AZ dreigt topscorer kwijt te raken: ‘Keer graag terug in Premier League’

By
Updated: juni 29, 2013

Het is nog onduidelijk hoe het elftal van AZ er komend seizoen uit zal zien. De club uit Alkmaar dreigt aanvallende middenvelder Adam Maher te verliezen en ook van spits Jozy Altidore is het nog allerminst zeker dat hij zijn huidige werkgever trouw blijft. De Amerikaan zou in de belangstelling van Sunderland staan en heeft wel oren naar een terugkeer in de Premier League.

Altidore speelde in het seizoen 2009/10, toen Villarreal hem verhuurde aan Hull City, al een jaar in Engeland. “Het is een fantastische competitie, dat zal iedereen beamen”, tekenen Engelse media op uit de mond van de AZ-topscorer. “De Premier League is waarschijnlijk de grootste competitie ter wereld. Dat weet iedereen, en ik zou er dan ook graag terugkeren”, maakt de Amerikaans international duidelijk.

De 23-jarige aanvaller kwam in zijn periode bij Hull niet echt uit de verf en kwam in 28 optredens tot slechts één competitietreffer voor the Tigers, maar is ervan overtuigd dat hij het bij een herkansing in de Premier League beter zou doen. “Ik denk dat ik toen pas negentien of net twintig jaar oud was, en ik had nog nooit in Europa gespeeld. Ik heb mezelf sindsdien aanmerkelijk verbeterd en heb een hoop geleerd.”

5 Comments

 1. Mike

  29 juni 2013 at 16:04

  Ik weet het niet ik geloof het niet dat Altidore weg gaat maar ja het blijft voetbal (het draait alleen maar om geld). Ik hoop dat hij blijft maar gun hem ook een mooie club.

 2. Gerrit Vooijs

  29 juni 2013 at 16:30

  Geen paniek. AZ wil 8 miljoen minstens hebben want de helft gaat naar Villa Real.
  Nu is het crisis en worden dat soort bedragen niet snel meer betaald voor talenten uit de Eredivisie.
  Kijk maar naar Eriksen, Maher, Finbogasson. Dus ik moet het allemaal nog zien gebeuren.
  Als Maher, Viergever en Altidore vertrekken krijgt AZ daar 7 + 4 + (8-4) miljoen voor + doorverkoop percentages. Daar kan AZ de schade behoorlijk van repareren.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  29 juni 2013 at 22:27

  Ik blijf erbij dat ie blijft.

 4. Oud

  30 juni 2013 at 00:46

  Ik hoop het van harte. Altidore is als spits misschien nog niet “af” en kan dus nog beter, maar zijn positieve instelling heeft AZ er aan het eind van het seizoen mede bovenop geholpen. Nog afgezien van zijn voetballende kwaliteiten is het gewoon een goeie jongen om erbij te hebben.

 5. AZ WOMAN

  30 juni 2013 at 06:47

  Ik hoop dat Altidore bij AZ blijft, maar welke kant hij ook opgaat, ik wens hem alle goeds.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *