Altidore voor recordbedrag verkocht aan Sunderland

By
Updated: juli 6, 2013

Hoewel er zakelijk gesproken sprake is van een topdeal, denkt AZ-trainer Gertjan Verbeek vooral in sportieve aspecten als de verkoop van Jozy Altidore aan Sunderland ter sprake komt.

,,Twee jaar geleden gingen er veel spitsen weg en moesten we voetballend beter worden en doelpunten kopen. Natuurlijk is het zo, dat je je investering minimaal terug wilt zien. We mochten hem niet uit zijn contract laten lopen. Maar Jozy had nog twee jaar te gaan, ik had nog graag een seizoen met hem gewerkt”, zegt de trainer van AZ, die zijn doelpuntenmachine naar Sunderland ziet vertrekken voor een recordbedrag in de geschiedenis van zijn club: tien miljoen euro.

,,Jozy zei zelf ook, dat hij hier in twee jaar veel geleerd heeft. Dat heeft hij alleen al gemerkt in de laatste WK-kwalificatiewedstrijden met Amerika. Maar hij heeft ook in de gaten dat hij zich nog door moet ontwikkelen. Sunderland speelt geen Europees voetbal en is ook geen subtop in Engeland. Ik ken de trainer (Paolo di Canio, red.) niet. Dus ik weet niet, of hij inzet op ontwikkeling en lerend vermogen. Bij Hull City (waaraan Altidore verhuurd werd in zijn Villarreal-tijd, red.) deden ze er in ieder geval helemaal niets aan.”

Altidore hakte de knoop voor Sunderland door in het besef, dat hij daar veel meer kon verdienen dan in Alkmaar. ,,Hij wist, wat hij had bij ons. Hij was het ook met ons eens, dat we dit jaar een sterker team hebben dan afgelopen seizoen. Plus, dat wij Europees spelen. Jozy hóefde ook niet weg.  Hij had al een paar Oosteuropese clubs afgewezen. Dat hebben wij toen ook geaccepteerd en gerespecteerd. Dat hij nu wel gaat, is zijn goed recht. Daar ben ik de afgelopen 15 jaar wel aan gewend geraakt.” Bron: Telegraaf.nl, bron foto: Sport1

21 Comments

 1. Jeroen

  6 juli 2013 at 15:31

  Mooi dat hij zoveel geld heeft opgebracht. We houden daar dus ongeveer 6 miljoen van over? De rest gaat volgens mij naar Villareal. Laten we dan wel een deel van dat bedrag investeren in de selectie. We hebben met Wuytens, Gouweleeuw, Babalj en Gudelj geode spelers binnengehaald, maar denk wel dat onze selectie dan weer te dun is voor een heel seizoen.

  • mozes

   6 juli 2013 at 16:57

   Villareal krijgt 25% dus AZ houdt iets van 7,5 over.

   Er zijn maar 2 spelers vertrokken en AZ heeft 6 jongens aangetrokken. Zo dun is de selectie niet in mijn ogen.

   Alle plekken zijn dubbelbezet maar op sommige plekken heeft AZ wel een kwaliteitsimpuls nodig. Linksachter, Linksbuiten..

 2. Dedie

  6 juli 2013 at 15:38

  Dit heb ik ook in mijn gedachte. Ik gun Altidore wel een stap verder. Maar of Sunderland wel de juiste stap is, heeft mijn twijfels. Ik vind persoonlijk de club en vooral de trainer helemaal niks. Ik hoop voor Altidore dat hij alsnog slaagt en verder gaat naar een betere club die Europees speelt.

 3. De echte supporter

  6 juli 2013 at 16:07

  verbeek spreekt eigenlijk uit dat het tevroeg voor jozy was en de club daar ziet verbeek ook een vooruitgang in t.o.v. az. Dan blijft geld weer alleen over. ik denk dat jozy geen zin heeft om in te leveren, dus dan maar weg voor meer geld. jammer maar goed ik gun hem wel een mooie toekomst.

  • mozes

   6 juli 2013 at 17:00

   Jozy is een miljonair. Het heeft weinig te maken met geld want hij gaat echt niet 2 miljoen netto verdienen.

   Jozy heeft meer weerstand nodig dan RKC en d Graafschap uit. Hij gaat naar een club waar hij veel zal spelen en tegen de beste verdedigers te wereld.

   Als Jozy geld in zijn achterhoofd zou hebben was hij al naar het oostblok gegaan. Daar zou hij 2.5 mil netto verdiene net als Lens e Belhanda

 4. oma

  6 juli 2013 at 17:05

  ik vraag me af hoe ze aan dat bedrag van 10 miljoen komen.omdat het in het leugenaartjes de telegraaf staat.
  we weten hier allemaal dat er door az nooit geen bedragen bekent worden gemaakt.

 5. remco

  6 juli 2013 at 17:20

  ja maar sunderland wel

 6. Roan

  6 juli 2013 at 17:21

  Jammer dat jozy weg gaat maar ik ben er van overtuigd dat az er beter op wordt ik vind johannsson in potentie beter dan jozy veel meer techniek. Een fitte martens is beter dan maher maher vind ik een beetje een postbode martens een passer en gudelj vind ik beter dan elm en viergever is denk wel even als wijnaldum en gouweleeuw en reijnen hoef ik het niet over te hebben. Dus vind ik dat we er financiel en kwalitatief op vooruit gaan

 7. Mike

  6 juli 2013 at 19:26

  We hebben nu 2aardige bedragen gekregen voor 2 spelers dus komen der nog jongens bij ??????

 8. VakZer

  6 juli 2013 at 23:11

  Gefeliciteerd Altidore. Sunderland mooie club in een geweldige competitie. Bedankt voor ALLE doelpunten. Die laatste was voor mij je beste. Thanks.

 9. AZ4Altijd

  6 juli 2013 at 23:30

  Geweldige club? Uh.. Ik weet niet , maar afgelopen seizoen 17e. Nu is het wel zo dat Sunderland een rijke gast aan het roer heeft, dus veel geld beschikbaar om betere spelers te halen. Een Dirk uit de Zandbak zeg maar.

  • VakZer

   7 juli 2013 at 16:37

   Je moet ze verkopen vlak voor de Top. Premier League is een mooie competitie. Als het klopt dat het 10 Mio oplevert dan is dat toch voor iedereen prima

 10. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  7 juli 2013 at 00:10

  Nu maar hopen dat Johansson niet naar de filistijnen wordt geschopt in de eerste de best wedstrijd. Jammer dat AZ nu weer misschien afhankelijk is van één echte goalgetter dus geef opkomend talent zoals Lewis een kans.
  Veel geluk gewenst in Sunderland, want dat zal Altidore hard nodig hebben daar.

 11. Maarten

  7 juli 2013 at 07:30

  Verbeek heeft gezegd dat ze weer de transfermarkt opgaan voor een nieuwe spits als concurrentie voor Johansson

  • Mozes

   7 juli 2013 at 13:36

   Ik denk niet AZ een nieuwe spits gaat halen maar een vleugelspeler. Op links loopt Gudmundsson uit z’n contract volgend jaar

 12. kaazie87

  7 juli 2013 at 11:44

  nou laat mike van duinen maar komen dan. ik denk dat dat weleens een hele goeie kan gaan worden

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   7 juli 2013 at 13:41

   ADO Den Haag heeft aangegeven Mike van Duinen nog niet te willen verkopen. Dus dat wordt of een koffer met veel geld tonen of hem vergeten. Ik denk dat AZ een verrassende naam voor ons in petto heeft.

 13. woonwagenpower

  7 juli 2013 at 12:24

  Ik ben benieuwd welke aanvallers er op het schaduwlijstje staan bij AZ?
  Heeft iemand suggesties ?

 14. AZ WOMAN

  7 juli 2013 at 14:41

  Misschien is Geoffrey Castillion, de juiste man? nog jong, nog kneedbaar, en door zijn leeftijd later nog goed door te verkopen.

 15. Azalkmaar

  7 juli 2013 at 18:25

  AZ WOMAN, grapje denk die kan echt helemaal niks

 16. remco

  7 juli 2013 at 22:18

  wat is raymond gyasi van az dan voor speler (positie)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *