Viergever heeft vrede met linksback positie

By
Updated: juli 24, 2013

Viergever heeft aan AZ laten weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen. Dit betekent overigens niet dat de aanvoerder van AZ niet meer in beeld is bijVerbeek. Toch moet hij nu wel genoegen nemen met een andere positie op het veld. Namelijk als linksback.

De eenmalig international weet dat de linksbackpositie bij het Nederlands elftal niet de meest druk bezette plek is. “Daar dacht ik al aan. Die positie is bij Oranje ook dun bezet. En volgend jaar is er een WK”, zegt Viergever tegenover het Algemeen Dagblad.

Compleet nieuw is zijn rol overigens niet. “Bij Sparta speelde ik er weleens, maar nooit vast. In de voorbereiding met AZ sta ik er nu zes wedstrijden achter elkaar.” Waar Viergever gewend was te ‘sturen’, is hij nu minder aanwezig. “Als linksback is het anders. Je hebt minder overzicht en je maakt meer meters. Ook veel onnodige meters trouwens. Heb ik een echte rechtsbuiten tegenover me, dan wordt het helemaal een ander verhaal.”

Ondanks de nieuwe situatie blijft Viergever voorlopig wel aanvoerder. “Wat dat betreft zal er niet veel veranderen voor mij.” De defensieve kracht sluit een transfer deze zomer overigens nog niet uit. “De transferperiode duurt nog tot september, dus dat heb ik niet uit mijn hoofd gezet.” Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. peejee

  24 juli 2013 at 16:12

  ‘Onnodig en -of meer meters maken? Dat heet gewoon ‘werken voor je geld’, Viergevertje..!

 2. Gerrit Vooijs

  24 juli 2013 at 16:25

  Hij bedoelt dat hij gaat maar geen bal krijgt. Dat is het lot van een speler op de flanken. In het centrum werd hij door iedereen opgemerkt als hij naar voren kwam.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  24 juli 2013 at 18:12

  Hij heeft er helemaal geen vrede mee want hij wil gewoon weg uit Alkmaar en dus zal het hem een beetje aan zijn reet roesten en dat is niet hetzelfde als er vrede mee hebben. Blijf toch lekker thuis jôh!

 4. Evert

  24 juli 2013 at 23:56

  VG heeft het Maher virus te pakken………… Dom dom dom. Heb een hekel aan dit soort gasten, waarom niet twee jaren bijtekenen met een cousule. Dan kan hij zich helemaal consenteren op de linksback positie en zo de beste van Nederland worden, aansluitend een WK spelen en dan kijken wie er voor hem komt. Op die manier hebben beide partijen een win win situatie………… moe word je van dit soor domme gasten, nogmaals dom dom dom ……………………………………

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *