IJsland in crisis vanwege besluit Jóhannsson

By
Updated: augustus 2, 2013

Als zoon van IJslandse ouders, geboren in de Verenigde Staten, had Aron Jóhannsson de keuze tussen twee nationale ploegen. Zijn besluit om voor de VS uit te komen is niet in goede aarde gevallen bij de IJslandse bond.

De aanvaller van AZ doorliep de vertegenwoordigende jeugdelftallen van IJsland, maar wil zijn seniorenloopbaan bij Amerika vervolgen. “Dit druist in tegen alle wetten van nationale elftallen. Dit is beslist niet normaal”, zegt een woedende Geir Thorsteinsson, voorzitter van de voetbalbond van IJsland, in ten overstaan van de NOS.

“Het is duidelijk dat hij bij IJsland hoort en nergens anders. Als het anders gaat, worden de regels misbruikt”, vindt Thorsteinsson. “Ik heb een brief aan de Amerikaanse voetbalbond en de FIFA geschreven. Ik heb de bond verzocht om van z’n plannen af te zien. Hij is een echte IJslander.”

“Dit is een heel slecht precedent. Als klein land hebben we iedereen nodig. Ik denk dat Aron op zijn besluit zal terugkomen. Zeker als het volk hem aanspoort ’t enige juiste besluit te nemen.” Bron: Elfvoetbal.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  2 augustus 2013 at 10:06

  Snap best dat ze dit niet leuk vinden in IJsland. Johannsson is natuurlijk een groot talent, en die wil je behouden voor je nationale elftal. Snap ook zijn keus niet echt… ja misshien omdat USA een beter team heeft? Maar als je alle nationale elftallen hebt doorlopen van een land, waarom zou je dan ineens voor een ander land kiezen?

 2. oma

  2 augustus 2013 at 10:08

  misschien heeft onze td er wat mee temaken?

  • Jeroen

   2 augustus 2013 at 10:12

   Niet eens over nagedacht, maar dat zou inderdaad kunnen.

 3. i.pjotr3

  2 augustus 2013 at 11:25

  Allemaal eigen belang daar in ijsland……….
  Laat die jongen lekker voetballen voor het land waar hij zich het meest in de kijker speelt ! Dan komt dat bij AZ ook helemaal goed. Hij gaat er zeker meer dan 15 inprikken komend seizoen

 4. Dedie

  2 augustus 2013 at 11:41

  Waarom is mijn eerste reactie op het artikel “Johannson kiest voor USA” verwijderd? Omdat ik de eerste was om te schrijven over de reactie van de Ijslandse bond? Dat is wel echt gemeen zeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *