AZ ook te sterk voor Kleine Sluis

By
Updated: juli 3, 2013

AZ heeft woensdag ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen SV Kleine Sluis werd het 0-8 voor de Alkmaarders. Roy Beerens (2x), Eli Babalj (2x), Nemanja Gudelj, Aron Jóhannsson, Willie Overtoom en Donny Gorter tekenden voor de goals.

Net als tegen SV Dirkshorn begon AZ met het missen van een flink aantal kansen. Zo schoot Johann Berg Gudmundsson al na 37 seconden rakelings naast en stonden de vizieren van Jóhannsson en opnieuw Gudmundsson niet meteen op scherp.

Mogelijkheden
Na ruim een kwartier had Beerens zijn vizier wel goed afgesteld. Jóhannsson zette de rechtsbuiten met een leep balletje vrij voor het doel, waarna hij de bal mooi voorbij de keeper krulde: 0-1. De tien volgende minuten creëerde AZ voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar pas in de 26e minuut schoot Gudelj, opnieuw na een assist van Jóhannsson, de 0-2 binnen.

Snoeihard
AZ liep vervolgens binnen zeven minuten uit naar een 0-5 voorsprong. Beerens rondde van dichtbij een lage voorzet van Mattias Johansson af, Jóhannsson kopte kruislings een voorzet van Beerens binnen en Overtoom maakte met een lob het laatste doelpunt voor de rust. Tussendoor schoot Gudelj van een meter of 25 snoeihard op de lat.

Kansenfestival
De tweede helft verscheen AZ met een geheel nieuw elftal, van wie alleen Jonas Heymans en Erik Heijblok de eerste oefenwedstrijd nog niet in actie waren gekomen. AZ begon met een kansenfestival, waaraan Babalj de grootste deelnemer was met drie gemiste mogelijkheden. Ook Viktor Elm en Steven Berghuis wisten niet te scoren.

Strafschop
Na ruim een kwartier lukte dat Babalj eindelijk wel, toen hij rustig bleef na een passje van Elm: 0-6. Mede dankzij goed keeperswerk van Teun Groot liep SV Kleine Sluis geen verdere schade op. Pas in de slotminuut maakte Donny Gorter uit een strafschop de zevende treffer. In blessuretijd werd Babalj nog in staat gesteld om zijn tweede doelpunt in dienst van AZ te maken.

Verbeek: ‘Niet teveel conclusies trekken’
“Het was vandaag beter dan afgelopen vrijdag”, concludeerde Gertjan Verbeek na afloop. “In de eerste helft was het baltempo hoger dan in de tweede, hoewel we toen ook nog veel kansen creëerden. Ook uit deze wedstrijd kan je echter niet al teveel conclusies trekken, we speelden immers met twee andere elftallen dan woensdag. Je probeert een paar accenten te verleggen en kijkt of ze het op pakken. De ene speler doet dat beter dan de andere.”

Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *