Jóhannsson motiveert zijn keuze voor USA: ‘Ik droomde altijd van een WK’

By
Updated: augustus 10, 2013

Aron Jóhannsson vulde afgelopen week de kranten door naar buiten te brengen dat hij uitkomen voor de Verenigde Staten prefereert boven spelen namens IJsland. De 22-jarige aanvaller van AZ heeft zo zijn redenen om te kiezen voor Team USA, ondanks dat hij zich meer IJslander voelt.

“Ik droomde altijd van een WK. De eerste die ik zag was in 1988. De kans om die droom waar te maken is een stuk groter met de Verenigde Staten”, verklaart Jóhannsson zijn keuze voor de Verenigde Staten tegenover RTV Noord-Holland. Bij de Amerikanen komt Jóhannsson te spelen met Jozy Altidore, die AZ deze zomer verliet voor het Engelse Sunderland. “Het is wel speciaal. Bij AZ moet ik zijn plaats innemen. Dat is nogal wat. Maar ik moet er gewoon staan.”

De equipe van bondscoach Jürgen Klinsmann kruist donderdag in Sarajevo de degens met Bosnië-Herzegovina. De kans is aanwezig dat zowel Jóhannsson als Altidore speeltijd krijgt. Bron: Elfvoetbal.nl, bron foto: foxsports

3 Comments

 1. NHN

  10 augustus 2013 at 11:28

  Ik weet niet welk WK hij heeft gezien in 88. Volgens mij was dat een EK, waar Nederland kampioen werd. Ook 25 jaar terug, dus ehhhh, toen was die gozer nog niet geboren , dus zal wel ’98 zijn.

 2. i.pjotr3

  10 augustus 2013 at 14:21

  Wat maakt het uit, als hij als international maar veel voor ons scoort, kunnen we tenminste flink cashen bij verkoop

  • woonwagenpower

   10 augustus 2013 at 15:19

   Dat zie je helemaal goed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *