Verbeek duidelijk over Viergever: Linksback of op de bank

By
Updated: juli 4, 2013

Verbeek is zeer duidelijk over de positie van Viergever in het elftal. Ondanks dat de verdediger vorig seizoen aanvoerder was, betekent dat niet dat hij een streepje voor heeft ten opzichte van de andere spelers. Wuytens lijkt namelijk de concurrentiestrijd in het hart van de verdediging te winnen. Dit betekent dat Viergever of linksback gaat spelen, of de wedstrijden zal moeten bekijken vanaf de bank.

“Ik denk dat Viergever daar goed uit de voeten kan. Wuytens kan het in elk geval niet en dat ga ik dus ook niet uitproberen. Het beste team speelt en ik ben nu alle mogelijkheden aan het aftasten. Als Wuytens de concurrentiestrijd wint en ik vind Gorter of Haps beter op de vleugel, zit Nick op de bank. Al was hij vorig seizoen mijn aanvoerder, zo werkt dat in topsport.”

10 Comments

 1. rutger

  4 juli 2013 at 10:36

  Was gister bij AZ aan het kijken in Anna Paulowna en ik vond dat Viergever het erg goed deed in de 1e helft in combinaties met Johannsson, Ortiz en Gudmundsson. Snelle afwisselingen tussen viergever en Johan, leek een beetje op poulsen! Tuurlijk het is een oefenwedstrijd tegen een amateurclub maar het zag er fris uit!! alleen nu dat er blijkt van een hartafwijking bij BRUMA denk ik toch dat PSV viergever gaat halen…..hoop van niet….!

 2. vak j

  4 juli 2013 at 10:54

  Nou Rutger dan heb ik waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien. Ik vond dat Viergever veel balverlies leed en veel verkeerde passes gaf. Natuurlijk geef ik hem het voordeel van de twijfel want aan deze positie moet hij wennen. Maar het leek alsof hij met zijn hoofd bij PSV was.
  Ik was wel blij met het tempo waarin AZ speelde en de goede combinaties.
  En natuurlijk Gudelj, wat een speler! Johansson was wat minder gelukkig maar zijn inzet was prima. En Wuytens een goede lange verdediger die wat mij betreft goed staat op die plek

 3. rutger

  4 juli 2013 at 12:04

  nou ik vond het toch best goed gaan aan de flank en ja er zaten veel foute passes tussen maar dan vooral door het midden waarbij idd Johannsson niet altijd gelukkig was. Gudelj ben ik ook zeker over te spreken, hij was erg aanwezig, zou mij niks verbazen dat hij in korte termijn als aanvoerder wordt benoemd! daarin tegen vond ik die Babhri (hoe je m ook mag spellen) erg statisch, leek beetje op ruudje Booymans! Wuytens, fantastisch!!! geen enkel duel verloren…hebben we een erg goede aan:D
  Tempo was hoog, misschien af en toe te hoog waardoor het misliep maarja we zitten in voorbereiding, nog ff wennen! maar heb er idd een goed gevoel onder

 4. remco

  4 juli 2013 at 12:22

  babalj schiet er wel twee in

 5. Maarten

  4 juli 2013 at 14:45

  Offtopic: AZ moet thuis tegen Sparta in de beker, redelijk moeilijke tegestander

  • Jeroen

   4 juli 2013 at 15:14

   Nou als we dat niet weten te winnen…Sparta is een leuke club, maar wel een paar maatjes te klein voor AZ. Daarnaast spelen we nog thuis ook. Ik heb er wel vertrouwen in.

 6. AZformallyknownasAZ

  4 juli 2013 at 16:53

  Ik heb al eerder mijn verhaal gedaan over de posities van Viergever en Wuytens. Wuytens centraal en Viergever op links. Haps is jong en kan langzamerhand gebracht worden. Gorter verhuren of verkopen. Is NAC geen optie?. Daar hebben ze nog een verdediger of wat nodig.

  Nick Viergever is echt een goede voetballer en zou wel eens de revelatie kunnen worden op linksbackpositie. Even de tijd geven en dan wordt het een geduchte concurrent voor Daily Blind in Oranje. Let maar op!!!

  • Gerrit Vooijs

   4 juli 2013 at 18:56

   Viergever in Oranje, dat moet het doel zijn. Dat is goedvoor beide 🙂

  • gerard

   4 juli 2013 at 19:03

   Gorter aan NAC verkopen?.. Daar kwam hij juist niet aan de bak en heeft AZ hem als bankzitter bij de Bredase club overgenomen, ik denk niet dat NAC of welke eredivisieclub interesse heeft in deze tuinkabouter.

 7. Gerrit Vooijs

  4 juli 2013 at 19:00

  Gert Jan maakt hier vrienden…… Onder welke nickname zou Gert Jan hier opereren ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *