AZ mist Marcellis ook nog in thuisduel met Ajax

By
Updated: augustus 6, 2013

Dirk Marcellis is eind vorige week opnieuw aan zijn knie geholpen en zal dinsdag de training bij AZ weer hervatten. De rechtsback van de Alkmaarders onderging na het voorbije seizoen een meniscusoperatie. Tijdens de voorbereiding maakte hij al voorzichtig zijn rentree, maar een ontsteking in het gewricht wierp hem weer even terug.

‘Er is vloeistof in zijn knie gespoten en daardoor heeft Dirk drie dagen niet kunnen trainen’, zegt trainer Gertjan Verbeek. ‘We hadden al ingecalculeerd dat hij waarschijnlijk de seizoenstart zou missen en dat is nu ook gebleken.’

Marcellis zal dinsdag zijn opwachting maken op de training, maar de topper tegen Ajax komt zondag te vroeg voor hem. De Limburger wordt al wekenlang vervangen door de offensieve vleugelverdediger Mattias Johansson, die zaterdag zelfs scoorde tegen SC Heerenveen (4-2 verlies).

Martens
In Friesland kreeg Maarten Martens opnieuw speelminuten als invaller, 32 minuten deze keer. Tegen Ajax, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (3-2 verlies), waren het nog twaalf minuten. Maandagavond stond de Belg echter óók aan de aftrap van het eerste competitieduel van Jong AZ. Hij speelde een helft.

Volgens Verbeek is de routinier nog niet zo ver dat hij tot de harde kern behoort. ‘Dat vertrouwen moet Maarten eerst hebben en dat geeft hij vroeg of laat zelf wel aan. Mede vanwege de voorronde van de Europa League zijn er de komende weken genoeg wedstrijden om steeds wat meer ritme op te doen. Maar op korte termijn verwacht ik hem niet in de basis.’ Bron: VI

14 Comments

 1. remco

  6 augustus 2013 at 12:02

  ik zie het probleem met marcellis niet hoor
  m johansson (als hij zondag goed speelt) moet gewoon blijven staan
  en marcellis contract loopt af heb je volgend jaar niks meer aan

 2. NHN

  6 augustus 2013 at 12:21

  Daarintegen is Marcellis 1 van de weinige knokkers in deze selectie. Bovendien kun je maar beter wat verdedigers achter de hand hebben.

 3. kaazie87

  6 augustus 2013 at 12:37

  wordt zo moe van onze trainer hij blijft maar vast houden aan zijn elftal waar hij 2 jaar geleden bijna kampioen mee werd. daar moet hij is mee stoppen toen hadden we een veel betere selectie. het zal me niks verbazen als Marcellis weer beter is dat hij hem gelijk weer opstelt maar zelfs een blinde ziet dat johansson veel meer potentie heeft hij is sneller doet aanvallend mee, alleen is hij verdedigend nog niet zo goed hij moet leren dat als de tegenstander de bal heeft niet zo wild in te komen maar dat moet toch te trainen zijn? ik weet zeker dat elke andere trainer elm en gudmondsson niet meer opgesteld heeft iig geen hele wedstrijden. en waarschijnlijk had henriksen op een plek gestaan waar hij thuishoort. kijk voor meer info op zijn engelse wiki pagina. pure kapitaal vernieteging dit. hoelang blijft dit nog door gaan
  VERBEEK ROT OP! fred rutten komt u maar

  • Bradje

   6 augustus 2013 at 13:04

   Nee, als verdediger in Nederland loop je mee terug met de aanvaller, tot de zestien meter lijn, en dán laat je m voorbij. Ik heb het weer meerdere keren gezien van het weekend. Ik erger me daar tot vervelens toe aan.

   On topic: Ik vind Johansson ook beter dan Marcellis. Laat m staan, hij wordt steeds beter.

 4. Bradje

  6 augustus 2013 at 13:07

  En wie heeft die (protest?)stem aan Esteban gegeven?

 5. Oud

  6 augustus 2013 at 14:55

  Gelukkig wel de geheel onpartijdige en alom gewaardeerde Bas Nijhuis als scheidsrechter. Ik hoop dat Esteban hem alsnog in zijn vingers krijgt.

 6. JeroenH

  6 augustus 2013 at 15:49

  Laat johansson aub staan inderdaad..

  Maar ik snap die kritiek op gudmundsson iedere keer niet eigenlijk…
  Voor mij is hij de enige vechter bij az op het moment en heb altijd het gevoel gehad dat hij nooit een “ECHTE” kans gehad heeft bij az..

  Maar als je alleen al vorige wedstrijd tegen ajax bekijkt zie je dat hij met 1 assist en een goal zeker wel inbreng heeft.
  Ook zie ik dat hij goed samen met onze andere (ex)ijslanders goed kan samenspelen, net als ooit met sigthorsson…
  Ook vind ik hem de enige met lef!

  Dit betekent niet dat ik hem super goed vind ofzo maar hij verdient meer…

  Zo dat is er even uit 🙂

  • De echte supporter

   6 augustus 2013 at 19:01

   Ik ben het helemaal met je eens. Hij heeft pit

 7. DegrootsteAZer

  6 augustus 2013 at 16:11

  Inderdaad ik vind gudmundsson ook zeker een speler voor de basis

  • Bradje

   6 augustus 2013 at 16:42

   Eens!

  • i.pjotr3

   6 augustus 2013 at 16:56

   Bij gebrek aan beter………

 8. Gerrit Vooijs

  6 augustus 2013 at 17:39

  Mattias staat goed te spelen en heeft zeker opbouwend meer in zijn mars als Marcellis.
  Verdedigend is Mattias gelijk aan Marcellis of beter. Dirk eindigde vorig seizoen heel sterk maar t/m februari was het absoluut slecht. Werkelijk elke amateur liep Marcellis in die fase voorbij of hij er niet stond.
  Nu Marcellis zijn contract niet verlengd moet de keuze voor Mattias Johansson gemaakt worden.

  Verbeek moet eerst eens nadenken over zijn tactiek…… 7 tegengoals in 2 wedstrijden met een compleet veranderde verdediging geeft aan dat het niet alleen aan de spelers kan liggen………

 9. woonwagenpower

  7 augustus 2013 at 06:58

  Ik denk dat Gert-Jan ook niet om Mattias heen kan, als hij zo blijft spelen.
  We hoeven niet zo negatief als NAC te gaan voetballen, maar iets meer behoudend,
  levert misschien meer resultaat op.
  Zoals wij tegen 020 spelden om de Johan Cruijff schaal, was zeer effectief, en leuk om te zien, we lieten ze tot halverwege onze helft komen, zodat er voor Aaron, Johan en Roy
  ruimte ontstond achter hun verdediging.
  Heerenveen liet ons ook komen, en maakte met hun snelheid gebruik van de ruimte die achter onze verdediging ontstond.
  Wij hebben momenteel niet de spelers om een hele wedstrijd te domineren, dan maar behoudend spelen, want we (en ook Gert-Jan Verbeek) moet roeien met die riemen die er zijn.

 10. urdal

  7 augustus 2013 at 13:49

  Gudmundsson is zeker niet goed genoeg. Hij komt geen man voorbij en laat mensen gewoon scoren zoals tegen Heerenveen. Ik zie toch liever Martens op links ( nog liever op 10). We hebben gewoon nog een goede aanvaller voor op links nodig. Gudmundsson meteen verkopen. Geef anders Ortiz eens een kans op links.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *