AZ geïnteresseerd in spits Bokila

By
Updated: juli 16, 2013

AZ en FC Twente zijn op zoek naar aanvallende versterking en overweegt zich te versterken met Jeremy Bokila. Dat meldt Jeune Afrique. De 24-jarige Congolees, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, speelde eerder al voor onder meer Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn. Hij heeft bij Zulte Waregem nog een contract tot volgend jaar zomer, maar daar denkt men in Roemenië heel anders over.

De aanvaller kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Petrolul Ploiesti en hij werd daar met zestien doelpunten clubtopscorer. Bokila is inmiddels weer teruggekeerd naar België, maar Petrolul is van mening dat de spits bij hen nog onder contract staat tot de zomer van 2015. De drievoudig landskampioen is inmiddels naar de FIFA gestapt en heeft Essevee en de voorhoedespeler aangeklaagd. Petrolul heeft de wereldvoetbalbond gevraagd om Bokila voor twee seizoenen te schorsen.

“Hoe willen ze mij schorsen dan? Ik heb er niet eens een contract”, zegt Bokila tegen ProSport. “Ik ben ongelooflijk boos, kon zelfs niet slapen. De club liegt. Ik tekende bij Petrolul voor één jaar met een optie op nog twee seizoenen, maar dan moest ik daar wel mee instemmen. Dat deed ik niet en de club dreigde dat ik daardoor duizend problemen zou krijgen. Ze dwongen mij te tekenen omdat ze geld nodig hadden. Ik mag nu van Zulte voor één miljoen euro vertrekken, maar Petrolul vroeg meer dan tweeënhalf miljoen. Belachelijk veel!”

Mocht AZ, dat door het vertrek van Jozy Altidore naar Sunderland opzoek is naar een 3e spits, Als AZ Bokila wil vastleggen, dan zal het dus een miljoen moeten betalen. De spits heeft ook een aanbieding van Krasnodar op zak en hij werd ook al in verband gebracht met AJ Ajaccio, Maccabi Haifa, Espanyol, Rayo Vallecano, Real Valladolid, Dinamo Zagreb en dus FC Twente. Petrolul hoopte de aanvaller te kunnen verkopen aan Steaua Boekarest, maar de speler wilde vanwege de rivaliteit tussen de supportersgroepen niet naar Steaua vertrekken.

Bron Voetbalzone.nl

14 Comments

 1. Mike

  16 juli 2013 at 21:11

  Is wel een leuke speler voor AZ voor 2 a 3 spits, maar 1 miljoen is wel wat veel, Beetje een Jozy type( Erg sterk, wel een beest). hij schoot zijn team naar de beker winst en ik heb eigenlijk nog nooit gehoord van deze club Petrolul Ploiesti dus dat is wel knap. Maar dat hij bij Zulte Waregem niet in de basis speelt is wel zorgelijk, is hij dan goed genoeg voor AZ ?

 2. mozes

  16 juli 2013 at 21:43

  Ik begrijp sowieso niet waarom AZ 3 spitsen nodig heeft in een 433 systeem. Er kan toch maar één spelen?

  Dit is een fysiek sterke jongen, groter dan altidore en heeft veel kracht in zijn schot en kop. Zulte heeft een aardige selectie en aardige spitsen dus zo gek is dat niet.

  TD aub richt je op een linksback en linksbuiten.

  • Mike

   16 juli 2013 at 22:09

   Ben het met je eens liever een Linksbuiten maar een linksback is nog niet nodig zolang viergever blijft. Maar een spits is ook wel nodig want ik weet nog niet zo zeker of babalj er al klaar voor is als Johannsson geblesseerd raakt.

   Zulte heeft naar mijn menig niet echt een geweldige spits die Leye vind ik niet geweldig. Daarin tegen heeft Zulte het vorige seizoen wel geweldig gedaan met een 2e plek ter wel ze normaal degradatie voetbal spelen

  • Arnout

   17 juli 2013 at 10:04

   Lijkt me logisch Mozes. AZ speelt ws zo’n 40 wedstrijden dit seizoen. Als er een spits geblesseerd raakt, dan heb je er nog maar een over. Om die nu alles te laten spelen is een groot risico. Een derde spits is dus een must!!!

 3. Mike

  16 juli 2013 at 22:29

  Vind het allemaal wel een raar verhaal ?????

 4. urdal

  16 juli 2013 at 22:38

  vaag verhaal idd. dus doe het in hemelsnaam niet. staat het woord gezeik op geschreven. krijg je nl weer allemaal procedures enz. moet je niet hebben.

 5. Jeroen

  16 juli 2013 at 23:00

  Daarnaast nooit van deze speler gehoord… En zoals al eerder aangegeven hebben we meer aan een goede linker vleugelspeler.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  17 juli 2013 at 01:31

  Kijk Gertjan Verbeek heeft een reputatie als een spitsenmaker en dus zal AZ niet gauw een al gevestigde naam halen al lijkt dat nu juist wel logisch als de andere twee spitsen nog niet klaar zijn voor hun taak. AZ hinkt een beetje op twee gedachten nu? We zullen wel zien wie er wel en niet komt.

 7. Michiel

  17 juli 2013 at 08:07

  Petru-lul. hahahaha.

 8. Fan

  17 juli 2013 at 08:39

  Opmerking verwijderd – Dergelijke opmerkingen horen hier niet thuis. Eerste en direct laatste waarschuwing – Jeroen

  • woonwagenpower

   17 juli 2013 at 17:56

   Iemands huidskleur maakt niet uit, het gaat om kwaliteit!

  • AZ WOMAN

   17 juli 2013 at 21:46

   Als AZ hem wil binnen halen, hebben ze hun huiswerk gerust wel
   goed gedaan . En daarmee wil ik zeggen dat ik het vertrouwen in de leiding en staf van AZ heb

 9. Vincent

  24 juli 2013 at 14:24

  Deze speler ken ik van Agovv was toendertijd best goed ik d8 zeker dat een eredivisie club hem zou ophalen

  • Jeroen

   24 juli 2013 at 14:35

   Ben benieuwd of AZ werk gaat maken om hem te contracteren. Volgens Gerbrands kunnen we nog steeds een nieuwe spits verwachten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *