Altidore vertrekt per direct naar Sunderland

By
Updated: juli 5, 2013

AZ heeft het nieuws zelf nog niet naar buiten gebracht, maar op de officiele pagina van Jozy Altidore staat dat hij per direct de overstap maakt naar Sunderland.

Link: http://jozyaltidore.com/news_media/breaking-news-altidore-heading-back-to-epl-gets-transfer-to-sunderland/

Later meer…

28 Comments

 1. Jeroen

  5 juli 2013 at 23:39

  Leuk voor Altidore, maar helemaal snappen doe ik het niet. Ik had gehoopt dat hij minder was gericht op geld en nu een bewuste keus zou maken voor zijn ontwikkeling. AZ heeft er wel voor gezorgd dat zijn carriere weer een impuls kreeg. Was misschien ook wel leuk geweest als hij nog een derde seizoen erbij had geplakt. Gewoon als bedankje 😉

 2. Mike

  5 juli 2013 at 23:47

  Jammer dat hij weg gaat, maar net als Jeroen snap ik deze keuze niet. Hij heeft zelf gezegd dat hij AZ niet voor de eerste en best club ging verlaten. Maar ik weet wel heel zeker dat Sunderland niet beter is dan AZ en niet hoger dan de 12 plek volgend seizoen haalt(dit jaar werden ze 17e net niet gedegradeerd). Raar keuze, toch weer de keuze voor het geld, jammer .

  Maar ik gun hem het beste, hoop dat ik het mis heb en Sunderland een perfecte stap voor hem is en hoop dat hij misschien aan het einde van zijn carrière bij AZ afsluit.

  • Mike

   6 juli 2013 at 00:17

   Edit De link doet het niet meer het is eraf gehaald en het staat ook niet meer op zijn twitter, ze waren te vroeg

 3. Dedie

  6 juli 2013 at 00:00

  Jammer voor AZ en AZ fans – Altidore was echt een sterkhouder voor AZ en als US international, heeft hij AZ veel publiciteit bezorgd – dus aantrekkelijker voor sponsors. Veel succes, Jozy!

 4. De echte supporter

  6 juli 2013 at 00:11

  jammer, maar ik gun hem dat wel… het is wel zo dat az nu een ruime salarispost over heeft op de begroting. want we moesten nu het salaris volledig zelf ophoesten.

  • Jeroen

   6 juli 2013 at 00:19

   Dat is niet helemaal waar. Het aandeel van Villareal zou verdwijnen. AZ zou evenveel blijven betalen. Jozy zou er dus flink op achteruit gaan.

   • De echte supporter

    6 juli 2013 at 10:20

    Oke, ja je kan natuurlijk niet voor een minimaal salaris werken. Geldt er dan geen ondergrens omdat hij van buiten europa komt?

 5. Niels

  6 juli 2013 at 00:13

  Jammer. Bij AZ werd hier al rekening mee gehouden. Het lijkt zelfs wellicht dat een vertrek door AZ gestimuleerd werd. Vanaf komend seizoen moest AZ helemaal zelf voor riante salaris van Jozy ophoesten en door zijn goede jaar was er volop belangstelling en kon er een mooi transferbedrag worden opgehaald. Financieel twee vliegen in een klap. Nogmaals jammer voor het sportieve gedeelte, maar het is niet anders. Jozy succes!

 6. Oud

  6 juli 2013 at 00:19

  Kunnen de top-5 plannen voor komend seizoen gelijk weer de ijskast in. Leuk dat er zoveel geld in het laatje komt, maar als straks ook Ortiz, Gudmundsson en Viergever vertrokken zijn is AZ weer terug bij af. Iedere speler is op zich vervangbaar, maar alleen teams die gedurende langere tijd in dezelfde samenstelling kunnen spelen kunnen in de top meedraaien. Ik bereid me voor op weer een kwakkelseizoen.

 7. Evert

  6 juli 2013 at 00:28

  Vervelend altijd die leegloop, zo blijf je het Noord-Hollandse provincieclubje zoals mijn buurman dat zegt (ajaxfan) grrrrrrrr daar baal ik van…………

 8. Geert

  6 juli 2013 at 00:29

  AZ zou niet meer salaris gaan betalen, dat is gewoon niet waar… Verder goegt Gudmundson niets toe aan AZ en hebben we voor Viergever al een vervanger. We hebben alleen geen echte doelpuntenmaker. Johansson is er misschien nog jiet klaar voor en het team is nog niet goed op elkaar ingespeeld. Ben vang voor een matig seizoen, alweer….

 9. woonwagenpower

  6 juli 2013 at 08:11

  Jozy veel geluk toegewenst! bedankt voor de mooie momenten en je onverzettelijkheid.
  Ik denk dat we niet mogen vergeten, dat toen AZ Jozy ophaalde zijn productie voor een spits, veel en veel te laag was, maar door de perfecte begeleiding en training door Gert-Jan Verbeek, Martin Haar en spitstrainer Piet Keur, heeft hij zich ontwikkeld tot een spits waar iedere verdediging de handen vol aan heeft.
  Ook met Aaron en Eli zal het dus goed komen denk ik, misschien is er ook nog in de jeugd een grote belofte, ik heb vertrouwen in de staf en de toekomst.

  • niels

   6 juli 2013 at 08:18

   helemaal mee eens. Ik heb er wel vertrouwen in. Die Aaron heeft een neusje voor doelpunten en heeft al een half jaar kunnen wennen.

 10. Maarten

  6 juli 2013 at 08:43

  Zal net niet gewoon een soort hack zijn geweest op zijn website aangezien er verder op geen een andere site iets officieels bekend is wat niet als bron heeft zijn website

 11. AZformallyknownasAZ

  6 juli 2013 at 09:36

  Het is spijtig dat Altidore vertrekt. Maar aan de andere kant krijgt Aaron Johanson alle ruimte het laten zien. Het gaat wel lukken met deze spits. Een ander type dan Jozy maar in de combinatie weer wat sterker. Het past ook weer goed bij de andere type voetballers die AZ in huis heeft gehald. Ik geloof niet in weer een kwakkelseizoen. Er is nog genoeg kwaliteit in huis hoor !!!i

 12. Timon

  6 juli 2013 at 09:55

  Einde carrière, zwaar overgewaardeerd,horen wij nooit meer wat van:Holman types ed

  • De echte supporter

   6 juli 2013 at 10:23

   Ik denk dat je daar wel eens gelijk in kan hebben

 13. Mike

  6 juli 2013 at 10:32

  Ik vind dat je nu na het vertrek van maher en altidore . Wel wat extra spelers erbij mag halen zoals een goede spits en Miss nog een voorhoede speler . Dus boys ga aant werk

 14. gerard

  6 juli 2013 at 11:18

  Als viergever nu ook nog vertrekt en we straks weer Gorter als linksback krijgen vraag ik me daadwerkelijk af, ondanks dat we vorig seizoen tegen degradatie zaten te voetballen of we er dit seizoen wel sterker op zijn geworden?
  Twee weken gelden dacht ik nog met alle versterkingen en onze sterkhouders nog aan boord dat we voor de prijzen konden strijden. Mijn verwachtingen zijn nu flink getempert.

 15. brandon

  6 juli 2013 at 11:42

  Als afgestudeerd Professor Voetbal kan ik de move van Altidore alleen maar de titel blooper geven. Sunderland in godsnaam dat is nr. 17 van de PL wat moet je daar nu zoeken. Vechten tegen degradatie een heel jaar lang sleuren,trekken duwen ga zo maar door geen goed verzorgd voetbal niks voor Jozy. Bijna altijd de onderliggende partij, waar begin je aan. Duidelijk de verkeerde keuze. Misgun Jozy echt niks heb juist het beste met hem voor maar dit is een blooper die zijn opgaande lijn in een keer zal vernietigen en tot een kleurloze voetballer zal maken in de PL die volgend jaar weer mag vertrekken bij deze a.s. degradant, erg jammer. Complimenten voor AZ dat ze dit voor elkaar hebben gekregen en voor AZ gaan gouden tijden aanbreken met Johansson want dit wordt de revelatie van dit seizoen zijn teller zal niet stoppen bij 23 hulde voor Stewart & Co. Aan Gudelj is na twee nietszeggende wedstrijden nu al te zien dat we daar ook de gouden greep meegedaan hebben dit wordt ook een hele grote. Het vertrek van onze twee vedettes is dus meer dan voldoende opgevangen en de andere aankopen zullen zich hopelijk ook snel aanpassen al heb ik bij Gouweleeuw mijn bedenkingen. Nu nog een linkerspits aantrekken en we zijn klaar voor een heel mooi jaar waarbij de 1e thuiswedstrijd mij nu al doet proeven aan het zoet van een reeks overwinningen. Come on AZ.

 16. wim bos

  6 juli 2013 at 11:45

  Het is helaas niet anders het vertrek van Maher en Altidore
  Alle nederlandse clubs zitten in hetzelde schuitje.
  Van AZ naar Ajax of PSV en vandaar naar het buitenland

 17. AZformallyknownasAZ

  6 juli 2013 at 11:45

  We krijgen natuurlijk niet meer zo” n seizoen als vorig jaar. Dat geloof ik echt niet.
  Vergis je niet in huidige spelersmateriaal. Het vertrek vanJozy was te verwachten. Hij het goed gedaan en zijn wedstrijden voor de VS hebben gewerkt als katalysator. Daarmee heeft hij definitief de aandacht op zich gevestigd.

  We houden een mooie selectie over, ook als Viergever vertrekt. Want als hij vertrekt gaat AZ een vervanger aantrekken. En dat zal echt niet Piet Lul van het paardespul zijn.
  Heb vetrouwen medefans. Dit wordt een mooi seizoen.

 18. Michiel

  6 juli 2013 at 12:25

  Zo sta je nog de bekerwinste te vieren en zo zijn de 2 spelers die ons de beker hebben bezorgd al weer verkocht. Het kan snel gaan in de voetballerij.

 19. Gerrit Vooijs

  6 juli 2013 at 13:02

  Maher en Altidore dus vertrokken precies zoals we dat in januari allemaal verwacht hadden. Alleen Viergever is er nog en door het vertrek van Wijnaldum heeft hij nu een stevig prijskaartje om zijn nek.
  Heel lang was Altidore een beperkte speler die buiten zijn goals niet echt meedeed. Ook het afgelopen seizoen kan ik mij herinneren dat hij lang onder het gemiddelde van 1 op 2 zat. Maar zijn eindsprint was uitstekend gevolgd door zijn interlandgoals en dat heeft Sunderland over de streep getrokken.
  Dus Aron Johannsson moet de kans krijgen die Altidore ook ruimschoots heeft gehad !

  Je moet het ijzer smeden als het heet is…… Nu heeft AZ de prijs gekregen die het wilde hebben. Dat is goed beleid want AZ kan alleen op deze manier op een gezonde manier betaald voetbal spelen !

  Laten wij trots zijn op onze club dat het met een klein stadion, beperkte financiële middelen toch elk jaar Europees voetbal speelt 🙂

 20. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  6 juli 2013 at 14:00

  Hij bl… gaat.
  Hij blijkt uiteindelijk toch een yankee die valt voor de daalders van een andere yank.
  Pas als het transferseizoen definitief is gesloten is er definitief duidelijk met welke selectie AZ gaat strijden voor een plaats in de subtop.
  Wat Altidore betreft, we zullen zijn verrichtingen en statistieken met een schuin oog blijven volgen. Gertjan Verbeek is er weer in geslaagd een belovende spits naar de markt te leiden voor een mooie berg knaken. De volgenden staan al klaar.
  En ongetwijfeld komen er nog verrassingen in aankopen en verkopen de komende tijd.

 21. oldfan

  6 juli 2013 at 14:33

  Gunstig voor AZ. Jozi gaar er financieel op vooruit. Wij ook. Vooral die jetlags als hij weer uit Amerika komt en dan vervolgens waardeloos speelt. Wel een persoonlijkheid ondanks zijn leeftijd. Jammer dat hij naar zo’n shitclub gaat.Johansson is een hle goede vervanger.

 22. Timon

  6 juli 2013 at 14:58

  Europees voetbal??EEN wedstrijdfe eind augustus en liggen zij er alweer t!AZ blij: kost het ons ook niets meer ,wat een organisatie!

 23. Oud

  6 juli 2013 at 18:50

  @ Timon: Hier willen ze je er graag bij hebben:http://www.ajaxfans.net/forum/index.php

  Veel plezier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *