Viergever: ‘Vooralsnog blijf ik bij AZ’

By
Updated: juni 30, 2013

Nick Viergever maakt zich niet druk over de concurrentiestrijd die hij moet aangaan met nieuweling Jan Wuytens. Beide spelers van AZ moeten in de voorbereiding uitvechten wie er centraal achterin komt te staan.     Wuytens kwam onlangs over van FC Utrecht. “Jan is een goede speler. Hij heeft in de eerste weken laten zien dat hij een aanwinst voor AZ is. Het is alleen maar goed dat hij er is. Het heeft totaal geen zin om in de eerste oefenwedstrijd te gaan kijken hoe je concurrent het doet”, zegt Viergever in een reactie tegenover RTV Noord-Holland.

“Het geeft mij geen extra druk dat hij er is. Ik weet wat ik kan en ben daar eigenlijk ook totaal niet mee bezig. Ik ben bezig om het team goed te laten voetballen en niet dat ik het beter moet doen dan Jan. Vooralsnog blijf ik gewoon bij AZ”, gaat Viergever verder.

Toch sluit hij een transfer naar een andere club niet uit. “Ik heb vorig jaar mijn ambitie uitgesproken. Als er een mooie club komt die voor mij goed is, zou ik graag de stap willen maken. Laten we hopen dat het komt en als die club niet komt dan blijf ik nog een jaar bij AZ”, besluit Viergever. Bron: Soccernews.nl

18 Comments

 1. Jeroen

  30 juni 2013 at 15:12

  Als hij blijft dan hebben we echt een hele sterke verdediging. Kunnen we ook mooi wat blessures opvangen. Mocht hij vertrekken, dan hoop ik wel dat AZ een extra verdediger gaat aantrekken. Anders zit je snel weer met Reijnen en dat moeten we echt voorkomen.

  • Mike

   30 juni 2013 at 15:25

   Reijnen zien we denk ik niet meer, Al kijk je naar de oefenwedstrijd want in het centrum heeft hij 4 mensen voor zich en als rechtsback is hij blijkbaar 3e keuze. Daarbij is wel opvallend dat Gorter wel in de basis begon en Heymans geen eens bij de selectie zat.

   Ik heb zelf Heymans een keer aan het werk gezien en daar viel mijn op dat hij absoluut geen back is maar centrum verdediger. Dus denk dat AZ nog echt wel een linksback moet halen. En ik geloof niet dat Viergever blijft en weet ook niet of Verbeek hem op gaat stellen als linksback

 2. gerard

  30 juni 2013 at 15:59

  Viergever is zoals hij er ook wel zo’n beetje uit ziet niet zo’n snuggere jongen.
  Hij zou toch moeten begrijpen als het nog een seizoen AZ wordt, dat men bij AZ spelers met toekomst zoals Wuytens de kans gaat geven en Viergever als het beste alternatief voor de linksbackpositie ziet. Van concurrentie is dus geen sprake die gaat altijd uit (mits ze het niveau behalen naar een wuytens en Gouweleeuw)
  Viergever moet dus eens gaan beseffen dat de engste plek waar hij zich op moet richten de linksbackpositie is.

 3. woonwagenpower

  30 juni 2013 at 16:07

  als ik goede informatie heb , heeft Viergever nog een contract voor een jaar, dus heeft AZ er alle belang bij om hem te verkopen, en Heymans is voor het centrum en de linksback positie gehaald. Of loopt er een mooie linksback in de jeugd rond?

  • AZ WOMAN

   30 juni 2013 at 16:17

   Het lijkt mij een goede zaak om ook de jeugd kansen te geven, we willen toch niet op fc lampenkap gaan lijken, en ook in de hoofdstad zijn ze soms koop ziek, zelf jeugd bij een ander weg halen, ondanks een herenakkoord wat ze (hadden) hebben met feyenoord. Er moet toch wel iemand zijn in de jeugd van AZ vanaf 16 jaar die het talent en mentaliteit heeft om eventueel een gat op te vullen? Als ik zie hoe groot fysiek sterk sommige op die leeftijd al zijn. Of hebben we echt niets in de jeugd rondlopen?

  • Jeroen

   30 juni 2013 at 16:35

   Haps is toch linksback met potentie? Volgens mij is hij sinds dit seizoen bij het eerste gehaald.

   • AZ WOMAN

    30 juni 2013 at 16:40

    Laten we als het nodig is dan Haps een kans geven.

 4. woonwagenpower

  30 juni 2013 at 16:19

  Ik weet het niet, maar je hebt wel een punt vind ik.

 5. AZ WOMAN

  30 juni 2013 at 16:52

  Hey beste AZ aanhangers, supporters, volgelingen enz. Woonwagen heeft weer een leuk rijmpje op de site gezet. in de rubriek AZ neemt gokje met Babalj.

 6. AZformallyknownasAZ

  30 juni 2013 at 17:17

  Ergens gelezen dat de situatie van Viergever werd vergeleken met clubicoon Hugo Hovenkamp onze rots in de branding op de linksbackplaats van het team uit het eerste kampioens jaar. Hugo deed het fantastisch en haalde het Nederlands Elftal. Nick Viergever heeft een enorme drive naar voren . Hij is technisch vaardig en heeft een goede voorzet. Hij is nu eenmaal een speler die je op meerdere posities kunt neerzetten. Ik denk dat hij toch liever speelt dan op de bank zit. Als hij de knop kan omzetten kan hij een fantastische invulling gaan geven aan de linksbackpositie……en dan volgend jaar mee naar Brazilie. ………….waarom niet.

  Ik zou het wel weten.

 7. AZformallyknownasAZ

  30 juni 2013 at 17:25

  Wat mij nog te binnen schiet. Koppen is niet de core buisness van Viergever. Dat is lange Jan wel toevertrouwd. Nog een argument om Viergever de linksbackposite te laten invullen. In de perriode van het duo Viergever- Moisander was de laatste veruit de sterkste kopper. Probleem opgelost

 8. Maarten

  30 juni 2013 at 20:16

  Maher naar psv

 9. Maarten

  30 juni 2013 at 20:21

  Nou de geruchten zijn enorm duidelijk

  • Jeroen

   30 juni 2013 at 20:23

   Ja dat wist ik, maar dacht dat het nu officieel was… lees alleen nog niks op Internet erover.

 10. AZformallyknownasAZ

  30 juni 2013 at 20:26

  Het prijskaartje is nog niet in orde. Daar is al het gesteggel over. Zie hierboven .

 11. remco

  30 juni 2013 at 20:56

  er is wel iets bijzonders gebeurd
  ik heb de hele dag op vi of voetbalzone of voetbalprimeur NIKS over maher gezien

 12. remco

  30 juni 2013 at 21:10

  LAAT MAAR
  ER STAAT NU DAT MAHER 5 JAAR TEKENT BIJ P$V

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *