AZ wil meewerken aan transfer Gudmundsson and Ortiz

By
Updated: juli 5, 2013

Verbeek heeft in gesprek met Voetbal International laten weten dat er mogelijk nog twee AZ spelers vertrekken in deze transferperiode. De contracten van zowel Ortiz, Gudmundsson als Viergever loopt nog maar een jaar door. Vooral vanwege drukke bezetting in de voorhoede lijkt AZ mee te willen werken aan een vertrek van Gudmundsson. “Ik verwacht nog wel dat één of twee spelers deze zomer zullen vertrekken,” aldus Verbeek.

“Wij zijn bereid mee te werken, want zeker in de voorhoede hebben we vrij veel mogelijkheden”, zo ging Verbeek verder met zijn relaas. “Ook voor Mikhail Rosheuvel en Fernando Lewis is het belangrijk dat ze nu meer speeltijd gaan krijgen. Als die kans groter is bij een andere club, is een verhuurperiode dan ook bespreekbaar.”

Overigens zal AZ zich alleen roeren in de transfermarkt bij een vertrek van Nick Viergever.

12 Comments

 1. Jeroen

  5 juli 2013 at 09:15

  Ik had niet verwacht dat AZ zou mee willen werken aan transfer van Gudmundsson. Daarnaast lopen er wel meer contracten af (Martens en Marcellis)…. Wat zouden jullie vinden als Gudnmundsson vertrekt? Ik vind het wel een aardige speller voor AZ.

 2. Niels

  5 juli 2013 at 09:21

  Gudmundsson heeft inderdaad de mogelijkheden om een meerwaarde te zijn. Probleem is alleen dat hij hoge pieken afwisselt met diepe dalen. Zo was hij aan het einde van afgelopen seizoen goed, maar was het begin van het seizoen bedroevend. Voor een trainer is dit natuurlijk lastig. Dus ik begrijp het wel. Persoonlijk vind ik Martens en Marcellis belangrijker. Martens is de beste voetballer van AZ en Marcellis is wel iemand die altijd minimaal een zes haalt (ondergrens is dus voldoende), al zie ik Johansson ook graag spelen.

 3. AZBrabant

  5 juli 2013 at 11:54

  zou jammer zijn als Ortiz vertrekt,goede technische voetballer zowel aanvallend als verdedigend sterk.
  is als groot talent binnen gehaald heeft alleen de pech gehad met andere spelers voor hem en daarna zwaar geblesseerd.

 4. woonwagenpower

  5 juli 2013 at 15:20

  Gudmundsson is inderdaad wel eens wisselvallig, maar Ortiz heb ik altijd van genoten, ook zijn inzet vind ik niks op aan te merken, mochten ze vertrekken dan hoop ik dat ze allebei een mooie club vinden , verder hoop ik dat Martens zijn contract verlengd, net als marcellis, maar voor Dirk Marcellis heeft AZ al een goed alternatief achter de hand, en van Maarten Martens loopt er maar 1 rond denk ik.

 5. De echte supporter

  5 juli 2013 at 18:54

  dit snap ik niet helemaal. ik vind Gudmundsson een speler die moet blijven, jammer als die gaat. Als Ortiz vertrekt, daar heb ik minder moeite mee.
  maar laten we maar even afwachten wat martens nog kan, ik heb geen echte hoge verwachtingen.

 6. Gerrit Vooijs

  5 juli 2013 at 19:10

  Martens zal dit seizoen goed moeten presteren om bij AZ of elders een nieuw maar veel minder contract te verdienen. Lukt dat niet dan is het over en uit voor hem. Ik doel daarbij natuurlijk op zijn fysieke gesteldheid want qua voetbal hoort hij bij de beste spelers v/ d Eredivisie.

  Gudmundsson is een 2e spits en geen vleugelspeler. Hij mist de techniek en versnelling. Dit seizoen kan hij echter gaan profiteren van de stuwende krachten Viergever en Gudelj omdat hij veel meer ruimte gaat krijgen.
  Maar dat zal voor elke speler op die positie gaan gelden.

  Ortiz is goed maar minder als zijn concurrenten.

  Kortom, verkoop Gudmundsson en Ortiz maar zodat Rosheuvel en Lewis eindelijk aan de bak kunnen.

 7. AZformallyknownasAZ

  5 juli 2013 at 20:06

  Volgens is Mij Ortiz al een tijdje een afgesloten verhaal. Wel een goede voetballer overigens. Maar zonde om verder te laten verkommeren. Moet lekker elders gaan spelen in de eredivisie. Gudmundson lijkt wel de eeuwige belofte te zijn maar kan ook een levens gevaarlijk wapen zijn. Goede afwegingen maken en Ortiz in ieder geval verkopen. We hebben middenvelders genoeg nu.

 8. Raymond

  5 juli 2013 at 21:50

  “Want zeker in de voorhoede hebben we vrij veel mogelijkheden”? Welke buitenspelers hebben we naast Berghuis, Beerens en Martens op links als Gudmundsson weg mag en ze open staan voor een verhuur vanLewis en Rosheuvel?

 9. Timon

  5 juli 2013 at 21:53

  Gudmundson,rosheuvel,Lewis etc etc ect: allemaal niks,inpakken en wegwezen,wat een onzin hierboven! Keep dreaming!

 10. AZformallyknownasAZ

  5 juli 2013 at 22:41

  He Timon volgens mij moet jij de Ajax site maar eens gaan bevuilen. Er komt bij jou werkelijk niets zinnigs uit. Zonde van jou energie en de onze. Take your seizoenskaart and run.

 11. Evert

  6 juli 2013 at 00:22

  Jammer van deze twee sympatieke spelers, vooral Ortis altijd driftig in de weer maar heeft geen overzicht zoals een goede middenvelder zou moeten hebben. Gud. is een ander verhaal met alle respect deze jongen heeft het niet, dat is geen schande maar kan bij dit AZ niet de volgende stap maken onder Verbeek. Dit wil niet zeggen dat hij er nooit zal komen, misschien bij een andere trainer die wel het kwartje laat vallen bij Gud. Desondanks bedank ik beide heren voor de afgelopen jaren en hoop ik dat ze een mooie club treffen!
  Nu even over de rest, ik heb al eerder gezegd 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Daarmee wilde ik zeggen dat na het binnenhalen van Wu en Gu het bestuur werd geprezen en iedereen vondt ze top, natuurlijk heel goed gedaan om deze twee naar AZ te halen dat staat buiten kijf maar de grootste uitdaging komt nog en daarvoor moeten extra managerkwaliteieten worden aangeboord. De gootste uitdaging ligt aan het feit of men de ploeg en de spelers bijelkaar kan houden. Op dit moment loopt weer heel wat talent weg en dat is jammer want dan moet je weer opnieuw gaan bouwen………………dus even afwachten tot de tweede zwaluw word gesignaleerd.
  Gegroet Evert

 12. AZformallyknownasAZ

  6 juli 2013 at 12:03

  Ik zou in ieder geval Lewis er bij houden. Volgens kan hij straks ook een meerwwarde voor het team zijn. Van Rosheuvle weet ik het niet. Hij is vrij wisselvallig. Laat leuke dingen zien en soms is hij onzichtbaar of zijn voorzetten komen niet aan. Berhuis is ook zo’ n type en wat is zijn plek? Middenveld? of toch maar linksbuiten? Dat is dan wel iets voor dit seizoen. Zet spelers neer op de plek waar ze het beste tot hun recht komen en lukt het nog niet twijfel dan niet om een ander op te stellen. Kan best zijn dat er dan zomaar wat jonkies tussen lopen. Als je kijkt naar Feijenoord afgelopen seizoen hoeft dat echt geen prbleem te zijn . Durven en doen !!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *