Verbeek content met verlies tegen Ajax

By
Updated: juli 28, 2013

Trainer Gertjan Verbeek moest zaterdagavond met AZ de Johan Cruijff Schaal aan Ajax laten (3-2). „Maar uiteindelijk heb ik wel een heel goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden”, zei hij.

AZ boog pas in verlenging, na een voorsprong van 2-0 na 68 minuten. „We gaven de doelpunten een beetje weg”, vond Verbeek. „Ik kan nog leven met dat eigen doelpunt van Gouweleeuw, want Eriksen trapte die bal erg goed. De tweede tegentreffer ontstond na een keepersfout. Bij die derde staat De Jong wel heel vrij.”

„Ajax had het meeste balbezit”, vond Verbeek. „Maar wij hadden misschien wel de beste kansen. Daarbij maakte Ajax het derde doelpunt nadat er een overtreding was gemaakt op Overtoom. Er waren zes scheidsrechters aanwezig, maar niemand zag dat. Of Gouweleeuw een overtreding maakte op Blind vlak voor onze openingstreffer? Nee, dat was een botsing in mijn ogen.” Bron: Telegraaf.nl

8 Comments

 1. gerard

  28 juli 2013 at 16:55

  AZ is voor mij toch de grote winnaar gebleken: Ajax heeft geen mutaties hoeven doen en heeft zich zelfs kunnen versterken. Het trad op volle sterkte aan tegen een AZ waar Martens (toch volgens Verbreek de speler die AZ extra glans kan geven) tot kort tegen de verlenging ontbrak. Met een geheel nieuwe defensie en een nieuwe speler op het middenveld en aanval zat er al behoorlijk veel lijn in het spel waar Ajax de grootste moeite mee had om er kansen tegen te creeeren.
  Als AZ de eerste wedstrijden in de competitie zonder kleerscheuren vrij komt en het thuis de tweede wedstrijd tegen Ajax ook nog kan winnen dan zal er een flow gaan ontstaan waarna we wel eens de echte verrassing in de eredivisie kunnen zijn.
  De verschillen waren in deze wedstrijd in iedergeval niet bijster groot en je mag aannemen dat AZ nog gaat groeien gedurende de competie.

  • De echte supporter

   28 juli 2013 at 17:08

   Gerard zo zie ik het ook. Ik blijf het wel jammer vinden dat we een 2-0 voorsprong weg hebben gegeven. Maar er zit nig veel meer in az

 2. oma

  28 juli 2013 at 19:16

  gerard je verwoord het precies zo als het is.
  een vreemde spits die nog moet wennen en dat is zo met meer spelers,straks martens er weer in dan geloof ik er heilig in.

 3. Dedie

  28 juli 2013 at 19:38

  AZ speelde counter voetbal – niks mis mee maar ze moeten niet te veel inzakken. Ajax had veel spelers met kwaliteit en als je ze de ruimte geeft tot in je eigen zestien dan is er risico dat je tegengoals krijgt. En dat was wel zo gebeurd. Een vrije trap dichbij de goal van Esteban en een Ajax harde schot waar Sigthorsson kon snel reageren van dichtbij de AZ goal. Esteban is een goede keeper maar hij is geen super keeper dat keer op keer een schot redt. Daarom moeten de AZ spelers gewoon de tegenstander meteen op het middenlijn aanpakken. In 2011-12 kreeg AZ heel weinig tegendoelpunten omdat AZ op de helft van de tegenstander speelde.

 4. De echte supporter

  29 juli 2013 at 06:35

  ik ben er wel mee eens de tegenstander iets eerder opvangen.

 5. michiel

  29 juli 2013 at 07:47

  We zijn ooit kampioen geworden met countervoetbal.

 6. woonwagenpower

  29 juli 2013 at 07:54

  Dit was de manier om 020 te bestrijden, helaas door pech/ongelukkig momenten de winst tussen ons vingers door geglipt,
  ik heb er alle vertrouwen in, ben alleen heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel benieuwd
  wie er eventueel nog vertrekken?
  Beerens naar Spanje?
  Esteban naar Italie?
  Gudmundsson?
  Reijnen naar RKC?
  Marcellis?
  Falkenburg?
  Verder hoop ik dat onze GROOTMEESTER Maarten Martens zijn contract verlengt.
  Ben ook nieuwsgierig welke spits AZ nog gaat binnen hengelen?
  En komen er bij vertrekkende spelers vervangers uit eigen jeugd?

 7. Jay

  29 juli 2013 at 09:26

  Ik denk dat er geen basisspeler meer zal vertrekken, tenzij het echt om een heel groot bedrag gaat, maar die kans lijkt me klein. En volgens Gerbrands komt er zeker nog een spits bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *