Update: Vitesse verdediger Kuiper kopieert Alves soap

By
Updated: juni 11, 2009
Vitesse verdediger Kuiper kopieert Alves soap

Alleen een medische keuring stond Vitesse-speler Nicky Kuiper nog in de weg van een overgang naar AZ. Hoewel de clubs reeds een akkoord bereikten, lijkt FC Twente nu roet in het eten te gooien, weet Voetbal International.

De soap rond Kuiper gaat een nieuwe fase in. Nu zegt zijn zaakwaarnemer dat Kuiper niet bij AZ, maar bij FC Twente tekent. Volgens hem is er ook nooit een akkoord geweest met AZ. “‘Nick heeft in een gesprek met AZ zijn symphatie voor de club laten blijken, maar er is zeker geen akkoord gesloten. Hij heeft een heel goed gevoel bij FC Twente. Dat is toch de nummer twee van Nederland,” aldus zijn zaakwaarnemer.

Kuiper stond op het punt om een contract in Alkmaar te ondertekenen, maar technisch directeur Marcel Brands hoorde van FC Twente-preses Joop Munsterman dat de verdediger reeds bij de Tukkers een verbintenis ondertekende. “Dat is wat hij mij vertelde”, zegt Brands. “Die jongen (Kuiper, red.) zegt dat hij dat niet heeft gedaan. Dus iemand liegt.”

AZ en Vitesse sloten eerder al een akkoord over de transfer van Kuiper. De back zou komend seizoen door de Alkmaarders verhuurd worden aan de Arnhemmers. Na de medische keuring zouden alle contracten getekend worden.

Ook Vitesse is niet blij met de ontstane situatie. “Nee, het is mij niet duidelijk allemaal. Vitesse en AZ hebben een overeenkomst over de transfer. Dat klopt. AZ dacht met Kuiper rond te zijn, mondeling met getuigen erbij naar ik begreep. Maar blijkbaar is FC Twente daar doorheen komen fietsen”, aldus Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse.

FC Twente zou niet schromen om een arbitragezaak te starten rondom de transfer. Daar werkt AZ echter niet aan mee. De Alkmaarders leerden van de ‘zaak Alves’ uit het verleden. Brands: “Die jongen moet alleen naar AZ komen als hij dat zelf wil. Ik heb nu geen idee waar hij en zijn makelaars mee bezig zijn. We horen het wel. We gaan geen arbitragezaak aan.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *