AZ wint met overtuiging van Getafe: 3-0

By
Updated: juli 21, 2013

AZ heeft zondag tijdens de AZ Fandag de oefenwedstrijd tegen Getafe CF gewonnen. In het zonnige AFAS Stadion werd de Spaanse opponent met 3-0 verslagen. Roy Beerens, Viktor Elm en Aron Jóhannsson tekenden voor de AZ-treffers.

“Getafe wordt een goede graadmeter”, sprak Gertjan Verbeek vooraf uit. “Dan wordt onze defensie echt getest.” Tijdens dit laatste oefenduel richting de strijd om de Johan Cruijff Schaal op 27 juli was het juist de Spaanse achterhoede die direct op de proef werd gesteld. Na 43 seconden tikte Beerens bij de tweede paal een voorzet van Johann Berg Gudmundsson binnen: 1-0.

Een klein kwartier later stond Gudmundsson wederom aan de basis van een AZ-doelpunt. Vanuit een vrije trap bediende hij Elm, die met een gestrekt been raak gleed: 2-0.

Getafe probeerde snel te combineren maar leed daarbij veelvuldig balverlies. De nummer tien van de Primera Division van vorig seizoen, werd slechts sporadisch gevaarlijk. Esteban kwam vlak voor rust één keer in actie nadat Colunga te snel was voor Jeffrey Gouweleeuw.

Tijdens de tweede helft kreeg het warme weer grip op de attractiewaarde. Bovendien moest Getafe na twee gele kaarten van Michel verder met tien man. Toch kwamen de Spanjaarden tot twee goede kansen. Zowel Escudero als Alvaro zagen hun schot via de binnenkant van de paal uit het AZ-doel verdwijnen.

Nadat Elm een voorzet van Beerens net over kopte, was Jóhannsson even later zeer attent toen de bal plots voor zijn rechtervoet kwam te liggen. De spits schoot overtuigend in het dak van het doel: 3-0.

“Het is niet lang een wedstrijd geweest en dat is jammer”, concludeerde Verbeek na afloop. “Af en toe werd het zomeravondvoetbal. Dat kwam mede door de warmte en onze snelle 2-0 voorsprong. Al met al zijn we op de goede weg, maar er moet nog veel gebeuren.”

Verbeek: “Ons positiespel moet bijvoorbeeld nog beter en van achteruit werd te vaak voor de lange bal gekozen. Tegen Ajax zullen we het volgende week een stuk zwaarder krijgen. Zij hebben weinig mutaties gehad en zetten overtuigende resultaten neer tijdens de oefencampagne.” Bron: AZ.nl

Tip – Doe jij al mee met de Fan van AZ Poule? Meer informatie vind je hierrrr

10 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  21 juli 2013 at 23:14

  Prima gedaan in die warmte !
  Uitgerekend Elm en Gudmundsson presteren opvallend goed. Afgeschreven en bestemd voor een rol op de bank / tribune zo leek het toch. Juist deze 2 spelers hebben de handschoen opgepakt en zijn bepalend voor AZ. Zelfs Beerens trekt zich nu aan hun op.
  Elm in de Toivonen rol is een openbaring. AZ heeft eindelijk een veel scorende middenvelder en dat is knap gezien van Gertjan !

 2. Roan

  21 juli 2013 at 23:34

  Was in het stadion, en vind dat verbeek
  2 dingen verkeerd doet in de opstelling de 2 buitenspelers JBG gaat nooit ze man voor bij zoekt hem ook nooit op en beerens is te licht en geeft zelden een goede voorzet, daarom zou ik als verbeek zijnde ook snel Mokhtar bij pec ophalen
  Voordat twente dat doet omdat chadli net verkocht is. Ten 2de elm heeft niet de creativiteit lichtvoetigheid en handelingssnelheid van een nummer 10 daarom zou ik op die plek fitte martens overtoom daar zetten en aan de buitenkanten berghuis/lewis (Mokthar) die sterk invielen vedder speelde wuytens m johansson en ortiz ook goed

  • Dedie

   22 juli 2013 at 12:35

   Hoezo verkeerd? Volgens mij is dit de sterkste opstelling dat GJB heeft op dit moment tot Martens volledig fit is. Gudmundsson was gewoon goed – veel dreiging, goede vrije trap en nog een assist. Hij is ook snel – dus ook een wapen voor AZ. Beerens is ook snel en is nodig voor creativiteit die nu minder is zonder Maher.

   • Dedie

    22 juli 2013 at 12:37

    correctie – niet GJB maar GJV

 3. Fan

  22 juli 2013 at 06:24

  Wie is JBG?

  • Gerrit Vooijs

   23 juli 2013 at 01:31

   Johan Berg Gudmundsson .

 4. woonwagenpower

  22 juli 2013 at 06:50

  Een heerlijke opsteker, ik denk dat Gert-Jan Verbeek steeds meer duidelijkheid krijgt wie hij op welke positie laat spelen.

 5. Maarten

  22 juli 2013 at 08:45

  Never change a winning team!

 6. Michiel

  22 juli 2013 at 12:17

  Ik vond Lewis opvallend goed. Strakke voorzetten en fysiek sterk!

 7. Dedie

  25 juli 2013 at 10:48

  Is AZ aan het experimenteren met een Barca/Spaanse speelstijl of zo – spelen zonder echte spits maar met een aanvallende middenvelder. Tegen Getafe was Aron niet vervangen door Babalj. Elm was ook vervangen door een middenvelder. Het leek wel dat Steven Berghuis speelde als valse spits. Ook bij Jong AZ-Jong Sparta was er geen echte spits – weer Berghuis als valse spits.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *