‘Sunderland wil Altidore deze week presenteren’

By
Updated: juli 3, 2013

De kans dat Altidore volgend seizoen nog voor AZ speelt lijkt met de week kleiner te worden. Vanuit alle uithoeken van de wereld schijnt er interesse te zijn in de sterke spits. Sunderland lijkt het meest concreet, en zou volgens Sky Sports al contact hebben gehad met zijn zaakwaarnemer. Mochten zijn tot overeenstemming komen, dan hoopt het management van de club dat Altidore deze week al kan worden gepresenteerd.

Het is overigens nog onduidelijk of de Engelse club zich al heeft gemeld bij AZ. Mocht dit nog niet zo zijn, dan moeten ze opschieten, want ook Fulham zou Altidore graag willen aantrekken.

Update

Voetbalprimeur.nl: AZ bevestigt dat Sunderland zich officieel heeft gemeld voor Altidore. Echter, het eerste Engelse bod is geweigerd door AZ.

Update 3/7

Zaakwaarnemer van Altidore heeft al gesproken met management van Sunderland over een eventuele overgang. Ondanks dat AZ het eerste bod van tafel heeft geveegd, blijven ze positief. Volgens diverse bronnen gaan ze binnenkort een nieuw bod uitbrengen.

20 Comments

 1. Jeroen

  2 juli 2013 at 16:25

  Ik mag toch hopen dat AZ een vervanger gaat halen mocht Altidore vertrekken. Met Johansson hebben we een leuke vervanger, maar we weten niet of hij gaat brengen wat ze verwachten. Die spits van Australie lijkt helemaal een gok te zijn geweest 😛 dus lijkt het me handig om de selectie te versterken mocht hij vertrekken.

 2. Mike

  2 juli 2013 at 16:45

  Ja idd mocht dit bericht waar zijn dan ga ik er ook zeker van uit dat er zeker een goede vervanger wordt gevonden en gehaald

 3. Nelis

  2 juli 2013 at 17:17

  Toch denk ik niet dat Altidore vertrekt eerlijk gezegd. Clubliefde zegt weinig tegenwoordig, maar ik denk dat Altidore ook wel weet dat hij beter nog één jaar in de Eredivisie kan blijven. Bovendien, dan gaat de complete transfersom naar AZ, in plaats van dat we nog wat moeten afdragen aan Zuid-Europa.

 4. Mike

  2 juli 2013 at 17:57

  Het zo ook zo naar kunnen dat hy dit jaar een kut jaar draait en dan hou jook weinig over

 5. Maarten

  2 juli 2013 at 20:04

  Eerste bod afgewezen

 6. Maarten

  2 juli 2013 at 20:05

  Ik hoop dat AZ verstandig is en hem volgend jaar laat gaan, AZ krijgt dan meer omdat ze niet meer de helft hoeven weg te geven en we kunnen nog een jaar van Jozy genieten in Alkmaar

  • Jeroen

   2 juli 2013 at 20:14

   Waar haal je dat vandaan? Volgens mij moet AZ in alle gevallen rond de 40% van bedrag afstaan.

   • Nelis

    2 juli 2013 at 21:56

    Volgens mij niet Jeroen, het contract met Villa loopt deze zomer af, waardoor AZ nu het volle salaris van Jozy moet betalen. Dit houdt echter ook in dat ze de complete transfersom mogen houden. Zou raar zijn als Villa niet meer hoeft mee te betalen aan zijn salaris, maar wel een deel van de transfersom opeist.

    • Azmanu

     3 juli 2013 at 00:13

     Nee tuurlijk niet, want het zou niet logisch zijn dat hij binnen 2 jaar verkocht wordt. Ik geloof niet dat Villareal dat zou doen, want dan zouden ze alleen geld voor hem krijgen als AZ hem na 1 jaar zou verkopen omdat hij geflopt was. Zeer onwaarschijnlijk in mijn ogen.

 7. Maarten

  2 juli 2013 at 20:48

  Ooh ik las het in de reactie hierboven

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  3 juli 2013 at 00:00

  Hij blijft. Punt.

 9. oldfan

  3 juli 2013 at 08:15

  Laten we hopen dat hij blijft. Hij gaat steeds beter spelen onder onze spitsentrainer. Het zou toch zonde zijn mede ookomdat AZ hopenlijk de groepsface gaat halen in Europa en hij zich nog meer kan profileren.

 10. Jeroen

  3 juli 2013 at 12:10

  Sunderland gaat een nieuw bod doen. Zaakwaarnemer van Altidore heeft al gesproken met de club.. dus transfer zou wel snel afgerond worden.

  Zal AZ dan direct gaan voor landgenoot Terrence Boyd?

 11. Niels

  3 juli 2013 at 13:25

  Jammer, maar helaas de realiteit. Tegen clubs uit Engeland kan AZ niet opboksen. Jozy heeft ons een enorme groei door gemaakt en trekt deze groei moeiteloos door de VS. Logisch dus dat er veel interesse is!

 12. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  3 juli 2013 at 14:27

  Wat de fok heeft hij te zoeken bij degradatiekandidaat Sunderland? Oh, wat een toeval. De voorzitter is ene Ellis Short. Een Amerikaanse zakenman, miljardair, uit Dallas en voor 100% eigenaar van de club. Die met opmerkelijke beslissingen een Engels ‘Dirk Scheringa’ imperium runt. Zo ontsloeg hij in mei zijn gehele scouting. Gezien Stewart , Ellis en Jozy allen yankees zijn, zijn de onderhandelingen dus een compleet Amerikaans onderonsje. Ik hoop dat Altidore een wijs besluit neemt…

 13. Derek

  3 juli 2013 at 14:27

  Hij wou toch zo graag in Alkmaar blijven?

 14. woonwagenpower

  3 juli 2013 at 15:12

  Waar Altidore nu staat is ook te danken aan Piet Keur, onze spitsen trainer.
  Maar mocht Jozy vertrekken(wat ik hoop van nog niet),
  dan voor de hoofdprijs!

 15. Geert

  3 juli 2013 at 15:55

  Dit zal wel weer een lullig bedrag van 3 miljoen worden wat AZ gaat accepteren… AZ moet Altidore kosten wat kost houden, als hij komend seizoen weer goed speelt, zal hij een stuk meer waard zijn. Veel clubs durven het nu (nog) niet met hem aan denk ik.

 16. remco

  3 juli 2013 at 18:22

  ja tuurlijk 3 miljoen ze hebben een bod van 6 miljoen afgewezen als dit een miljardair is mag die mooi 10 12 miljoen bieden anders mag jozy lekker blijven

 17. AZformallyknownasAZ

  4 juli 2013 at 17:48

  Ik pleit voor 15 miljoen. Bij zulk soort types moet het vel over de neus. Sinds de Scheringa affaire heb ik grote weerstand tegen van die omhooggevallen miljardairs. Die moet je tergen tot op het bot.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *