Esteban in nadrukkelijke belangstelling Udinese

By
Updated: juli 15, 2013
Bij AZ dreigt een kwaliteitsdaling nu ook doelman Esteban Alvarado in verband wordt gebracht met een vertrek uit de Eredivisie. Eerder moest het al afscheid nemen van sterspeler Adam Maher, die naar PSV verkaste. Ook topschutter Jozy Altidore vertrok; hij transfereerde naar Sunderland.
 
De Costa Ricaanse doelman staat volgens Tutto Udinesein de belangstelling van het Italiaanse Udinese, dat op zoek is naar een nieuwe doelman. De huidige nummer één, Zeljko Brkic, kampt met een schouderblessure die hem enige tijd aan de kant zal houden.
 

Esteban sprak eerder al met het medium over een mogelijke transfer. “Ik ben onlangs benaderd door Udinese en ook door Betis Sevilla. Een transfer naar de Engelse Premier League zit er voor mij niet in vanwege de werkvergunningen die daar verplicht zijn. Een mogelijke overgang naar Italië behoort wel tot de mogelijkheden, maar dat zal afhangen van hoe ik blijf presteren.”  Bron: Soccernews

16 Comments

 1. Jeroen

  15 juli 2013 at 09:42

  Vervanger is er al. Daarnaast betalen we nu een flink bedrag aan salaris. Misschien toch late vertrekken?

 2. woonwagenpower

  15 juli 2013 at 10:53

  Esteban moet nu gaan , als hij wil, AZ kan dan weer wat op de spaar rekening zetten door dat het contract afgekocht moet worden.
  Dat zelfde geldt voor Gudmonson.
  Goede vervangers zijn er al voor Esteban.
  Ik hoop alleen, dat Gert-Jan Verbeek wel zijn gewenste versterkingen mag ophalen.
  Want dat de club financieel gezond moet zijn, begrijpt iedereen,
  maar als club hoef je ook niet de spaarbank te spelen.
  Ik denk dat het een mooie verdeel sleutel zal zijn,
  als de helft van alle transfer inkomsten,
  wordt her investeert , indien er niets in de opleiding/jeugd aanwezig is.
  Misschien Bas Dost, Boerrigter, Castillion?

 3. AzAlkmaar

  15 juli 2013 at 10:58

  Ik zou cillissen,tyton of zoet halen. Die hebben allemaal gezegd dat ze met een plaats op de bank willen vertrekken.

  • wesley

   15 juli 2013 at 18:31

   waarschijnlijk komt tyton of zoet in het doel van psv te staan, aangezien het contract van waterman niet is verlengt

 4. Mike

  15 juli 2013 at 11:15

  Lekker laten gaan en vol voor Zoet of Cillissen gaan. Ik vond Estaban voor het incident tegen ajax echt een geweldig keeper maar de laatste tijd is hij dramatisch qua lijn keeper is hij nog steeds goed maar mee voetballen dat kan hij niet meer en met hem is er geen rust achterin waardoor een beperkte verdediger als Reijnen foute gaat maken en dat komt mede door hem.

  Maarja het is wel een held in Alkmaar en een geweldige persoon die alles voor deze club over heeft maar als je tussen 3 a 5 miljoen kan vangen dan moet je het gewoon doen.

 5. Jay

  15 juli 2013 at 11:56

  Met Esteban staat er inderdaad wel iemand op de doellijn. Een echte persoonlijkheid. Helaas is hij wat wisselvallig en heeft hij af en toe flinke blunders, maar daarna ook weer prachtige reddingen.

  Waarom hij van mij mag blijven, is omdat ik mijn twijfels heb over zijn vervangers. Zijn die beter of net zo goed? En met Maher en Altidore ben je al 2 basisspelers kwijt en moet je bij een vertrek van een 3de dus echt weer opnieuw beginnen met het bouwen aan een goed ingespeeld elftal.

  En we hebben al 2 spitsen, dus ik zou eerder voor een vleugelaanvaller gaan.

 6. remco

  15 juli 2013 at 12:04

  ik denk dat het hier aan ligt
  als johansson gebelseerd raakt komt bibalj in het veld die kan denk ik nog geen 90 minuten spelen en daar achter heb je niemand (raymond gyasi maar ik weet niet of dat een spits is)
  dus hij wil gewoon een goeie tweede spits halen zodat bibalj kan wennen
  dost armenteros de jong het liefst dost omdat die goed kan koppen

  on topic
  esteban veroorzaakt veel te veel paniek achterin en yves staat al dus 5 miljoen en weg

  • AZ4Altijd

   15 juli 2013 at 13:05

   Ajb geen de Jong. Vind hem helemaal niets. Geen uitstraling. Als je een spits haalt moet dat een type Altidore zijn. Een kerel waar je bang van wordt als die voor je neus staat. Geen meisjes graag. Daar hebben we er al genoeg van in AZ. Een viezerik. Heb je ook nodig in aanval. Vleugelaanvallers ga je alleen halen als je 4-3-3 gaat spelen. Zelf zie ik liever een 4-4-2. Daar hebben we de spelers voor. Als je 4-3-3 wilt spelen hebben we mensen nodig die een fatsoenlijke voorzet kunnen geven. Want daar ontbreekt het chronisch aan.

   Back on topic. Esteban vertrekken? Zou ik geen ramp vinden. Id. tussen 2,5 en 4 miljoen cashen. Esteban heeft veel goeds voor ons gedaan. Meer goed dan slecht, maar nu is gewoon tijd om te gaan. Yves is er klaar voor.

 7. gerard

  15 juli 2013 at 12:27

  Als AZ voor een keeper die het seizoen daarna toch wil vrtrekken nog zo’n 2,5/3 miljoen kan maken zou ik dat zeker doen.
  We hebben al een goede vervanger voor hem dus met zo’n bedrag alweer op de geldbuidel die AZ reeds heeft gebeurd wordt het nu eindelijk eens tijd om een linksback (als Viergever daar ook niet voldoet), linksbuiten en een ervaren spits aan te trekken.

 8. brandon

  15 juli 2013 at 12:44

  Meteen weg doen deze clown. Hoge ballen een ramp. de Winter meteen een kans geven en als GjV daar geen vertrouwen in heeft naar de vijand gaan om Cilessen te polsen. Dan gaan we er echt op vooruit.

 9. i.pjotr3

  15 juli 2013 at 14:51

  Held Estaban lekker verkopen, laat Yves het maar eens zien, en anders ons talent Hoby .Wordt tijd dat dit super talent doorbreekt, maar dan moet je wel kans krijgen!!

 10. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  15 juli 2013 at 15:47

  Wat goalies betreft heeft AZ het altijd dik voor elkaar dus als Esteban vertrekt is de penningmeester weer in zijn nopjes en de doelmond nog steeds goed verdedigd.

  • i.pjotr3

   15 juli 2013 at 16:26

   Zo is het maar net, naast Hobie Verhulst is Nick Olij ook een comingman. Laat deze jongens maar de kans krijgen, talent genoeg !!

 11. AZ4Altijd

  15 juli 2013 at 16:52

  Hobie staat al tijden stil in zijn ontwikkeling. Dus of Yves, of Nick.

 12. kaazie87

  16 juli 2013 at 15:18

  ik zeg tyton of bizot dat groningen in alkmaar speelde viel het mij erg op dat er wat in dat doel staat en het ken vreselijk goed keepen ook doet me denken aan stekelenburg en ja tyton heeft vooral bij roda en polen laten zien een hele goeie keeper te zijn met fantastische reflexen ik hoop dat het dan tussen die 2 gaat

 13. Gerrit Vooijs

  16 juli 2013 at 16:32

  Ik gun het Esteban wel maar ik zie een keepers transfer niet zo snel gebeuren, die zijn nu eenmaal schaars. AZ kan zich beter concentreren op 1 of 2 goede vleugelspelers want na het vertrek van Rosheuvel en eventueel Gudmundsson is de spoeling op!
  Gudmundsson is niets bijzonders maar hij snapt het AZ spelletje op die positie.
  Martens kan dat veel beter maar of zijn fysiek hem 30 of meer wedstrijden v/d 50 kan laten spelen is nog maar de vraag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *