AZ heeft met Advic gewenste spits binnen

By
Updated: augustus 2, 2013

AZ heeft vrijdag de 24-jarige spits Denni Avdic tot de zomer van 2016 vastgelegd. De 1.92 meter lange aanvaller komt per direct over van Werder Bremen. Avdic is eenmalig Zweeds international en kwam vorig seizoen nog op huurbasis uit voor PEC Zwolle.

Avdic maakte voor zijn overgang naar het Duitse Werder Bremen in Zweden naam als doelpuntenmaker. In het seizoen 2010 was de lange spits in dienst van Elfsborg 19 keer trefzeker in 29 competitiewedstrijden. Ook tijdens zijn periode in Zwolle vond Avdic regelmatig het net. In 23 competitieduels maakte hij acht doelpunten, onder meer tegen Ajax, Feyenoord, FC Twente en AZ.

“Avdic kennen we al sinds zijn periode bij IF Elfsborg”, reageert AZ’s Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “In die periode was er bij ons al sprake van interesse. Toen heeft hij echter voor een stap naar Werder Bremen gekozen. Dat is niet geworden wat beide partijen verwacht hadden. Nu was wel het juiste moment voor een verhuizing naar AZ. Denni kiest voor zijn ontwikkeling. In Alkmaar kunnen we hem een vaste thuisbasis bieden, zoals we eerder ook deden bij Jozy Altidore.”

“Zijn specialiteiten zijn complementair aan die van onze andere spitsen”, vervolgt Stewart. “Denni is balvast en fysiek ontzettend sterk. Zijn kwaliteiten komen het best naar voren als we op de helft van de tegenstander spelen. Met z’n grote lijf kan hij ballen afleggen en met zijn scoringsdrang kan hij voor veel gevaar zorgen bij voorzetten in het strafschopgebied. Met zijn 1.92 meter is hij zeer gevaarlijk met het hoofd. Zeker in thuiswedstrijden tegen defensievere tegenstanders kan Denni een heel belangrijke speler worden.”

Avdic: ‘Doelpunten zijn belangrijk’

“Ik ben blij dat ik bij zo’n professionele club als AZ heb getekend”, zegt Avdic, die in Alkmaar op eigen verzoek met rugnummer 44 gaat spelen. “Alles werd heel snel en correct afgehandeld. Ik kijk ernaar uit om succes te hebben met AZ. Met doelpunten hoop ik het team vooruit te helpen. Doelpunten zijn belangrijk voor me, zeker als spits. Fysiek ben ik weer helemaal fit, maar ik heb na mijn knieblessure van vorig seizoen nog weinig met de groep getraind. De komende tijd ga ik hard aan mijn conditie werken. Ik ben klaar voor de concurrentiestrijd met de andere spitsen.”

Verbeek: ‘Hou van dit type spits’

“Ik heb hem verleden jaar een aantal duels aan het werk gezien”, zegt Gertjan Verbeek over zijn nieuwe aanvaller. “Ik vond FC Zwolle mét Avdic beter dan zonder. Ik hou van het type spits dat hij is: een goed aanspeelpunt en gevaarlijk in de zestien. Denni is een grote, sterke jongen. Wij zien potentie in hem. De laatste drie maanden is hij geblesseerd geweest aan zijn knie. Over een week of vier kan hij inzetbaar zijn. Tenminste, dat denken wij en hijzelf op dit moment. Vanaf nu kan hij eerst rustig aansluiten bij de groepstraining om vervolgens minuten te maken bij de beloften.” Bron: AZ.nl

7 Comments

 1. i.pjotr3

  2 augustus 2013 at 17:05

  Laten we hopen dat zijn rugnummer staat voor het aantal doelpunten dat hij komend seizoen voor AZ gaat maken 🙂
  En niet het aantal wedstrijden dat hij geblesseerd aan de kant zit

 2. AZ WOMAN

  2 augustus 2013 at 17:13

  Welkom Denni!

 3. gerard

  2 augustus 2013 at 17:32

  Nu nog Uche NWofor van het gedegradeerde VVV die inzetbaar is voor de spits en vleugels en de selectie is rond!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=9rG_sf2pwn8

 4. i.pjotr3

  2 augustus 2013 at 19:45

  En met Sibon/Keur heeft dennie de gewenste leermeesters.
  Nog ff geduld hebben

 5. remco

  2 augustus 2013 at 23:32

  ik vindt dat je geen nwofor moet halen maar misidan zeer snel behendig en goedkoop

 6. VakZer

  3 augustus 2013 at 00:03

  Goede spits. Daar gaan we zeker wat aan hebben. Even wat meer geduld.

 7. woonwagenpower

  3 augustus 2013 at 07:24

  Ik heb er alle vertrouwen in, nu maar proberen om de selectie bij elkaar te houden, en niet dat we op 1 september nog opzoek moeten naar een vervanger, voor wie dan ook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *