AZ meldt zich officieel bij ADO voor Van Duinen

By
Updated: juli 18, 2013

Volgens De Telegraaf zal AZ op zeer korte termijn een bod uitbrengen op spits Mike van Duinen. Hij zal samen met Johannsson de strijd aan moeten gaan voor de spitsenpositie die voorheen werd opgevuld door Altidore. Hoeveel ADO verlangt van AZ is nog onduidelijk. Wel weet dezelfde bron te melden dat een eerder bod van FC Kopenhagen, zo rond de 1.5 miljoen euro, van tafel is geveegd. Van Duinen staat overigens wel open voor een vertrek. Bron foto: ANP

17 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  18 juli 2013 at 13:29

  Ik zou Mike van Duinen een aanwinst vinden. We hebben doelpuntenmakers nodig en deze jongen heeft potentie. Dat is dus goed voor de onderlinge concurrentie. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  18 juli 2013 at 14:07

  AZ zal het omslagpunt van de Haagse penningmeester moeten gaan vinden en dat zal ergens rond de twee miljoen knaken liggen? Gezien de woorden over de AZ ambitie zal de club wel een paar extra pegels aan Mike van Duinen willen besteden. Ik denk niet dat de verhulde AZ ambitie is om voor de eerste plaats te gaan in de competitie maar om de beker op Europees niveau te gaan pakken. Dat is iets wat immers nog nooit is gelukt en het zou eindelijk de jammerlijk verloren UEFA finale van seizoen 1980/81 doen vergeten.

 3. AZ

  18 juli 2013 at 14:18

  Europese beker is onrealistisch, KeesK. Tegenstanders met veel meer knaken (en kwaliteit) zoals Chelsea zijn simpelweg veels te sterk voor AZ. Ik zou niet teveel geld voor van Duinen neerleggen, ook weer geen baanbrekende spits.

 4. JeroenH

  18 juli 2013 at 14:55

  Na Kew Jaliens en Simon Cziommer heeft AZ nog een bekend gezicht verwelkomd op het trainingsveld • Denny Landzaat houdt voorlopig zijn conditie op peil bij de club, waar hij in 2006 na drie jaar vertrok • De 37-jarige middenvelder zit zonder club sinds zijn afscheid van FC Twente •

  Lol…
  Een reunie.

 5. timon

  18 juli 2013 at 16:49

  kijk maar eens goed naar de stand hiernaast : met 0 uit 2 ,verloren johan cruyffschaal en niet geplaatst voor europese poule is de competitie 1 september al weer voorbij !

  • woonwagenpower

   18 juli 2013 at 17:06

   Haha hahaha die timon toch, je hebt het over die club uit de hoofdstad.

 6. Jay

  18 juli 2013 at 17:08

  Het is mooi weer Timon, doe es lachen man. Je bent vaak wel erg negatief. We hebben voor een subtop club goede aankopen gedaan en gaan dit seizoen gewoon weer meedoen in de top 5 en halen hopelijk de poulefase van de EL, al is dat natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van de loting.

  De JC schaal boeit me niet zo veel. Het is vooral leuk om te winnen van Ajax, maar verder zegt het me niet zo veel. Geen man overboord als we die verliezen.

 7. gerard

  18 juli 2013 at 18:42

  AZ is en was een club die altijd tegen de top aanschurkt.
  Scheringa had de ambitie om de top te bereiken in de eredivisie, Gerbrands had het over eens in de drie jaar voor de prijzen te gaan wat nu is bijgesteld door eens in de vijf jaar mee te doen voor de titel. Kortom AZ zit qua ambities nog altijd tegen de top van de eredivisie aan.

 8. brandon

  18 juli 2013 at 19:36

  Leuke spits maar geen top. Johanssonn is onze spits en zoals ik twee weken geleden al gemeld heb wordt dit de revelatie van dit seizoen. Altidore vergeten doen we niet maar deze spits is zo goed dat zelfs GjV al over deze speler de loftrompet begint te blazen.

 9. woonwagenpower

  18 juli 2013 at 20:23

  Als AZ Mike van Duinen weet binnen te halen, dan hebben ze een super snelle spits in huis,
  wat volgens mij een mooi wapen is.

 10. Silver

  18 juli 2013 at 20:27

  Volgens Mike van Duinen zal ADO hem niet zo makkelijk laten gaan, volgens mij heeft hij een contract tot 2013 en dan zal hij toch transfervrij zijn.

  • Jeroen

   18 juli 2013 at 23:11

   Volgens mij tot medio 2014 en nog optie voor twee seizoenen. Dus AZ moet met een serieus bedrag komen.

 11. Silver

  18 juli 2013 at 20:28

  Of klopt het niet zoals ik dat denk

 12. joey

  18 juli 2013 at 20:59

  mike moet nooit weg gaan bij ado hij is een gote aan winst voor de club

 13. oma

  19 juli 2013 at 06:54

  met een bod van1,5 miljoen krijgen ze hem niet dat heeft dan haag al bij twee clubs af geslagen.
  dus meer bieden ,is hij dat waard een voetballer die pas een jaar in de eredivisie speelt?

  • Jeroen

   19 juli 2013 at 08:01

   Tja moeilijk te zeggen. het is goed om ook aantal Nederlandse talenten in je team te hebben ipv alleen maar vanuit het buitenland halen. Het nadeel is dat dit vaak een stuk duurder is. Ik moet je eerlijk zeggen dat het een groot risico is om meer dan 1.5 miljoen te geven voor een speler die pas 1 seizoen op het hoogste niveau speelt. Ga dan liever voor een speler die zich al heeft bewezen. Die kan misschien ook Johannsson en Babalj in en buiten het veld coachen.

 14. Ceon

  20 juli 2013 at 19:29

  Ik denk dat ik iets gemist heb met die Van Duinen en helemaal voor het geld dat ze voor hem zouden moeten betalen.
  AZ mist nog zeker enige creativiteit in het elftal, daarom misschien eerst een creatieve speler, zoals linksbuiten Mokhtar. Ook al omdat Overtoom als creatieve middenvelder nog een beetje tegenvalt en Gudmundsson zonodig naar de Premier League (lees: Championship) wil vertrekken. Weet alleen niet of Mokhtar bij AZ voldoende zou kunnen meeverdedigen bij balverlies.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *