Schaars: ‘Extra jaar Eredisivie is goed voor mij’

By
Updated: juni 10, 2009
Schaars: 'Extra jaar Eredisivie is goed voor mij'

Ookal wil Schaars ontzettend graag in de basis starten vanavond tegen Noorwegen, het lijkt erop dat Mendes da Silva toch de voorkeur krijgt van de bondscoach.

“Ik ben bij Oranje nog niet zo ver dat ik er standaard bij hoor,” aldus Schaars. De reden dat Schaars zijn contract verlengde bij AZ is dan ook één van zijn redenen. “Voor mij is het belangrijk dat ik wekelijks speel. Bij AZ kan dat, in het buitenland is dat nog maar afwachten. En ik wil heel graag naar het WK, dat lukt me niet vanaf de reservebank.”

Eredivisiespelers die bovengemiddeld presteren blijven normaal gesproken niet lang in de Eredivisie rondhangen. “In een normale situatie haad ik de stap naar het buitenland waarschijnlijk ook wel gemaakt. Maar naar mijn enkelblessure heb ik afgelopen seizoen pas één jaar alles gespeeld bij AZ. Voor mijn ontwikkeling is het goed om nog minimaal een jaar alles te spelen in de Eredivisie, met de Champions League als bonus,” zegt Schaars.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>