Verbeek mag opnieuw gaan bouwen: ‘Het is zo langzamerhand mijn lot’

By
Updated: juli 15, 2013

Gertjan Verbeek moet in de aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen opnieuw bouwen aan een vernieuwd AZ. De coach zag twee belangrijke spelers, Adam Maher en Jozy Altidore, vertrekken. Niet voor het eerst moet Verbeek aan de slag met een ‘nieuwe’ ploeg.

“Het is zo langzamerhand mijn lot”, zegt Verbeek in gesprek met Sp!ts. De coach mag in zijn vrije tijd graag klussen, ook in Alkmaar heeft hij opnieuw veel werk om handen. “We willen graag een keer meedoen om het kampioenschap. Eén keer in de vijf jaar moet dat lukken, luidt de ambitie van AZ. In 2009 is dat de club gelukt, maar van die ploeg is niets meer over.”

“Als je een stel goede voetballers bij elkaar hebt, worden ze weggehaald. Zo gaat dat nu eenmaal in de Eredivisie, want het geldt ook voor clubs als PSV en Ajax. Als ik daar geen last meer van wil hebben, moet ik naar bepaalde andere clubs, maar daar word ik nog niet voor gevraagd”, zegt Verbeek met een cynische ondertoon in de gratis krant.

“Nu zijn opnieuw twee van mijn beste spelers vertrokken, een grote aderlating. Wil je de weg omhoog weer inslaan, dan zul je je beste voetballers moeten behouden. Dat is onmogelijk, want de zakelijke kant van het voetbal speelt ook mee.”

“Je kunt spelers niet alsmaar transfervrij de deur uit laten gaan. En op een gegeven moment worden er dermate salarissen geboden dat een speler niet kan weigeren. Want Sunderland is sportief gezien natuurlijk geen verbetering voor Jozy.” Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. woonwagenpower

  15 juli 2013 at 15:47

  Gert-Jan even een hart onder de riem.
  Ik begrijp dat je ook wel eens zal denken, weer opnieuw een strategie bedenken.
  Weer een opstelling maken, waarbij alles op de juiste plaats valt.
  Maar in het verleden heb je het bij Heerenveen, Heracles, en zelfs bij ons AZ al bewezen dat je het kan.
  Jij bent juist de aangewezen persoon/trainer/coach voor deze klus!
  Ik hoop van harte dat het bestuur ook jouw wensen,
  wat betreft de nodige aankopen , zal gaan doen.
  Want als jij succes hebt, heeft AZ succes, wat meer sponsors zal aantrekken waarschijnlijk, en meer centjes in de club terecht komt.
  Ook de supporters hebben dan succes, wat weer een positieve uitstraling heeft in het hele land,
  Ook de stad Alkmaar zet je dan nog beter op de kaart!
  Ik vind ook dat ze je contract mogen opwaarderen, want jij kan er niets aan doen dat elk jaar de betere spelers elders hun heil gaan zoeken, en als je toch iedere keer Europees voetbal haalt, is dat een prestatie van formaat!
  Verder hoop ik dat het bestuur naar je zal luisteren, dan gaan we weer een heel mooi seizoen tegemoet.
  Gert-Jan JE KAN HET!

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  15 juli 2013 at 16:14

  Hij is wel eerlijk dat het niet alleen zijn lot is maar van de meeste trainers in de Eredivisie en ook dit jaar is het bij vele clubs raak. Ook dat hij open is over het feit dat Jozy Altidore voornamelijk voor de bankrekening naar Engeland gaat, maar natuurlijk met goede opties om zich daar verder in de kijker te spelen.
  Goede voetballers en trainers verloochenen zich niet dus laat het maar weer zien met zijn allen!

 3. kaazie87

  15 juli 2013 at 17:53

  ik heb vanmorgen stuk in nhd gelezen daar werd ik niet echt vrolijk van hij gaat starten met elm op 10. dat geloof je toch niet. maar hij wil martens niet op 10 zetten vanwege het feit dat hij dan te veel te doen krijgt waardoor hij zijn taken niet goed uit kan voeren
  voor de rest ziet het er wel goed uit

  johansson-gouweleeuw-wuytens-viergever
  henriksen gudelj
  elm
  beerens-johannsson-martens

  zo wil hij de competitie gaan starten
  naar mijn mening worden we daar niet veel sterker vasn ten opzichte van vorig jaar maar we zullen zien

  • Gerrit Vooijs

   16 juli 2013 at 00:28

   Nou Gorter/Wijnaldum – Elm – Gudmundsson is een waardeloze linkerflank waardoor AZ vorig jaar vleugellam was.
   Maar Viergever – Gudelj – Martens is vergelijkbaar met Poulsen – Elm – Holman ! Daar wordt AZ dus echt veel sterker van. Elm zal de loepzuivere voorzetten van Deze linkerflank dus moeten afwerken.
   Viergever heeft zijn nieuwe rol moeten accepteren maar heeft in de laatste 2 duels vanuit deze positie gespeeld en gescoord.

   Ik denk dat AZ gaat verrassen als het niet teveel blessures krijgt want de bank is zwak, te zwak.

 4. AZformallyknownasAZ

  15 juli 2013 at 18:11

  Nou Gert-Jan doe maar weer waar je goed in bent, smeden en kneden van een fijn elftal. Dat is je wel toevertrouwd. Wel alle “klei” gebruiken want de jonkies horen er ook bij. Moet toch weer gaan lukken. Dit geldt vooralsnog voor alle ploegen, behalve Ajax lijkt het want zij zijn alleen nog behoorlijk compleet.

  PSV is bezig met de aanschaf van een heel elftal. En waarom niet. Kopen is fijner dan opleiden ( volgens mij is PSV de enige club in Nederland die niets op heeft met de eigen jeugdopleiding. )

  AZ versterkt waar nodig en verbreedt de selectie. Dat was en is nodig. Nu lekker mixen met de eigen talenten. Zo kunnen we weer een mooi seizoen tegemoet zien.

 5. AZformallyknownasAZ

  15 juli 2013 at 19:41

  Nog even een reactie op Kaazie87. Ik zou inderdaad kiezen voor een creatieve speler op 10. En ik denk niet dat Elm dat is. Volgens mij is Elm meer een controleur. Dan is Hendricksen nog beter geschikt als 10. Beste optie is inderdaad Martens als ik denk aan hoe hij kan spelen en voorheen van grote waarde kon zijn op het middenveld. Wellicht wil G-J Martens laten wennen om hem dan later in tijd alsnog op 10 te zetten. Is Overtoom trouwens niet inzetbaar als nummer 10? Dat lijkt mij iemand die daar veel beter geschikt voor is dan Elm. Of wil hij maar niet in vorm komen of is hij geblesseerd?

  Dat zijn nog wel wat vraagtekens…….worden in de loop van de tijd nog wel opgelost hopelijk….

  • Jeroen

   15 juli 2013 at 21:18

   Ik snap het wel hoor Elm op 10. Hij is kopsterk dus kan mooi vaak de 16 in rennen om voor gevaar te stichten. Johannsson krijgt hierdoor misschien meer ruimte om iets te forceren. Daarnaast zal Elm nog steeds met Henriksen en Gudelj wisselen. Om zo de tegenstander te irriteren. Dus op papier staat Elm op 10, maar in de praktijk zal hij veel wisselen.

   • Gerrit Vooijs

    16 juli 2013 at 00:18

    Viktor Elm ipv Willie Overtoom….. Dat is heel zuur voor Overtoom.
    Martens op links snap ik nog wel omdat Martens op die “beschermde” positie eerst weer wedtrijdritme kan opdoen na zo’n lange blessureperiode.
    Maar dat de creatieve Overtoom de slag verliest van Elm dat verbaast mij wel.
    Overtoom zal dit scenario als een mokerslag ervaren……

 6. Timon

  15 juli 2013 at 21:39

  Wat heeft die Verbeek eigenlijk gepresteerd? Met mazzel de beker gewonnen; na redelijke eerste half jaar alleen maar verder gezakt: zie maar eens de statistieken! Voor de helft van het geld had ik net zoveel gepresteerd en dan praat ik niet over de Balkenende norm!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *