Vertrek van Maher en Altidore niet onderschatten

By
Updated: juli 10, 2013

Volgens Verbeek moeten we de impact van het vertrek van Altidore en Maher niet onderschatten. Natuurlijk heeft de club met Gudelj, Gouweleeuw, Wuytens en Babalj goede vervangers gehaald, maar dat gaat nog wel even duren voordat die aan het systeem gewend zijn.

“Het hele land roept dat we ons zo goed versterkt hebben, maar iedereen lijkt te vergeten dat we Maher en Altidore kwijt zijn. Dat zijn dertig doelpunt en twaalf assists. We hebben nu twee spitsen die gisterenavond nog niet hebben laten zien dat ze Altidore al kunnen vervangen. Ze waren geen van beiden een aanspeelpunt, we konden niet doorvoetballen”, aldus Verbeek aan het Noordhollands Dagblad.

Verbeek was niet echt te spreken over Aron Jóhansson en Eli Babalj. “Maar het lag niet alleen aan de aanval, hoor. Ons spel was onsamenhangend, ook op het middenveld. Nee, ik kan hier weinig goeds uit halen. En drie tegengoals is niet niks: verdedigend zijn we er kennelijk ook niet sterker op geworden. We zijn blijkbaar niet zo goed als iedereen verwacht.”, sloot een teleurgestelde trainer zijn verhaal af.

19 Comments

 1. Jeroen

  10 juli 2013 at 19:52

  Beetje vreemd van Verbeek! En dit moet Johannsson en Babalj vertrouwen geven? Ik snap dat je teleurgesteld bent, maar moet je dat na 3 duels op deze manier zeggen… lijkt mij niet. Of is Verbeek druk aan het uitoefenen op Stewart en co om er nog een aanvaller bij te halen?

 2. woonwagenpower

  10 juli 2013 at 21:13

  Ik denk dat er al overleg plaats vindt, maar welke spelers zouden er op het schaduwlijstje staan?

 3. AZformallyknownasAZ

  10 juli 2013 at 22:27

  Hiier nog maar een keer.
  Het enige wat nu je niet moe gaan roepen is dat je Maher en Altidore mist. Dat is wat vreemd. Je bent er als club namelijk zelf bij als je deze spelers verkoopt Ik hoor Cocu ook niet over Mertens, Lens, Pieters en Toivonen. Als je vindt dat je selectie nu niet op orde is moet je actie ondernemen en niet lopen mekkeren. Dat is geen lekker begin. Er zijn voldoende miljoenen binnengekomen om actie te ondernemen. Ook moet je trots zijn op spelers die je nu wel binnen hebt. Maar zet ze dan goed neer. En als het niet wil dan wissel je ze. En……..vergeet je eigen jonge talenten niet. Maak daar ook gebruik van zoals Ajax en Feijenoord dat ook doet. Want er is nu een behoorlijk brede selectie. Maar je moet wel de ogen open houden en risico’ s durven nemen. Veel meer risico’ s dan het vorige seizoen. Durven en doen!!!!!

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  10 juli 2013 at 22:34

  Het Maher/Altidore excuus had ik al verwacht en zal waarschijnlijk nog wel vaker tevoorschijn worden gehaald. Gedeeltelijk terecht maar hé, er is niet verloren van een topclub. Een goaltjesdief als Ali Messaoud (scoort bij Willem II ook) passeren en laten gaan en dan lopen klagen over het rendement van je nieuwe voorhoede. Ik denk dat Verbeek er nog hard aan moet trekken om de boel op tijd klaar te hebben, of er nou nog versterking komt of niet.

 5. Jeroen

  10 juli 2013 at 23:17

  Nou problemen in Enschede zijn nog een stuk groter 😉 ook 3-0 verloren maar wel zware blessure voor Tadic. Daarnaast nieuwe keeper en aanvaller ook voor lange tijd geblesseerd. Het kan natuurlijk altijd erger 😉

 6. De echte supporter

  11 juli 2013 at 06:44

  ik vind het heel slap om te verwijzen naar je spelers die zijn vertrokken. verkeerde energie. alles moet op het huidige gezet worden. als verbeek blijft klagen moet hij opstappen.

  • AZ WOMAN

   11 juli 2013 at 07:22

   Ik denk dat er nog geen paniek is, het elftal zal nog beter naar elkaar toe moeten groeien, daar is gelukkig nog tijd voor, eventueel met gewenste versterkingen uit de jeugd of elders vandaan. er zal in de jeugd toch wel een goede spits rondlopen, die het fysiek ook aan kan?
   als je sommige jongens hun postuur ziet op hun 16. en als het echt niet anders kan dan maar iets van de spaarcentjes uitgeven. Want presteren, succes en om prijzen mee doen trekt ook weer sponsors aan denk ik. Verder heb ik het volledige vertrouwen in Gert-Jan Verbeek, de familie Haar , Piet Keur en de directie en raad van commissarissen.

 7. woonwagenpower

  11 juli 2013 at 06:48

  Het was toch Twente dat zei, dat ze structureel bij de top drie van Nederland hoorde?
  Hahahahaha, ik ga ook direct even kijken op hun fansite. de klaagzang zal waarschijnlijk vele malen groter zijn als bij ons.

  • AZ WOMAN

   11 juli 2013 at 07:25

   Hey woonwagenpower, jij hebt zeker leed vermaak?
   maar ik begrijp wel als ze eerst zo hoog van de toren blazen en nu huilie, huilie doen dat je een punt hebt.

 8. oma

  11 juli 2013 at 07:47

  wat een paniek allemaal,er wordt een uitspraak gedaan door verbeek en ze zijn alle verontwaardigt.
  is er al eens over na gedacht dat hij gelijk heeft.
  dit elftal zal zeker een half jaar moeten draaien voor er een goed team staat.
  het waren tebelangrijke spelers.

 9. AZformallyknownasAZ

  11 juli 2013 at 08:10

  Nou Oma,

  Dat duurt wel erg lang vind je niet. Dan staat AZ weer trots in het rechter rijtje. Kijkend naar de spelers die gehaald zijn mag je wel wat meer verwachten. Zelf vind ik dat Gertjan wat voorbarig reageert na 1 verliesbeurt. Altidore en Maher waren zijn belangrije spelers maar we moeten geen heiligen van ze maken. Verbeek is echt wel een goede trainer, maar hij niet nu al gaan twijfelen aan zichzelf en de spelersgroep.

  • oma

   11 juli 2013 at 11:09

   omdat hij een keer teleur gesteld is en een uitsprak doet.
   is dat voorbarig gereageerd.
   jongen toch,zeggen jullie nooit iets in een teleurstelling.
   geef hem wat krediet,lijkt me beter dan meteen dat gelul.wat nu gebeurd .
   hij moet weer een nieuw team opbouwen dat kost nu eenmaal tijd.
   ja verbeek is inderdaad een goeie trainer!
   maar er begint er hier een tejakken en het hele spul volgt,wel een beetje goedkoop.

 10. Gerrit Vooijs

  11 juli 2013 at 17:38

  Er is eigenlijk helemaal niets aan de hand!
  AZ heeft nog steeds niet in de sterkste opstelling gespeeld. Iedereen weet dan wel hoe die er uit ziet.
  Maar volgens mij doet Gertjan dit bewust niet om wat druk uit te oefenen op het bestuur….

  De 2 en 3-0 vallen op het moment dat AZ aanvalt en Verbeek lekker aan het wisselen is. Tja, het is zijn aanpak maar ik zou voor duidelijkheid gaan en aan vaste patronen en automatismen gaan weken.

  Ik ben echt benieuwd wat AZ kan als het een paar wedstrijden in de sterkste opstelling gaat starten. Kom Verbeek stop met die onzin en zet de meest logische opstelling nu eens op het veld !

 11. remco

  11 juli 2013 at 19:01

  je bedoelt
  estesban
  johansson gouweleeuw/lam wuytens viergever daar achter haps
  henriksen gudelj
  overtoom
  beerens/lewis johansson martens

  • Gerrit Vooijs

   11 juli 2013 at 23:28

   Precies, of Martens ipv Overtoom en Berghuis of Gudmundsson op links zolang AZ geen echte linksbuiten heeft

   • Gerrit Vooijs

    12 juli 2013 at 00:00

    Zo Gertjan heeft de logische basiself opgesteld met slechts 1 uitzondering: Elm ipv Martens of Overtoom. Berghuis startte ipv Gudmundsson : resultaat 0-7 binnen 43 minuten 🙂

 12. gerard

  13 juli 2013 at 15:10

  De naam van Bast Dost komt nu met regelmaat voor.
  Bekend met spelers als Overtoom en Beerens en ook Verbeek heeft goede contacten met hem.

  • Jeroen

   13 juli 2013 at 15:35

   Hej Gerard, waar staat dat dan? Kan me bijna niet voorstellen dat Bas Dost terug zou willen komen.

 13. gerard

  13 juli 2013 at 16:18

  Of hij terug willen komen weet ik niet wel dat hij wil vertrekken:

  Bas Dost heeft bij Vfl Wolfsburg aangegeven te willen vertrekken deze zomer. Dat meldt het Duitse voetbalblad ‘Kicker’. De spits, die bij FC Emmen de jeugdopleiding en via de hoofdmacht verkaste naar Heracles en later Heerenveen, ziet geen perspectief meer bij de Bundesligaclub.

  Wolfsburg nam Dost vorig seizoen over van sc Heerenveen, waar de 1.92 lange aanvaller topscorer werd van de eredivisie met 32 treffers. Bij Wolfsburg, destijds nog getraind door Felix Magath, verliep het begin veelbelovend. Dost scoorde zeven keer, maar na het ontslag van de coach en de komst van Dieter Hecking belandde de oud-inwoner van Coevorden op de bank. Ivica Olic kreeg de voorkeur en die situatie is na de winterstop niet veranderd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *