Verbeek geeft Gouweleeuw onvoldoende voor eerste oefenwedstrijd

By
Updated: juni 29, 2013

Gertjan Verbeek is niet te spreken over de vuurdoop van AZ. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen regioteam Dirkshorn werd met slechts 4-1 gewonnen.

Debutant Nemanja Gudelj maakte in de eerste helft zijn eerste doelpunt, maar Dirkshorn kwam daarna op gelijke hoogte. Via Willie Overtoom, Steven Berghuis en Mikhail Rosheuvel werd in de laatste 25 minuten alsnog een zege afgedwongen.

Verbeek vond dat zijn spelers te veel met de bal liepen. “En je zag dat er vermoeidheid in de benen zat. Dat is logisch na een eerste week, maar dan nog moet je met grotere cijfers winnen van amateurs”, oordeelde de coach in gesprek met RTV Noord-Holland.

Over debutant Jeffrey Gouweleeuw was de oefenmeester niet te spreken. “Hij kwam niet uit de verf. Voor deze avond krijgt hij een onvoldoende”, aldus de coach, die tevens benadrukte dat er aan de opstelling geen conclusies verbonden kunnen worden.

“Deze weken gebruik ik om te zien wat de beste formatie is. Ik heb ook in veel verschillende opstellingen getraind. Dus er valt nog niet te zeggen hoe het elftal er straks uitziet.” Bron: Voetbalprimeur.nl, bron foto: AD.nl

5 Comments

 1. Timon

  29 juni 2013 at 13:41

  Betere trainer!

 2. AZformallyknownasAZ

  29 juni 2013 at 15:45

  Ik weet niet of dit zinvol is. Dit is een eerste wedstrijd in de oefencompagne. Volgens mij ie het een gouden wet dergelijke kritiek onder de pet te houden. Je kunt natuurlijk altijd als trainer spelers individueel van gefundeerde kritiek voorzien maar om dit nu al in dit stadium breed uit te meten lijkt mij niet handig. Volgens mij was AZ uiterst content met deze aankoop. Dan moet je ook even geduld hebben. Het komt gerust wel goed met deze speler volgens mij.

 3. Gerrit Vooijs

  29 juni 2013 at 16:14

  Verbeek moet zich zelf een onvoldoende geven. Hij weet met de aanwezige selectie zowel voor als na de rust de zwakste opstelling te componeren en dat is best knap.
  Maar ook niet vergeten dat Marcellis, Henriksen, Maher, Martens en Altidore op appel ontbraken.
  Wanneer zoveel spelers ontbreken moet je de overige aanwezige basisspelers op hun eigen plaats laten spelen als basisopstelling..
  Nu stond er een mengelmoes die nooit samen zullen spelen.

 4. woonwagenpower

  30 juni 2013 at 06:56

  Dit doet Gert-Jan Verbeek goed, Hij weet voor 70% al hoe zijn basis elftal er uit ziet, dus gebruikt hij dit soort wedstrijdjes om te experimenteren, helemaal niets aan de hand. Er zullen nog wat spelers vertrekken wat Gerrit Vooijs zegt is ook zo, er was geen Marcellis, Martens, Altidore, Maher, Henriksen. Vol overtuiging en vol goede moed, treden we het nieuwe seizoen tegemoet.

  • AZ WOMAN

   30 juni 2013 at 07:02

   Het duurt nog een goeie maand, en dan heeft Gouweleeuw echt zijn draai en vorm wel gevonden. Als een ander van vakantie terug keert op zijn werk, is hij of zij ook niet de eerste dag een top prestatie aan het neerzetten, daar groeit iemand weer naar toe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *