AZ simpel langs MVV

By
Updated: juli 17, 2013

AZ heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen MVV met 3-0 gewonnen. Op het complex van vv Dirkshorn speelde Aron Jóhannsson met twee treffers en een assist de hoofdrol. Zondag wacht de laatste test tegen Getafe.
AZ simpel langs MVV

De greenkeepers van vv Dirkshorn hoefden in de rust slechts één kant van het veld op te leuken. MVV kwam namelijk amper van de eigen helft af. De AZ-helft van het speelveld werd veelal alleen door doelman Esteban bemand.

Dit overwicht resulteerde in de eerste drie kwartier in diverse kansen maar slechts één treffer. Nadat Johann Berg Gudmundsson een voorzet van Roy Beerens net naast kopte, schoot Nemanja Gudelj op aangeven van Gudmundsson een volley naast. Vervolgens was Gudelj met een vrije trap, een schot en een kopbal nog drie keer dicht bij een doelpunt.

Jóhannsson
Vlak na een drinkpauze sloeg Jóhannsson halverwege de eerste helft wél toe. De IJslandse spits nam met zijn rug naar de goal aan, draaide snel weg en schoot met links laag in de hoek: 1-0. Het enige wapenfeit van MVV viel een minuut voor rust te noteren: Esteban dook een harde vrije trap van Kjell Knops uit zijn doel.

In het tweede bedrijf ontspon zich een zelfde spelbeeld. Na pogingen van invallers Steven Berghuis en Willie Overtoom was het wederom Jóhannsson die doel trof. De spits kopte een afgemeten voorzet van Berghuis overtuigend raak.

Wuytens
Twintig minuten voor tijd stond Jóhannsson aan de basis van de derde treffer. Vanaf links gaf hij met rechts voor, waarna Jan Wuytens bij de tweede paal raak kopte: 3-0. De hoofdrolspeler van de avond had ook nog de 4-0 op zijn voet. Jóhannsson werd fraai bediend door Berghuis maar zag zijn stift over gaan.

Getafe
In de aanloop naar de seizoenouverture tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal (27 juli), resteert AZ nu nog één oefenduel. Zondag is het Spaanse Getafe tijdens de AZ Fandag de laatste graadmeter in het AFAS Stadion. De aftrap is om 16:00 uur.

Verbeek: ‘Geflatteerde uitslag’
“Ik denk dat wij defensief heel goed gespeeld hebben”, zei Gertjan Verbeek na afloop. “Ondanks het risico dat we namen met het hoge druk zetten, kregen we eigenlijk geen kans tegen. 3-0 is een geflatteerde uitslag; de score had veel hoger kunnen uitvallen. Maar goed, al met al is dit een geslaagde oefenwedstrijd. Wat beter kon? Soms kozen we te snel voor de lange bal. En onze defensie is niet genoeg op de proef gesteld. Zondag tegen Getafe zal dat anders zijn.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – MVV 3-0 (1-0)

Opstelling AZ: Esteban; Mattias Johansson (61. Etiënne Reijnen), Jeffrey Gouweleeuw (61. Thomas Lam), Jan Wuytens, Nick Viergever; Nemanja Gudelj, Markus Henriksen (76. Celso Ortiz), Viktor Elm (61. Willie Overtoom); Roy Beerens (76. Fernando Lewis), Aron Jóhannsson (76. Eli Babalj), Johann Berg Gudmundsson (46. Steven Berghuis).
Basisopstelling MVV: Bram Castro; Antonio Stankov, Sjors Verdellen, Kjell Knops, Marco Ospitalieri; Nathan Rutjes, Bryan Smeets, Tom Van Hyfte; Gianluca Maria, Mark Veldmate, Leroy Labylle.

Scoreverloop: 26. Jóhannsson 1-0, 67. Jóhannsson 2-0, 70. Wuytens 3-0.

Goals + Interview met Nick Viergever: http://rtvnh.nl/sport/111829/AZ+wint+oefenduel+in+Dirkshorn+tegen+MVV

Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. Mike

  17 juli 2013 at 23:55

  Berghuis maakt op mijn een goeie indruk in de voorbereiding vind hem beter dan Gudmundsson. Verder vind ik Gouweleeuw niet echt sterk spelen in de voorbereiding.Ik hoop dat dit de opstelling wordt, als er niemand bijkomt:

  Estaban
  Johansson – Gouweleeuw – Wuytens – Viergever
  Gudelj – Martens – Henriksen
  Beerens – Johannsson – Berghuis

  Verbeek zal dit weer niet doen jammer want Martens wordt de linksvoor.

  • Gerrit Vooijs

   18 juli 2013 at 00:41

   Martens heeft na 1 jaar blessureleed 30 wedstrijdminuten in de benen. Zo’n speler kun je niet het team laten dragen.
   Ik vind de oplossing van Verbeek wel slim. Martens trekt naar binnen en zal als een ” valse” nr10 tussen de linies opereren. Viergever moet a la Poulsen doorkomen over de flank.

   Vorig jaar scoorde AZ heel moeizaam. Dit jaar wil Verbeek met de fysieke kracht van Elm daar verandering in brengen door hem net als Toivonen te laten spelen.

   Laten we een afwachten hoe dit uitpakt. Tot nu toe gaat het in de voorbereiding erg goed met Elm.

 2. i.pjotr3

  18 juli 2013 at 00:34

  Gouweleeuw was het laatste jaar bij heereveen ook niet de rots in de branding, wen daar maar aan. Ik hoop dat Lam meer speeltijd krijgt?
  Berghuis mag dit jaar doorbreken, (moet doorbreken).

  • Jeroen

   18 juli 2013 at 09:02

   Ik hoop ook op Berghuis. Het moet inderdaad zijn seizoen gaan worden. Vorig jaar mocht hij nog even wennen, maar nu moet het toch echt gaan gebeuren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *