PSV heeft buitenlandse investeerders betrokken bij transfer Maher

By
Updated: juli 2, 2013

De komst van Adam Maher betekent voor PSV veel meer dan een sportieve impuls. Het is een transfer die ook symbool staat voor een nieuwe tijd, die in Eindhoven haast ongemerkt is aangebroken. Hoewel daarvoor volgens directeur Tiny Sanders geen enkele financiële noodzaak bestaat, heeft hij bij de transfer van Maher een grote buitenlandse investeerder betrokken.

De laatste maanden dienden zich twee grote partijen aan, die met PSV een vorm van samenwerking zochten op het gebied van spelerstransacties. Deze zijn afkomstig uit ‘de Russische en de Arabische taalgebieden’, zoals Sanders het noemt. De naam van de investeerder wil hij niet bekendmaken. ‘Dat doen we pas als de andere partij aangeeft daartegen geen bezwaar te hebben.’

De reden om in zee te gaan met een grote buitenlandse investeerder is volgens Sanders van strategische aard. Hij wijst erop hoe zich in de internationale voetbalwereld een steeds omvangrijker circuit aan het vormen is van financieel zeer vermogende partijen, die een stevige greep hebben op het internationale spelerscircuit en de invloedrijke makelaars die daaraan zijn gekoppeld.

‘Als je je helemaal afsluit voor die wereld, dan heb je er ook geen contacten mee’, waarschuwt Sanders. ‘Voor een club als PSV kan het van groot belang zijn om daarmee wel in verbinding te staan.’ De stelregel die Sanders daarbij hanteert, is helder: externe financiers zijn van harte welkom, maar ze kunnen binnen PSV geen enkel belang afdwingen. ‘Wij willen volkomen autonoom blijven.’ Bron: VI.nl

8 Comments

 1. Jeroen

  2 juli 2013 at 11:54

  Strategische keus… of gewoon te weinig geld? Lijkt mij toch dat je juist geen buitenlandse investeerders wilt betrekken bij je transfers. Volgens diverse bronnen heeft AZ namelijk al een clausule opgenomen van 25% bij eventuele verkoop… nu moet je ook nog geld betalen aan buitenlandse investeerders…. Rare constructie..

  • mozes

   2 juli 2013 at 13:22

   Ik denk dat de bedragen die genoemd worden in de media weer niet kloppen en dit is alleen maar een bevestiging

   PSV heeft iets van 22 miljoen opgehaald maar hebben een externe financier nodig om 6,5 miljoen te betalen aan AZ? Ik geloof er niks van. Ajax had 7 miljoen over voor van Ginkel maar gaven aan dat Maher te duur is?

   Er zijn te veel dingen die er op wijzen dat AZ veel geld voor Maher heeft gekregen en nog krijgt. Voor het imago van AZ zou het goed zijn als onze directie meer informatie naar buiten brengt rond zulke spelers. Exacte bedragen is niet nodig om te noemen maar geef aan dat het duurste verkoop is uit de geschiedenis en dat AZ ook een doorverkoop % krijgt.

 2. de echte supporter

  2 juli 2013 at 12:46

  ze hebben geen parkeerplaatsen meer in de verkoop. dan de spelers maar. daarna logo en het eindplaatje wordt geen enekel speler onder contract maar alles inhuren. hahah wat een strategie

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  2 juli 2013 at 13:27

  PSV is altijd al een speelbal van het grote geld geweest en zal het waarschijnlijk ook altijd blijven. Zou de club het even zonder het grote geld van de multinational, de gemeente en nu de oliesjeiks kunnen stellen zoals AZ heeft meegemaakt? Vandaar dat ik Maher liever naar de Amsterdamse patjepeeërs dan naar de Eindhovense subsidieclub had zien gaan. Het betaalde voetbal is allang geen eerlijke en schone sport meer maar de richting die nu wordt ingeslagen wordt steeds bedenkelijker.

  • mozes

   2 juli 2013 at 14:34

   Molenaars en Scheringa vergeten we even voor het gemak?

   PSV doet niks geks en heel veel clubs werken op die manier. Als je als club geld wilt verdienen dan moet je spelers ook zien als aandelen. Je koopt ze laag in en verkoopt ze wanneer de markt veel geld wilt uitgeven.

   Phillips mag PSV dan wel geld toeschuiven maar dat doet Aegon toch ook bij Ajax? 13 miljoen alleen voor shirtsponsoring is belachelijk veel. ABN deed dat jaren lang ook toen ze er beide baat bij hadden. Afas hoest ook een groot deel van onze begroting bij elkaar. Shirt sponsor, jeugd sponsor, stadion sponsor…daarnaast leveren ze gratis software wat andere bedrijven tonnen kan kosten.

   Als AZ in zee zou gaan met externe financiers dan zouden wij spelers kunnen kopen van 4 of 5 miljoen ipv wanhopig scouten voor paar ton en hooguit 2 miljoen. Dan hadden we als club veel meer opties. Als ik aan externe financiers denk, denk ik niet aan oliesjeiks,machtige russen en oostblokkers maar een legtieme investeringsmaatschappij.

   Als je als club eigenaar bent van 51% van de transferrechten…heb je ook niet te vrezen dat spelers zomaar vertrekken zonder zeggenschap.

   • Nelis

    2 juli 2013 at 16:12

    Nee, niet vergeten. Maar waar KeesK het over heeft is de periode na Scheringa. Weet je nog? Bijna failliet enzo. Hij vraagt zich af hoe PSV zich in zo’n situatie zou gedragen.

    • mozes

     2 juli 2013 at 22:35

     Laten we niet te veel op eigen borst kloppen. AZ heeft 2 fantastische elftallen verkocht om uit de schulden te raken.

 4. woonwagenpower

  2 juli 2013 at 15:22

  En zo heeft lampenkapje weer iets bedacht om lekker te kunnen kopen, en zo krijgt jeugd daar zelden of nooit een kans.
  Brabantse jeugd, ga lekker bij Willem 2, RKC, NAC, DEN BOSCH, TOP OSS, voetballen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *