AZ heeft Viergever meerdere vorstelijke aanbiedingen gedaan

By
Updated: juli 19, 2013

De kans dat de wegen tussen AZ en Viergever volgend seizoen scheiden is erg groot. Het contract van de aanvoerder loopt medio 2014 af, en vooralsnog heeft hij niet de intentie om deze te gaan verlengen. Een gemiste kans volgens Verbeek, want ze hebben hem meerdere vorstelijke aanbiedingen gedaan, en daarnaast zou AZ dan een elftal om hem heen bouwen. Nu wordt hij gedwongen linksback te gaan spelen.

Ondanks het aflopende contract zal Verbeek hem blijven gebruiken in zijn elftal. “Je wilt toch met je beste elf spelen? En je kunt het naar de supporters toch ook niet maken om een speler ernaast te zetten alleen maar omdat zijn contract afloopt?”

“We hebben we hem tot twee keer toe een vorstelijke aanbieding gedaan, omdat we een elftal wilden bouwen rondom hem. Dan zou hij centrale verdediger zijn gebleven. Nu niet. Het is aan hem om het te laten zien. Als hij er met de pet naar gooit, dan speelt hij niet. Maar welke club komt er dan volgend jaar voor hem?”, zegt de ex-coach van SC Heerenveen, Heracles Almelo en Feyenoord.

5 Comments

 1. De echte supporter

  19 juli 2013 at 09:54

  Ik ben het met verbeek eens. Slecht presteren is zitten op de bank of tribune. Maar dat moet wel voor iedereen gelden

 2. Dedie

  19 juli 2013 at 10:07

  Natuurlijk, de beste elf gaan spelen – dus een motivatie voor de spelers om hun best te doen.

 3. AZformallyknownasAZ

  19 juli 2013 at 10:26

  We krijgen een prima linksback. Dat is toch geen plek om je voor te schamen. Een moderne linksback kan een enorme meerwwarde zijn voor een team. Hugo Hovenkamp haalde er het Nederlands elftal mee in het verleden. Dat is toch een mooi voorbeeld. Dat is voor Viergever ook mogelijk. Want laten we niet vergeten dat hij een uitstekende voetballer is. Kom Nick maak er iets moois van dit seizoen. !!!!

 4. woonwagenpower

  19 juli 2013 at 13:16

  Viergever zou er goed aan doen, om voor twee jaar bij te tekenen, een verbetert contract, bied ook voor Nick Viergever zekerheid voor twee jaar inkomen, mocht hij tussentijds toch naar een andere club gaan, wordt AZ hier ook wijzer van.
  Lijkt mij een win/win situatie dan.

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  19 juli 2013 at 15:06

  Het is hem door deze ‘vorstelijke aanbiedingen’ waarschijnlijk in zijn bol geschoten en dacht “dat kan nog beter” en vervolgens is hij een beetje door het ijs gezakt. Gezien de statistieken van op deze manier bij AZ vertrekkende spelers nou niet echt daverend zijn snijdt Nick Viergever zich misschien later keihard in zijn vingers. Maar goed, dan blijft hij toch gewoon lekker thuis… want een AZ hart vindt hij zelf schijnbaar ook moeilijk op te brengen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *