JCS: Ajax favoriet

By
Updated: juli 27, 2013

AZ kan zaterdag ten koste van Ajax de tweede Johan Cruijff Schaal in de clubhistorie pakken. In Zeist blikten trainers Gertjan Verbeek en Frank de Boer met aanvoerders Nick Viergever en Siem de Jong vrijdag vooruit: “We zijn benieuwd waar we staan.”

“Bij ons zijn de beste spelers vertrokken. Met Adam Maher en Jozy Altidore hebben we heel wat goals en assists ingeleverd. Hun opvolgers zijn jongens met potentie, dat hebben ze al bewezen. Ze zijn echter totaal andere types dan we al hadden. Het is aan hen om het nu te laten zien. Daarnaast is onze achterhoede compleet anders. We zijn dus benieuwd waar we momenteel staan. Ik denk dat we in potentie een team hebben dat in ieder geval beter voor de dag gaat komen dan het AZ van verleden jaar. Als het meezit, kunnen we meedoen om de vierde of vijfde plaats.”

“Volgens mij is Ajax de favoriet voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal”, ging Verbeek verder. “Zij zijn landskampioen geworden en zagen geen belangrijke spelers vertrekken. Er zijn zelfs nieuwe spelers bijgekomen. Daardoor heeft Frank de Boer al langere periode aan de automatismen kunnen werken.”

“De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is anders dan de afgelopen oefenwedstrijd”, zei Verbeek. “Het gaat nu om een échte prijs. Het zal zaterdag behoorlijk vol zijn in de Amsterdam ArenA, waarschijnlijk hoofdzakelijk met Amsterdammers. We hebben deze week bewust wat gas terug genomen, want we willen met een uitgeruste selectie deze wedstrijd ingaan.” Bron: AZ.nl

One Comment

  1. i.pjotr3

    27 juli 2013 at 12:18

    Tis kiezen of delen als je de statistieken bekijkt:
    De laatste 12 edities werd de winnaar van de JCS daarna geen landskampioen !
    Ik zou zeggen, 020 pak die prijs , heb je tenminste nog iets gewonnen dit seizoen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *