AZ stuurt scout naar ADO – FC Dordrecht voor Mike van Duinen

By
Updated: juli 17, 2013

AZ-scout Arthur Numan was dinsdagavond aandachtig toeschouwer bij het oefenduel tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht. De oud-voetballer werd door zijn werkgever naar Den Haag gestuurd om ADO-aanvaller Mike van Duinen te bekijken.

‘Ik heb contact gehad met Earnest Stewart, technisch directeur bij AZ. Zij zoeken een tweede spits achter hun eerste spits. Daar is Mike niet voor te koop’, liet Steijn dinsdagavond na het duel tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht desgevraagd weten.

‘Ik denk dat het verstandig is dat Mike nog een jaar onder ons blijft voetballen, want dan heeft hij misschien daarna een aantal topclubs voor het uitzoeken’, vervolgt de Haagse oefenmeester. ‘Dan hoeft hij niet, met alle respect voor de clubs die hem nu willen, naar clubs die hem als tweede spits willen of die minder zijn dan de top vijf á zes van Nederland.’

Bron: omroepwest.nl

12 Comments

 1. Mike

  17 juli 2013 at 13:55

  Ik vind Van Duinen niks dus hopenlijk komt er iemand anders.

 2. i.pjotr3

  17 juli 2013 at 14:13

  Maurice Steijn kan veel vinden, maar ADO kan de pieken ook hard gebruiken.
  Of van Duinen iets is voor AZ? ik weet het niet. Veel slechter als benschop of boymans kan hij niet zijn, maar veel andere betaalbare alternatieven zijn er niet.
  Misschien als aldewerld gaat en viergever wordt interessant voor 020 , dat Boerigter in de deal betrokken kan worden.

 3. AZformallyknownasAZ

  17 juli 2013 at 14:36

  Liever Mike van Duinen dan Bokito, daar schrok ik wel een beetje van. Maar waarschijnlijk wordt het heel iemand anders. Het zal afhangen van het vertrek van Gudmondson. Dan zal een extra buitenspeler van groter belang zijn. Je mag ook wel vertrouwen op Johansson in de spits. Die is toch niet voor niets veel eerder gehaald en die moet je ook echt gaan inzetten.

 4. AZ WOMAN

  17 juli 2013 at 15:59

  AZ heeft toch altijd een schaduw lijstje van spelers?
  Waarom dan nu nog Mike van Duinen bekijken? als hij op het schaduw lijstje zou staan hoeft dat toch niet?
  Ik ben benieuwd, wie er nog bij komt bij AZ?
  Maar het zullen ongetwijfeld wel verstandige versterkingen zijn.

 5. woonwagenpower

  17 juli 2013 at 16:00

  Ik hoop dat ze Bas Dost kunnen verwelkomen.

 6. kaazie87

  17 juli 2013 at 16:15

  mike van duinen wordt een topspits mensen
  zijn wedstrijdmentaliteit en inzicht en vooral snelheid is gewoon hartstikke goed
  toen ado in alkmaar speelde was mike van duinen de beste man van de wedstrijd met als het goed is een goal en een kans die die eigenlijk had moeten maken en dan zal ik maar niet over de wedstrijd in den haag beginnen ik ben iig de eerste die zijn naam op mijn shirt laat zetten als hij komt

 7. Timon

  17 juli 2013 at 19:33

  Schaduwlijst? Altijd alles al geregeld: Gerbands,nu blijkt deze onzin! Dost halen of niks! Maar ja liever de centen op debank tegen 1 procent rente!

 8. gerard

  17 juli 2013 at 19:55

  Dost gewoon huren zoals PSV destijds (wel met niet zo’n succes) Berg huurde van Bremen. Dost komt niet aan de bak als derde spits bij zijn club en bij AZ kan hij zijn waarde weer opvijzelen watgoed is voor hem, zijn werkgever en AZ.

  • Jeroen

   17 juli 2013 at 21:06

   Huren doet AZ niet. Stewart heeft namelijk aangegeven dat dit niet in het beleid past van AZ. Zal dus kopen worden en anders niets…

 9. Mike

  17 juli 2013 at 23:42

  Dost kunnen jullie vergeten want huren doen ze niet en Dost heeft een jaar salaris van 2 miljoen dus dat kan AZ never nooit op hoesten. En als het kan wat dan met Johannsson ? Weer een jaar op de bank, lijkt mijn geen goed idee !!!!!

 10. Gerrit Vooijs

  18 juli 2013 at 00:19

  Mike van Duinen is de backup van Johannsson en de vraag is of hij dat wel wilt. Steijnen is coach en TD en heeft niets te verliezen. Hij neemt nu dus al stevig stelling en dat zal betekenen dat AZ flink voor hem moet betalen !
  Andere clubs hebben ook al aan hem getrokken maar hun bod werd door Steijnen aan de kant geschoven.
  Maar goed, wat als Aron geblesseerd raakt ? Babelj is geen lopende maar meer een statische spits. Van Duinen past daar dus beter bij zeker gezien de doelstelling van AZ: eindigen bij de eerste 5 en dus weer Europees voetbal.

  De transfermarkt is nog open tot 3 september maar het spelen om de prijzen start wel binnenkort.
  AZ heeft dus een uitdaging die het net als altijd wel weer netjes zal oplossen 🙂
  Zoveel vertrouwen heb ik wel in dit AZ bestuur.

 11. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  18 juli 2013 at 01:15

  ADO Den Haag is een club die ondanks een verbeterd financieel plaatje nog altijd in de wankele, categorie 1 clubs zit en dus een geldelijke injectie goed kan gebruiken. Dus als AZ maar hard genoeg rammelt met die zak met knaken dat Maurice overstag gaat, al laat hij natuurlijk niet graag zijn spits gaan in sportief opzicht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *