. Eerste tegendoelpunt was een fout van Esteban en de klasse van Erikssen.Tweede helft zakte de ploeg weer in. Dat resulteerde in de tweede tegendoelpunt – een fout van Viergever die van Rhijn alle ruimte gaf om een voorzet te geven. Viergever maakte toch zijn fout goed met een versierde penalty en rode kaart voor van Rhijn. Voor de rest, heerlijk invallen van Martens, Ik hoop dat Martens volledig fit wordt. Zijn creativiteit heeft AZ heel hard nodig. Geweldige goals trouwens van Beerens en Elm.

 7. Gerrit Vooijs

  11 augustus 2013 at 20:21

  Geweldig. De 1-2 schudde AZ wakker en vanaf dat moment in de 2e helft begon AZ weer initiatief te tonen.
  Viergever speelde matig maar trok ten aanval en dwong de beslissende fout af.
  Martens maakte een geweldige rentree en liet zien dat hij en hij alleen de leider van AZ is.
  Volgende week naar RKC dat vandaag Vitesse oprolde.
  Benieuwd hoe AZ daar gaat presteren !

 8. Timon

  11 augustus 2013 at 20:22

  Antwoord op de vraag :waar is Timon? Timon zit nog na te genieten van Maarten Martens: na Kristen Nygaard de beste AZ speler ever!!!! De rest is middnmaat.

 9. AZformallyknownasAZ

  11 augustus 2013 at 20:34

  Een versierde penalty ziet er toch anders uit. Anders had van Rijn ook anders gereageerd. Hij verliet gelaten het veld. De overwinning is een optelsom van geleverde passie en strijd. Dat is ook zoals ik het voor ogen had. Heel prettig om te zien dat AZ dit ook kan brengen. Er waren meerdere spelers waar ik erg van genoten heb. Alleen Esteban met de bal aan de voet is nog een reden om wat nerveus te worden. Kan hij de de bal gewoon niet gaan uitgooien? Het is toch ook enorm genieten van de absolute klasse van Maarten Martens. Wat beschikt deze man over rust en evenwicht en zoveel spelinzicht en techniek. De scandinaviers hebben zich weer zeer positief onderscheiden. En ook ben ik blij met het centrale verdedigings duo. Ik zag Gouweleeuw weer in zijn Heereveen vorm acteren. Nu deze inzet en strijd consolideren de komende tijd. Dan zijn er zeker ook mogelijkheden om de poulefase van de europaleaqe te halen. AZ houd vol !!!

 10. Albert

  11 augustus 2013 at 20:40

  Terechte penalty en rode kaart, prima overwinning van AZ.

 11. Timon

  11 augustus 2013 at 20:56

  AZ houdT vol ; moeilijk Nederlands! Waarschijnlijk behorend tot het gepeupel dat weer moest gaan staan van de zenuwen het laatste kwart van de wedstrijd waardoor ik weer bijna niets zag! Viel mij overigens mee dat dit seizoen voor 10 euro weer niet minder muntjes uit het apparaat vielen.

 12. wesley

  11 augustus 2013 at 21:17

  echt een heerlijk gevoel om van 020 te winnen, alleen als esteban in het beeld kwam was het voor mij billenknijpen. dus verbeek geef yves ook een kans en dan zien we wel verder hoe dat uitpakt

 13. AZformallyknownasAZ

  11 augustus 2013 at 21:19

  Ha die Timon ga jij je nu met de Nederlandse taal bemoeien? AZ houd vol is gebiedende wijs dus dat schrijf je dus met een d aan het einde en dus niet met dt. Strijd en passie is nodig om je staande te houden in een competitie vandaar dat ik dat schrijf. Vorig jaar ging dat op dat gebied mis met AZ. En dat zou voor dit seizoen zonde zijn want AZ heeft een goede selectie.

  En trouwens je was toch afgehaakt Timon voor wat AZ betreft en alles wat er mee samenhangt? Wat doe je dan nog in het stadion. Of ben je ingehuurd om de Johan Derksen rol te spelen op deze fansite. Dat kan natuurlijk ook nog. Succes er dan maar mee!

 14. Timon

  11 augustus 2013 at 21:38

  Het niveau op deze site stijgt! Maar ik heb het bij de broeders op de Adelbertusschool in Alkmaar toch anders geleerd: gebiedende wijs ( of imperatief) is een werkwoordsvorm die wordt gebruikt in zinnen die een gebod of bevel uitdrukken! In dergelije zinnen ontbreekt het onderwerp en staat de gebiedende wijs ALTIJD op de eerste plaats,dus: houd vol AZ en niet Az houd vol ,begrijp je?

 15. AZformallyknownasAZ

  11 augustus 2013 at 21:59

  He Timon ik ga verder niet met je strijden in een taaldiscussie, maar jouw bijdragen zijn zelden sfeerverhogend nog dat ze bijdragen tot enige bijdrage waar iemand blij van wordt. Voor mij behoor je voortaan tot inderdaad de knuffelsupporters waar niemand mer aandacht voor heeft. Nogmaals succes!. En het beste ermee.

 16. Evert

  11 augustus 2013 at 22:42

  Tinom, laten we over voetbal hebben en elkaar niet bekritisren over spelfouten. Idereen mag en kan hier zijn gevoel en gedachten delen ongeacht hoe men die schrijft. Ik hoop dat je dat kan respecteren!?
  Over de wedstrijd helemaal TOP!!! en vooral van M&M genoten Je…..s wat is die vent goed!!
  Verder AZ vrienden laat deze overwining wel zien waar dit AZ in staat is, en wat mijn betreft op Esteban na zie het er goed uit!!!
  Groet Evert

 17. Gerrit Vooijs

  11 augustus 2013 at 23:01

  Jongens wat geniet ik toch van Mattias ! In alles is hij 2 klassen beter als Dirk. Ik hoop dat Verbeek het niet in zijn hoofd haalt om Mattias er nog naast te zetten.

 18. AZ WOMAN

  12 augustus 2013 at 07:12

  Dit is nog eens mooi, we hebben kunnen zien, dat AZ tot veel in staat is, als het maar
  voor elkaar door het vuur wil gaan.
  Esteban maakte het soms nog spannender dan nodig was.
  Misschien toch eens De Winter een kans geven?
  De rode kaart en penalty waren volkomen terecht, als het andersom was geweest had 020 ook niet gaan janken, Nijhuis zag het goed, alleen later werd Viergever nog eens
  aan het shirt getrokken, maar werd helaas door Nijhuis niet gezien.
  Verder mag ook wel eens gezegd worden dat Nijhuis de wedstrijd niet dood floot, zoveel mogelijk door liet gaan waar het kon , en in mijn beleving een dikke voldoende scoorde.
  Vandaag op mijn werk, zal ik stralen, zeker naar collega’s die meelopers, die zeggen dat 020 de beste is.
  AZ bedankt en zet deze lijn door, dan gaan we met zijn allen volop genieten.

 19. oma

  12 augustus 2013 at 07:36

  laten we eerlijk wezen in de tweede helft vooral in het beging speelde az zwak.ajax was toen wel heer en meester.toen die strafschop kwam kantelde de wedstrijd.
  de omstreden strafschop die geheel terecht was.
  martens toch een geweldige speler wat zal dat worden als hij weer in de basis staat.

  • oma

   12 augustus 2013 at 07:42

   ik maak een schrijf fout moet in het begin zijn,niet beging.
   maarja oma word al wat ouder hé

 20. oldfan

  12 augustus 2013 at 12:50

  Geweldig deze uitslag. Kan ik weer een jaar op teren. Maarten je bent altijd mijn favoriet gebleven maar nu heb je het meer dan waar gemaakt. Wat een klasse deze man.

 21. gerard

  12 augustus 2013 at 15:11

  ajax heeft het in korte tijd twee keer niet van AZ kunnen winnen binnen de reguliere tijd.
  Dat zegt wel wat als men de Amsterdammers als de aangewezen titelfavouriet beschouwt. Temeer ook dat de goals met name voor ajax tot stand moeten komen van de vrijetrappen van Eriksen en flatters van Esteban.
  Als we de wedstrijd tegen Heerenveen als een offday mogen beschouwen dan belooft het wel wat.
  AZ heeft de potentie om dit seizoen weer ver te komen , het heeft geen zaalvoetballertjes als zo’n bakkali maar wel meer spelers (met name op het middenveld) met spierballen en welke wellicht wel de doorslag op termijn kunnen geven voor iets moois.

 22. Mike

  12 augustus 2013 at 16:35

  Nu hebben we goed gespeeld maar hou dit is een keer vast dit niveau. Als dat lukt word het een mooie seizoen maarja ik twijfel of ze dit niveau vast kunnen houden. Volgende week zou het me niks verbazen als ze weer verliezen(hopelijk niet).

  En Estaban mag ook is op de bank plaats nemen wat een drama is die man toch.

 23. brandon

  12 augustus 2013 at 16:54

  Zo beste AZ vrienden daar ben ik weer complimenten aan alle AZ spelers op een na. Ja je raadt t al Esteban wat een drama. Maar goed we hebben gewonnen dus dat vergoed veel. Hou mn hart al weer vast RKC uit als we daar dezelfde instelling maar op kunnen brengen. Zo ja peuleschilletje. Of heeft die ballenvanger nog wat in petto? t Zal toch niet?

  • Jeroen

   12 augustus 2013 at 19:50

   Inderdaad misschien is het goed om Esteban eens op de bank te zetten. Vervangers zijn al in huis.

 24. hans

  13 augustus 2013 at 18:54

  Er wordt afgegeven op Elm. Vergeet niet, al sleurend over het veld dat hij betrokken was bij het eerste doelpunt en maker van de knappe 2e goal.

 25. brandon

  13 augustus 2013 at 21:31

  Ja ik las op Voetbalzone dat enge 020 siteje Gerrit Vooys we zouden nooit kunnen winnen met Elm en Gudjohnsson laten die nou alle twee de sterren van de hemel spelen. Hij repte niet over Esteban nou Gerrit tot de volgende keer maar weer.

 26. simon

  15 augustus 2013 at 22:10

  Lekkere overwinning .
  maar nu moet het gebeuren tegen rkc

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *