AZ ziet geen toekomst in ‘BeNe League’

By
Updated: augustus 8, 2013

Eens in de zoveel tijd laait de discussie weer op om de Nederlandse en Belgische competitie samen te gaan voegen. Voor de topclubs zeker een interessante optie, maar een verlies voor de kleinere clubs. Om die reden is AZ pertinent tegen het samenvoegen van deze competities.

“AZ is tegen een BeNe League”, zegt algemeen directeur Toon Gebrands op de officiële website van de club. “Je kan maar redelijkerwijs achttien of twintig teams per competitie hebben. Het samengaan zou dus consequenties hebben voor bepaalde clubs. Het aantal Europese tickets is bijvoorbeeld een goed argument om tegen de komst van de BeNe League te zijn.”

“Nederland heeft zo’n zes Europese kwalificatieplaatsen; België een stuk of vijf. Met de komst van de BeNe League zouden er dus plaatsen verloren gaan, want zo’n competitie krijgt echt geen elf plaatsen van de UEFA. Voor AZ zou het dan veel moeilijker worden om Europees voetbal te halen”, aldus de bestuurder. “Er is ook wel eens een idee geopperd om het bekertoernooi een nieuwe impuls te geven door het samen te voegen met België.”

“Dan krijg je echter het probleem met loting. Als bijvoorbeeld alle Nederlandse teams snel worden uitgeschakeld, is de beker in een later stadium alleen voor België nog interessant. Op een bekerfinale tussen Anderlecht en Club Brugge in De Kuip zit echt niemand hier te wachten, net zo min als op een finale AZ – PSV in het Koning Boudewijnstadion”, aldus Gerbrands op het digitale thuis van AZ. Bron: Voetbalprimeur.nl, bron foto: Soccernews.nl

7 Comments

 1. Dedie

  8 augustus 2013 at 16:38

  Ben helemaal mee eens met Gerbrands. Laat alsjeblieft eredivisie met rust.

 2. Timon

  8 augustus 2013 at 17:55

  Volgens mij ziet hij alleenmaar toekomst in de Jupilerleaque!

  • i.pjotr3

   8 augustus 2013 at 20:55

   Met deze trainer wel………

  • woonwagenpower

   8 augustus 2013 at 22:56

   Nee Timon toch, daar voetbalt het tweede van jouw clubje, jij bedoeld vast jong 020.

 3. NHN

  8 augustus 2013 at 19:56

  Klare taal van Gerbrands, en terecht.

  • woonwagenpower

   8 augustus 2013 at 22:59

   Kan ook niet, net de televisierechten van de Eredivisie voor 12 jaar verkocht.

 4. Derek

  9 augustus 2013 at 09:47

  Hey competitie systeem in belgie is sowieso geen touw aan vast te knopen dus ik zou zeggen lekker gescheiden houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *