Jóhannsson kiest voor USA

By
Updated: juli 29, 2013

Aron Jóhannsson (22) heeft maandag voor een carrière als Amerikaans international gekozen. De AZ-spits verkiest zo zijn geboorteland boven zijn vaderland IJsland. Jóhannsson werd geboren in het Amerikaanse Mobile, maar kwam later uit voor IJslandse jeugdploegen.

“Het was geen makkelijke beslissing”, reageert de AZ’er. “Ik heb daarom mijn tijd genomen voordat ik de knoop definitief doorhakte. Het was namelijk mijn voorrecht om te kiezen tussen twee kwalitatief goede teams. Ik kijk ernaar uit om te spelen voor het Amerikaans elftal, maar eerst wil ik de IJslandse bond bedanken voor hun interesse en de nationale ploeg alle succes wensen in de toekomst.”

Door de keuze van Jóhannsson worden hij en zijn oude AZ-ploeggenoot Jozy Altidore waarschijnlijk weer herenigd. De huidige spits van Sunderland heeft de afgelopen maanden met zijn scoringsdrift een steeds grotere status verworven bij het elftal van bondscoach Jürgen Klinsmann. In Alkmaar is Jóhannsson juist de opvolger van Altidore. Bron: AZ.nl

Tip – Doe jij al mee met de gratis Fan van AZ Poule? Meer informatie vind je hierrrr

2 Comments

 1. iPjotr

  29 juli 2013 at 16:22

  Hopen dat klinsman de komende jaren hem ff niet in de gaten heeft, anders hebben we weer een spits die na elke interland een jetlag heeft van hier tot tokyo…..en verder

  • Dedie

   2 augustus 2013 at 11:34

   Het is eigenlijk Klinsmann die heeft Aron gebeld en overtuigd om voor de VS te spelen. De VS bond heeft al de nodige papieren bij FIFA ingediend om Aron bij de VS te kunnen laten spelen. Klinsmann is ook van plan Aron bij de interland training voor VS in Augustus op te roepen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *