Wat is Kerst zonder voetbal?

By
Updated: juni 9, 2009

Je hebt geen smoes meer om 2de kerstdag lekker thuis te blijven, want tijdens kerst zal de Eredivisie compleet stil worden gelegd. Bij de KNVB hebben ze besloten om de sporters een lange winterstop te gunnen.

“Er wordt nu langer doorgevoetbald in het seizoen en dat biedt ons de ruimte om weer een ouderwetse winterstop in te voeren,” aldus Bert van Oostveen directeur bedrijfsvoering.

Vanaf 23 december zal het voetbal in Nederland een maand stil liggen. Op 23 januari wordt de competitie pas weer hervat. De lange winterstop is met name opgezet doordat de voetballers aankomende zomer heel weinig vakantie hebben. Clubs die in de Europa League uitkomen moeten al in juli de eerste wedstrijden spelen.

Toch merkwaardig dat ze deze regel dit seizoen doorvoeren, want volgend jaar moeten de meeste voetballers spelen op het WK. Kortom, als je dit seizoen langer doorspeelt, dan is de ruimte tussen competitie en WK erg klein.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *